Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί είπαν στο ΔΣ της ΠΟΑΣΥ


Ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ: Συνεδρίασε χθες, 17 Μαρτίου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ για όλα τα τρέχοντα θέματα και κυρίως για την ίδρυση της Συνομοσπονδίας και του Φορέα Ειδικού Σκοπού που θα έχει ως αντικείμενο την αναγνώριση της επικινδυνότητας του λειτουργήματος του αστυνομικού, όπως ομόφωνα έχουμε ήδη αποφασίσει.

Η Ομοσπονδία μας, ως γνωστόν, εκτός από το συνδικαλιστικό - επαγγελματικό της ρόλο, έχει και κοινωνικό ρόλο, τον οποίο υπηρετεί και εκφράζει συνεχώς. Διακρινόμαστε από κοινωνική και ατομική ευαισθησία και για άλλη μια φορά αναδεικνύουμε τα αισθήματα αλληλεγγύης και συμπαράστασής μας προς τους συνανθρώπους μας, με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό, στην Ελασσόνα της Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτό, για την κάλυψη των αναγκών των σεισμοπλήκτων, συζητήθηκε και εγκρίθηκε η αγορά τριών οικίσκων που θα είναι περιουσία της Ομοσπονδίας για μελλοντική τους χρήση, όταν και εφόσον καλυφθούν οι στεγαστικές ανάγκες των σεισμοπλήκτων.

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε για την εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε το Ψυχοσάββατο στην Γ.Α.ΔΑ. όπου αποτίσαμε φόρο τιμής στη μνήμη των Πεσόντων στο καθήκον συναδέλφων μας και υπενθυμίσαμε παράλληλα στην πολιτεία το ανεκπλήρωτο χρέος της για τη θωράκιση του αστυνομικού λειτουργήματος από τους κινδύνους που το απειλούν, ιδιαίτερα, δε, αυτήν την περίοδο.

Με αφορμή το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη και την έκταση που πήρε αυτό, λάβαμε σαφή και ξεκάθαρη θέση, καταδικάζοντας τη βία από όπου κι αν προέρχεται και οπουδήποτε κι αν στρέφεται. Τονίσαμε ότι στη δημοκρατία και ειδικά στη χώρα μας όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, δεν έχει θέση η βία, αλλά ο διάλογος και η ανταλλαγή επιχειρημάτων. Η Ομοσπονδία ζήτησε την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση των περιστατικών που καταγγέλθηκαν, ώστε να μην υπάρχουν σκιές και να μην συκοφαντείται η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων οι οποίοι κάνουν καλά τη δουλειά τους και σέβονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες των πολιτών.

Επίσης, εκφράσαμε την έντονη οργή και αγανάκτησή μας για την άνανδρη απόπειρα ανθρωποκτονίας συναδέλφου μας στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια των μέτρων τάξης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι ο αστυνομικός βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης και στοχοποιείται διαρκώς με άμεσο κίνδυνο της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας. Καλέσαμε, δε, τα Πολιτικά Κόμματα να επιδείξουν σοβαρότητα και να στηρίξουν τον κοινωνικό ρόλο της αστυνομίας.

Με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για τα πρόσφατα γεγονότα, η Ομοσπονδία ενημέρωσε εκ των προτέρων για τις θέσεις της τα Πολιτικά Κόμματα, με αποτέλεσμα να γίνει αναφορά τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στα διαχρονικά αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως η αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, η χρήση καμερών κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων, η  αξιοκρατική επιλογή της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας από κοινοβουλευτική επιτροπή, ο ενιαίος τρόπος πρόσληψης αστυνομικών και άλλα. 

Ως Ομοσπονδία ανταποκρινόμαστε συνεχώς σε όλες τις καταγγελίες και τις εκκλήσεις των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων αναφορικά με τα οξυμένα προβλήματα του αστυνομικού προσωπικού, που το τελευταίο διάστημα έχουν να κάνουν με τις επιθέσεις εναντίον των συναδέλφων και των οικογενειών τους, αλλά και εναντίον αστυνομικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα.  Επιπροσθέτως, εκφράζουμε συνεχώς την ανησυχία μας και ζητάμε τη θωράκιση του αστυνομικού, αλλά και την αυστηροποίηση των ποινών για αδικήματα που διαπράττονται εις βάρος αστυνομικών.

Σε ότι αφορά το θέμα της αναγνώρισης της επικινδυνότητας της εργασίας, όπως επισημάναμε και στη σχετική χθεσινή ανακοίνωσή μας (Αρ. Πρωτ.: 100/7/10), η διεκδίκηση αυτή απαιτεί τη δέουσα σοβαρότητα και δεν προσφέρεται για μικρoπολιτικές ή συνδικαλιστικές σκοπιμότητες. Μετά από συζήτηση το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη συγκρότηση του Φορέα Ειδικού Σκοπού που θα έχει ως αντικείμενο την εκπόνηση μελέτης, με στόχο τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος, χωρίς να απεμπολούνται κεκτημένα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα του αστυνομικού προσωπικού.

Τέλος, το Δ.Σ. συζήτησε και αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προχωρήσουμε στην  κατάθεση αίτησης στο αρμόδιο Πρωτοδικείο για την ίδρυση Συνομοσπονδίας Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων με βάση τις παρατηρήσεις που υποβλήθηκαν από μέλη του Δ.Σ. για επιμέρους άρθρα του Καταστατικού της και οι οποίες έγιναν δεκτές.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 









Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εντάξει το καφεδακι στην ΠΟΑΣΥ;Άχρηστοι καρεκλοκένταυροι...Ωραίο βαθμολογιο περάσατε..πείτε μας και για το επικίνδυνο κι ανθυγιεινό να γελάσουμε..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παιδιά μην βιάζεστε,με το μαλακό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΤΕΣ.......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το μισθολογιο βάσει του ΣΤΕ και επικίνδυνο του επαγγέλματος είναι οι κύριοι πυλώνες των διεκδικησεων κύριοι εκπρόσωποι (κατά τα μάτια μόνο) ... ποιες κάμερες και άλλα δευτερευοντα ζητήματα που απτονται κυρίως στην φυσική ηγεσία ... Λέξη δεν βγαίνει από τα χείλη σου προεδραρα για το βαθμολόγιο γιατί άραγε ...??? Ντροπή και μόνο ντροπή σάς !!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για τους αστυφύλακες Π.Σ. θα πάρουμε βαθμούς;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χωρις να απεμπολουνται συνταξιοδοτικα δικαιωματα??δηλαδη αντι να εχουμε ευνοϊκοτερες ρυθμισεις στα συνταξιοδοτικα θα κυνηγησουμε να παραμεινουν τα ιδια??τι λετε???!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόνο Νταβουρας! Γιατί το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο Παππάς!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επτά χρόνια αποτυχίες τι μην βιαζόμαστε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
αφου πετυχαν να διορθωσουν το βαθμολογιο τωρα θα λαβουμε και το επικινδυνο και ανθυγιεινο. πολυ αποτελεσματικοι και δραστηριοι. γιαυτο θα τους ξαναψηφισουμε.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Καλημέρα συνάδελφοι. Επειδή φέτος θα συνταξιοδοτηθώ, θέλω να πουλήσω τον ιδιωτικό μου οπλισμό cz 75 nickel.Κιν.6970629489.Ευχαριστώ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χάχαχα κορυφαίος!! Καλοπουλητο αδερφέ! Λογικά εσύ με τόσα χρόνια, πρέπει να έχεις δει πολλές φορές το ίδιο εργο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ψυχοσαββατο αδερφέ, ψάρια θα φαγανε!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνεχίζουμε ετσι κ μετα φταίνε οι άλλοι. Βαθμολόγιο ; Επικίνδυνο ; Μισθολόγιο ; Περιμένετε