Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Χωρίς μήνυση ιδιώτη η σύλληψη του φωτορεπόρτερ


Νέα ερωτήματα προκαλεί η εσπευσμένη διαδικασία σύλληψης του φωτορεπόρτερ από το Documento, στην προσπάθειά του να καταγράψει στην Ευελπίδων τους αστυνομικούς - συνοδούς με το θωρακισμένο τζιπ του κυρίου Φουρθιώτη.

Όπως, λοιπόν, γνωστοποιεί με ανάρτησή του στο Facebook ο δικηγόρος της εφημερίδας, Γιάννης Απατσίδης, παρά τη δική του διερεύνηση και ερωτήματα που έθεσε, δεν προέκυψε από πουθενά η υποβολή μήνυσης σε βάρος του φωτορεπόρτερ.

Συνεπώς, το νέο ερώτημα – «αγκάθι» για την αστυνομία, που ανακύπτει, είναι με ποιου ηγετικού στελέχους της την προφορική εντολή διατάχθηκε η παράνομη σύλληψη. Και λέμε παράνομη, γιατί είναι πρωτοφανές να συλλαμβάνεται ένας φωτορεπόρτερ που προσπαθεί να απαθανατίσει κοινωνικά στιγμιότυπα, που μάλιστα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, σε έναν δημόσιο χώρο.

Για το συγκεκριμένο λόγο απαιτείται η απάντηση από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, κάτω από ποιο νομοθετικό πλαίσιο και κυρίως -όπως επισημάναμε- με ποιου την προφορική εντολή δόθηκε η αντιδημοκρατική διαταγή για τη συγκεκριμένη σύλληψη.

Του Γιώργου Καραϊβάζ


Διαβάστε την ανάρτηση του Γιάννη Απατσίδη:

«Αξιότιμε Κύριε Υποστράτηγε,

Αξιότιμε Κύριε Τζεφέρη,

Η παρούσα υποβάλλεται για λογαριασμό του εντολέα μου, κ. Μάριου-Ραφαήλ Μπίκου, φωτορεπόρτερ, συνεργαζόμενου με την εφημερίδα DOCUMENTO, και επέχει θέση αιτήσεως, και αναφοράς γεγονότων, για την δική Σας τυχόν αυτεπάγγελτη δράση.

Ειδικότερα:

1. Σήμερα,30-03-2021, περί 14:30 π.μ. και μέχρι περίπου 3:40, ο εντολέας μου, κ. Μάριος-Ραφαήλ Μπίκος, ήταν παράνομα στερηθείς την ελευθερία του, καθόσον με την δήλωση περί πρόθεσης υποβολής μηνύσεως εκ μέρους του κ. Μένιου ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ, αφενός κρατήθηκε στην κεντρική είσοδο της Ευελπίδων, αφετέρου επιδιώχθηκε αρχικώς και ιδιαίτερα εντόνως, από το πλήρωμα του 100, η μεταγωγή του στο Α.Τ. ΚΥΨΕΛΗΣ, ως συλληφθείς και κρατούμενος μετά από ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ μήνυση του κ. Μένιου ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ, ο οποίος, μάλιστα, είχε αποχωρήσει από τον χώρο, και η μόνη παρούσα ήταν η δικηγόρος του, κατά δήλωσή της, η οποία δεν έφερε μαζί της καμία έγγραφη εξουσιοδότηση για υποβολή μηνύσεως. Αφού κατέφθασαν στον χώρο οι δημοσιογράφοι του DOCUMENTO, κ. Ευάγγελος Τριάντης, κ. Βασίλειος Ανδριανόπουλος και κ. Δανάη Κίσκηρα-Μπαρτζώκα, και στη συνέχεια εγώ προσωπικά, οι αστυνομικοί δήλωσαν ψευδώς ότι δήθεν ο μοναδικός λόγος της κράτησης του εντολέα μου ήταν, για να εξακριβωθούν τα στοιχεία του, και για να καταγραφεί το δελτίο συμβάντων, όντας απολύτως προκλητικοί τόσο απέναντί μου, όσο και στον εντολέα μου, και έχοντας αντιθέτως μία προκλητική εύνοια στην παριστάμενη δικηγόρο του φερόμενου μηνυτή, με την οποία συνέχιζαν να συνομιλούν και μετά την αποχώρησή μας. Όσο ήμουν παρών, διαπίστωσα ότι α) ο αστυνομικός της εισόδου της Ευελπίδων ήταν εξαιρετικά ευγενικός και κατανοούσε ότι όσα είχαν λάβει χώρα ήταν παράνομα, β) οι αστυνομικοί του πληρώματος του 100 δεν έφεραν διακριτικά γνωρίσματα στην στολή τους (χωρίς να γνωρίζω εάν λόγω του βαθμού τους όφειλαν να φέρουν) και απαντούσαν παντελώς αντιφατικά και αντικρουόμενα πράγματα, από τα οποία προκύπτει ότι δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση για την νόμιμη εκτέλεση των καθηκόντων τους, πέραν του ότι προσπαθούσαν να “βγάλουν τρελούς” τους τέσσερις (4) αυτόπτες μάρτυρες, και έδειχναν την απόλυτη προτίμησή τους στην παραπάνω δικηγόρο, η οποία προφανώς, έχοντας ευνοηθεί από τις ενέργειές τους ο εντολέας της, διάκειται ευνοϊκά απέναντί τους, ενώ παράλληλα κατηγορούσαν, αντισυναδελφικά, αυτόν που τους κάλεσε για την μεταφορά, εννοώντας τον παραπάνω συνάδελφό τους!!!, τη στιγμή που οι ίδιοι μόλις κατέφθασαν και επί μισή τουλάχιστον ώρα επέμεναν να συλληφθεί ο εντολέας μου, να μεταχθεί στο Α.Τ. Κυψέλης, και “ας γίνει μετά η μήνυση”!!!

2. Όλα τα παραπάνω είναι απαράδεκτα για ένα Κράτος Δικαίου και μία Δημοκρατική Κοινωνία, καθόσον εκθέτουν την ΕΛ.ΑΣ., και τον αρμόδιο κ. Υπουργό, και αποδεικνύουν ότι απαιτείται η συνδρομή δημοσιογράφων και δικηγόρου, ώστε ένας πολίτης να μην συλληφθεί παράνομα και ταλαιπωρηθεί επί ώρες σε ένα αστυνομικό τμήμα, και δη με ανύπαρκτη μήνυση ενός παρουσιαστή, τον οποίο φυλάττει η ΕΛ.ΑΣ. με άπειρους αστυνομικούς, κατά προκλητικό τρόπο, όπως τουλάχιστον έχει δημοσιοποιηθεί ευρέως, και ο οποίος αποχωρεί από το σημείο!!!.

3. Πριν καταφθάσω στην Ευελπίδων συνομίλησα με το 100, όπου αντιμετώπισα την ανεκδιήγητη συμπεριφορά μίας αστυνομικού (επόπτριας γραμμής, κατά δήλωσή της), η οποία, εκτός των άλλων, είχε το ΘΡΑΣΟΣ να μου δηλώσει ότι μπορεί να λάβει αντίγραφο της απομαγνητοφώνησης!, και να αποδείξει εάν θα γίνει αθέμιτη χρήση στα Μ.Μ.Ε. του επωνύμου της (το οποίο ζήτησα και έλαβα), έχοντας προφανώς προκαταλειμμένη άποψη σε βάρος της εφημερίδας την οποία εκπροσωπώ, και σε βάρος της οποίας 22 αστυνομικοί, υπό υμών, και προφανώς εν αγνοία σας και κατά παράκαμψή σας, είχαν το θράσος να επιδώσουν εξώδικη δήλωση και στη συνέχεια να υποβάλουν αβάσιμη έγκληση σε βάρος του κ. Κων/νου Βαξεβάνη, δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας DOCUMENTO.

4. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ πολύ να διατάξετε τα εξής:

4.1. Να μου χορηγηθεί ηλεκτρονικά απομαγνητοφωνημένη η συνομιλία μου με το 100 της 30-03-2021, από το κινητό μου τηλέφωνο 6942625399, καθώς και η καρτέλα καταγραφής της.

4.2. Να μου χορηγηθεί ηλεκτρονικά αντίγραφο του δελτίου οχήματος του 100 της 30-03-2021, αφού πρώτα δηλώσουν αποχή ή εξαιρεθούν της καταγραφής οι ως άνω μεροληπτικοί αστυνομικοί, καθότι ο εντολέας μου πολύ φοβάται ότι η καταγραφή θα είναι ελλιπής, ανακριβής και υποκειμενική για την κάλυψη των δικών τους αντιυπηρεσιακών ενεργειών.

4.3. Τις περαιτέρω κατά την κρίση Σας και κατά την συνείδησή Σας αυτεπάγγελτες ενέργειες, ώστε να επιβληθεί σε βάρος των 2 αστυνομικών του 100, και της επόπτριας γραμμής του 100, της 30-03-2021, η έγγραφη ποινή, τουλάχιστον, της επίπληξης, ή έστω συστάσεων, ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον άλλη τέτοια, άθλια, συμπεριφορά.

Παρακαλώ πολύ, να μου χορηγηθεί αντίγραφο της παρούσας με την επ’αυτής απόφασή Σας.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Απατσίδης»

 









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλα για τον Κυρ Μένιο καλά ακόμη να καταλάβουν στο Αρχηγειο ποσό θα κρύβονται ακόμη ; Κοιτά που στο τελος θα τη πάθουν από τον Κυρ Μένιο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπλέχτηκε κ ο Βαξεβάνης ; Κοιτά που θα φταιει ο ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο Καλά ξεμπερδέματα προσπαθήστε λίγο ακόμη κ θα πάμε αστυνομία κ αστυνομικοί στο πατο λίγο ακόμη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ένας ένας να δηλώνεται παραίτηση....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σίγουρα έχει κερδίσει πολλές δίκες αυτός ο δικηγόρος. Τα επιχειρήματά του βασίζονται στην άριστη γνώση του Νόμου!