Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όσοι τα ξέρετε και δεν μιλάτε είστε συνένοχοι - καταγγελία για την ΠΟΑΣΥ


Δημοσιεύουμε καταγγελία αστυνομικού – αναγνώστη του bloko.gr: Απορίας άξιον είναι ότι στο πρόσφατο Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ενώ τόσα σοβαρά και επίκαιρα θέματα απασχολούν το σύνολο των συναδέλφων (επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών , Νέα Σμύρνη, επικίνδυνο και ανθυγιεινό, βαθμολόγιο ????, απόρριψη της προσφυγής μας από το Σ.Τ.Ε.  κ.λ.π.) ΠΡΩΤΟ θέμα που μονοπώλησε πάνω από 1,5 ώρα ήταν η σύσταση Συνομοσπονδίας με τους λιμενικούς και τους στρατιωτικούς. Μα γιατί τέτοια βιασύνη όταν εδώ ο κόσμος καίγεται και η αστυνομία βάλλεται από παντού η Ομοσπονδία μας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ασχολείται με συνομοσπονδίες χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν ενώ πάει από αποτυχία σε αποτυχία?? Τα έχουν λύσει όλα τα υπόλοιπα προφανώς.

 

Δυστυχώς για αυτούς, ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας (έμμισθος) και ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ του, παραδέχτηκε ενώπιον όλων των μελών του Δ.Σ. ότι: ‘’ Όλος ο σχεδιασμός τόσα χρόνια γίνονταν για την δημιουργία συνομοσπονδίας Π.Ο.ΑΣ.Υ.- Π.Ο.ΑΞΙ.Α αλλά η Π.Ο.ΑΞ.Ι.Α. αποφάσισε να θέσει το ζήτημα αυτό στο ανώτατο όργανο που λέγεται Συνέδριο Αντιπροσώπων. Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. άραγε γιατί δεν περιμένει απόφαση Συνεδρίου αλλά βιάζεται να καταθέσει προσωρινή διοίκηση Πρωτοδικείου??? Γιατί δεν συμμετέχουν οι υπόλοιπες ομοσπονδίες Σωμάτων Ασφαλείας? Θα μάθετε παρακάτω όλη την αλήθεια…

 

Ο ίδιος νομικός σύμβουλος παραδέχτηκε ότι σύμφωνα με το άρθρο 30Α παρ 4 εδ. γ του Ν.1264/1982 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (Συνδικαλιστικός Νόμος) η Π.Ο.ΑΣ.Υ. μπορεί να ιδρύσει συνομοσπονδία ΜΟΝΟ με την  Π.Ο.ΑΞΙ.Α, άρα η προσπάθεια να γίνει Συνομοσπονδία με άλλες Ομοσπονδίες εκτός Αστυνομίας είναι ΕΝΑΝΤΙΑ του Νόμου και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να απορριφθεί από το δικαστήριο, εάν προσφύγει οποιοσδήποτε αλλά θα προσφύγει λέει μετά στο εφετείο. Γιατί άραγε προσπαθεί να κάνει η Ομοσπονδία, εκτός Νόμου ενέργειες αντί να προσπαθήσει πρώτα να τροποποιηθεί ο Νόμος.??

 

Εκτός αυτού το άρθρο 30γ του Ν.1264/1982 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (Συνδικαλιστικός Νόμος) δεν προβλέπει πουθενά την συμμετοχή σε συνομοσπονδία του Στρατού. Επίσης το άρθρο 30γ παρ 10 εδ. β του Ν.1264/1982 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει προβλέπει ότι απαγορεύεται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών υπαλλήλων να προσχωρούν ή να γίνονται μέλη άλλων επαγγελματικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, εκτός των Διεθνών Αστυνομικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, ή να εκπροσωπούν άλλους εργαζομένους. Πως θα εκπροσωπούνται τώρα από ένα όργανο εργαζόμενοι που ανήκουν σε τρία διαφορετικά υπουργεία??

 

Συνομοσπονδία υπάρχει λόγος να γίνει ΜΟΝΟ με την ισότιμη συμμετοχή όλων των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας. Αλλά πώς να συμμετέχουν όταν η Π.Ο.ΑΣ.Υ. θα έχει το 80% των συνέδρων, άρα και τον έλεγχο, και όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος ρίχνει τις ευθύνες σε όσα γίνονται στους ειδικούς φρουρούς?

 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΚΑΙ Η ΒΙΑΣΥΝΗ????? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ??

 

Γιατί σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ 2 του Ν.1264/1982 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (Συνδικαλιστικός Νόμος) σε κάθε Ομοσπονδία (άρα και στην δική μας) 30 ημέρες απαλλαγή δικαιούται μόνο ο Πρόεδρος και η Γ.Γραμματέας ενώ τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ δικαιούνται 9 ημέρες απαλλαγή από τις Υπηρεσίες τους. Στις ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ όμως σύμφωνα με το ίδιο άρθρο 30 ημέρες απαλλαγή δικαιούνται όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για όσο διαρκεί η θητεία τους !!!!!!!

Και μέχρι τώρα δεν υπήρχε ιδιαίτερο θέμα διότι η Ομοσπονδία είχε φτιάξει Εκτελεστική (καταστατικά μόνο αφού ο συνδικαλιστικός νόμος δεν προβλέπει άδειες σε εκτελεστικές δευτεροβάθμιου) και κάθε χρόνο ο εκάστοτε Υπουργός υπέγραφε ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ώστε τα 15 μέλη της Εκτελεστικής της Π.Ο.ΑΣ.Υ να απολαμβάνουν 30 μέρες απαλλαγή αντί για 9 που προβλέπει ο Νόμος. Τώρα όμως επειδή ο Υπουργός έστειλε μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες ότι δεν υπογράφει ξανά τέτοια υπουργική απόφαση και θα εφαρμοστεί για όλους ο κάθετα Νόμος ΚΑΠΟΙΟΙ αγχώνονται μήπως πάνε στις υπηρεσίες τους και δουλέψουν δίπλα στον συνάδελφο. Κάποιοι συνδικαλιστές βέβαια προς τιμήν τους παρότι έχουν απαλλαγές δεν κάνουν χρήση του συνόλου αυτών, πέραν των απαραίτητων και εργάζονται κανονικά αλλά είναι οι εξαιρέσεις.  

      Και μαζεύτηκαν οι κύριοι και αποφάσισαν εν αγνοία όλων , χωρίς απόφαση Συνεδρίου, χωρίς να ενημερωθούν τα Πρωτοβάθμια , χωρίς την συμμέτοχη της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., με ένα σχέδιο καταστατικού κρυφό από όλους, κατά παράβαση του Ν. 1264/1982 να καταθέσουν προσωρινή διοίκηση !!!!!! για μία Συνομοσπονδία αδύναμη με πολλές απουσίες, ώστε να δημιουργηθούν και 35 ακόμα θέσεις με πλήρη απαλλαγή από την εργασία και αποζημίωση, και 150 ακόμα αντιπροσώπους για ένα συνέδριο τον χρόνο σε ξενοδοχείο όλα πληρωμένα, και 240.000 ευρώ συνδρομές επιπλέον το χρόνο στην υγειά του κορόιδου συναδέλφου, και κρατάμε και τις 27 θέσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ. να φτιάξουμε τους δικούς μας (γιατί τα ταξίματα είναι πολλά και οι θέσεις λίγες) , και τα Πρωτοβάθμια ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ, και λειτουργούμε συντεχνιακά και όλα μέλι γάλα. Και δεν φτάνει αυτό πανηγυρίζουν κιόλας μεταξύ τους ότι ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ χωρίς καμία ντροπή.

    ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΚΥΡΙΟΙ. Όσοι τα ξέρετε και δεν μιλάτε είστε συνένοχοι. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

 

Υ.Γ. Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα όμως ο συνάδελφος έχει ανάγκη τον σωστό και υγιή συνδικαλισμό και ευτυχώς κάπου κάπου βλέπουμε σημάδια ελπίδας από συνδικαλιστές με όραμα, σωστές προτάσεις και με χαμηλό προφίλ που τους νοιάζει το καλό των συναδέλφων . Βρείτε τους και στηρίξτε τους. Καλώ όλους τους συναδέλφους να ψάξουν την νομοθεσία που περιλαμβάνει το κείμενο για του λόγου του αληθές και για να μην καταπίνουν αμάσητο ότι τους σερβίρουν κάποιοι.

 









Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι είναι φίλε μου. Το γνωρίζουμε για αυτό θα μαζευτούμε από νόμο σε νόμο σιγά σιγά να διαγραφτούμε. Μόνο έτσι θα καταλάβουν που θα μείνουν αυτοί και ο κούκος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η χειρότερη εκπροσώπηση της βάσης του σώματος με μηδενικο έργο τελεία και παύλα. Απωλεσε κεκτημένα χωρίς να παλέψει (μισθολογιο) και έπρεπε να απολογηθει για την ατζέντα των διεκδικησεων που ανακυκλωνει προεκλογικά. Το βαθμολογιο τι απέγινε προεδρε? Έβαλες και το επικίνδυνο να διεκδικησεις τύποις για ξεκάρφωμα ... Η ισχύς εν τη ενώσει υπέρ της ΠΟΑΞΙΑ !!! Όλα τα κύρια ζητήματα τα πέρασε θέλει και τα ρέστα σας τώρα!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άμεσος περιορισμός της συνδικαλιστικής άδειας σε 4 μερες τον μήνα. Έτσι κι αλλιώς δεν κάνετε τίποτα ουσιαστικό. Να δω μετά πόσοι θα μείνετε εκεί πέρα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ότι και να πούμε είναι λίγο. Ο άνθρωπός εκτός από ακατάλληλος είναι και άκρως επικίνδυνος. Με ποια λογική θα πάμε να κάνουμε συνομοσπονδία με τους υπόλοιπους, όταν δεν έχουμε τα ίδια προβλήματα και η φύση του επαγγέλματος μας είναι εντελώς διαφορετική. Τέλος, ο συνδικαλισμός δεν είναι δικό του τσιφλίκι κάποιοι πριν από αυτόν πάλεψαν για τον φτιάξουν και φαντάζομαι δεν θα ήταν καθόλου ευχαριστημένοι με τις δικές του ενέργειες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αποδείχθηκε ότι το μοντέλο με τους συνδικαλιστές πλήρους συνδικαλιστικών καθηκόντων και πληρους απαλλαγής των υπηρεσιακών καθηκόντων απέτυχε παταγωδώς.
Πρέπει να κοπούν οι ολοκληρωτικές απαλλαγές για να ασχοληθουν μόνο οι ρομαντικοί με μεράκι και ανιδιοτέλεια