Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση των Ομοσπονδιών για την απόφαση του ΣτΕ - Συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις


Κοινή ανακοίνωση ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ για την απόφαση τού ΣτΕ: Δημοσιεύτηκαν, προ ολίγων ωρών, σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απορρίπτουν, κατά πλειοψηφία, για τυπικούς λόγους τις Αιτήσεις Ακυρώσεως Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, για το νέο μισθολόγιο των Στελεχών τους (Ν.4472/2017), χωρίς καμία ουσιαστική κρίση επί των κρινομένων διατάξεων.

«Φαίνεται ότι η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν λαμβάνει θέση για την συνταγματικότητα ή μη των διατάξεων του νέου μισθολογίου για τα στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. και απορρίπτει τις Αιτήσεις Ακυρώσεως, με την αιτιολογία ότι στρέφονται κατά πράξης, η οποία, κατά το μέρος που προσβάλλεται, αποτελεί απλή ερμηνευτική εγκύκλιο των διατάξεων του Ν.4472/2017 και όχι εκτελεστή πράξη. Με δεδομένο ότι τουλάχιστον μέχρι στιγμής, η μοναδική επί της ουσίας κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το μισθολόγιο αυτό εξακολουθεί να είναι η ομόφωνα θετική απόφαση 852/2019, της Επταμελούς Συνθέσεως του ΣΤ’ Τμήματος του Δικαστηρίου, θα εισηγηθούμε στα συλλογικά όργανα των Ομοσπονδιών τις περαιτέρω ενδεικνυόμενες νομικές ενέργειες», δήλωσαν μεταξύ άλλων οι νομικοί σύμβουλοι ΠΟΑΣΥ Χαρ. Μπουκουβάλας και ΠΟΑΞΙΑ Ρήγας Μπαρμπούρης.

Είναι προκλητικό ότι δεκαπέντε (15) μήνες μετά την συζήτηση των υποθέσεων στο ακροατήριο, η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας δεν έλαβε καμία απόφαση τελικά για την ουσία της υπόθεσης. Θα μελετήσουμε προσεκτικά τις αποφάσεις, θα ακούσουμε τις εισηγήσεις των αρμοδίων και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί με στοχευμένες και αποφασιστικές κινήσεις τον αγώνα μας, για να κατοχυρώσουμε ένα μισθολόγιο για τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και στην αξιοπρεπή τους διαβίωση, όπως αυτή προσδιορίζεται από τις συνταγματικές Αρχές, που έχουν τεθεί μέχρι στιγμής από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό που δεν πρόκειται να συμβεί είναι να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε με κάθε νόμιμο τρόπο τα συμφέροντα των Αστυνομικών κάθε βαθμίδας της Χώρας μας.

Θα ακολουθήσει νεότερη αναλυτική ανακοίνωση, όταν μελετηθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης.

2014 poaxia no ypografes









Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δάκρυσαν και τα τσιμέντα από τους πολλούς αγωνες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ?ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΗΤΑΝ,ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ, ΟΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΙΟ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΕ ΠΤΔ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όνειρο ήταν και πάει. Το πολυαναμενόμενο νέο βαθμολογιο που είναι κύριοι των ενώσεων; Το αφήσατε για πριν τις εκλογές ή το μετάνιωσε ο κ.υπουργος; Η κοροϊδία όμως έχει κοντά ποδαρια...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μην στενοχωριεστε...
Ο κος Πρωθυπουργος μας εχει αναλαβει κανονικα.
κοιμηθειτε ησυχοι!!!
Καληνυχτα!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το χάσατε και αυτο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απέρριψε ως απαράδεκτες τις προσφυγές των ενστόλων για το νέο μισθολόγιο. Αυτό κάτι σημαίνει σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίχθηκαν νομικά .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το χάσατε και αυτό ανίκανοι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάδελφοι, οι ανίκανοι συνδικαλιστές μας, είναι βολεμένοι τόσα χρόνια στις καλύτερες υπηρεσίες με τις καλύτερες δημόσιες σχέσεις, στεναχωρηθηκαν πολύ... Θα μας δώσουν τώρα κανένα καθρεπτακι και καμιά χάντρα σαν τους ιθαγενείς για να τους πιστέψουμε και να συνεχίσουμε να πληρώνουμε την συνδρομή μας. Ξυπνήσαμε όμως συνδικαλισταραδες μου... Δεν σας πιστεύει κανείς πλέον. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάνατε προσφυγή μαζί με τους αξιωματικούς που δεν έχασαν χρήματα και συμπαρασύρανε και τις πρόσφυγες των άλλων ομοσπονδιών και ενώσεων .Πως να μην αποφασίσει το δικαστήριο οτι είναι απαράδεκτη η προσφυγή .κρίμα είχατε ένα Τανκς και το κάνατε σφεντόνα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
1. Αν ήταν το μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών θα πέρναγε αερα πατέρα. Το ΣΤΕ εχει αποδείξει οτι δικάζει κατά βούληση.
2. Περιμένω αμεσα καυστική ανακοίνωση από την Ένωση Αθηνών, που να απαιτεί την συμμόρφωση του ΣΤΕ και να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάνε να φτιάξουν βαθμολόγιο και μισθολόγιο χωρίς χρήματα. Για το θεαθήναι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ούτε βαθμολογιο θα περάσει..Ορθώς βέβαια το συγκεκριμένο που παρουσιάστηκε.