Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ψύχραιμη ανάλυση τις ώρες αυτές είναι δύσκολο να κάνεις - Του Γιαννη Φαναριωτη


Από την μια ο ένας διοργανώνει αποσπάσματα εκτέλεσης-  αντεκδίκησης και ο άλλος αφήνει στο οδόστρωμα αιμόφυρτο αστυνομικό για να στήσει το επικοινωνιακό του παιχνίδι.

 

Στο κέντρο όλων αυτών μια κοινωνία που σφαδάζει.

 

Από τον κορονοιο ,από την ανεργία ,από την ανασφάλεια, από την φτώχεια και την απελπισία.

 

Το να θέλει κανείς να υπάρχει μια κοινωνία χωρίς εγκληματίες,  παραβατικούς και μπαχαλακηδες είναι ουτοπικό.

 

Το να θέλεις όμως να έχεις μια αστυνομία επαγγελματικά οργανωμένη, με σωστή εκπαίδευση ,δημοκρατική κατεύθυνση χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις, είναι  απαίτηση  κάθε σύγχρονης κοινωνίας που θέλει να έχει μέλλον.

 

Ο υπουργός Προστασίας τα Πολίτη όταν ανέλαβε και σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αποτύπωμα» του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.  Δήλωνε επι λέξη

« ….είμαι έκπληκτος από την εικόνα διάλυσης που συνάντησα στην αστυνομία όταν επέστρεψα στο υπουργείο. Διέλυσαν τα μυαλά των ανθρώπων της αστυνομίας. Για πολλά χρόνια υπήρχε μια επιχειρησιακή διάλυση. Τώρα έχουν αρχίσει να δουλεύουν και πάλι αυτοί οι άνθρωποι. Πρέπει πρώτα σαν κυβέρνηση να φτιάξουμε τα μυαλά αυτών των ανθρώπων.»

 

Πήρε τις αποφάσεις του,  έκανε τις  επιλογές του , έκανε τις κρίσεις -  δεν άλλαξε σχεδόν κανέναν -  και είμαστε ένα βήμα πριν φτάσουμε στα γεγονότα του Δεκεμβρη του 2008.

 

Και επειδή τα γεγονότα εκείνα τα έζησα πολύ καλά και από πολύ κοντά μια συμβουλή σε όλους . Σωπάστε !!!








Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλως τον συντροφο. Που κανει πρωτα τα σχολια του και στο τελος μας παρακεινει να σωπασουμε. Εκπαιδευτειτε εσεις συντροφε στην μεταφορα εγγραφων απο τον ενα οροφο στον αλλο στα ιατρεια και αφηστε καναν αλλο να μιλησει για εκπαιδευση μαχιμων αστυνομικων.