Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το τρίτο κύμα δεν οφείλεται στις μεταλλάξεις, αλλά στην ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στους χώρους εργασίας


Η κυβερνητική προπαγάνδα, με τη βοήθεια των συνενόχων της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και την πλήρη κάλυψη των μίντια, προσπαθεί να κρύψει το βασικότερο λόγο για το τωρινό οδυνηρό ξέσπασμα του πανδημικού κύματος στις μεγάλες πόλεις της χώρας και ειδικά στην Αθήνα.

Ισχυρίζονται ότι οι μεταλλάξεις σε στελέχη του ιού (και δη η βρετανική μετάλλαξη) επιβαρύνουν σημαντικά την αύξηση της διασποράς. Δεν έχουν κανένα απολύτως στοιχείο γι’ αυτό που λένε. Θέλουν, απλώς, να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες και σε αυτόν το στόχο πιάνονται επ’ αυτοφώρω να λένε τα πιο χονδροειδή ψεύδη.

Στις 3 Μάρτη στις έκτακτες ανακοινώσεις του Κικίλια με τον Χαρδαλιά για την αναδιάταξη των νοσοκομείων της Αττικής, ο πρώτος έδωσε το σύνθημα:

«Την ίδια στιγμή, παρατηρείται σημαντική αύξηση της βρετανικής μετάλλαξης του ιού στη χώρα μας που διασπείρεται ταχέως, μολύνοντας το γενικό πληθυσμό ανεξάρτητα από γεωγραφική περιοχή, φύλο ή ηλικιακή ομάδα».

Στην ίδια ενημέρωση ο Χαρδαλιάς προσέθετε τα εξής:

«Στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί, ταυτοποιηθεί από τα τέλη Δεκεμβρίου 1.756 πολίτες με διάφορες μεταλλάξεις, εκ των οποίων 1.667 αφορούν στην βρετανική μετάλλαξη σε 34 Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και 48 στη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής σε 3 Περιφερειακές Ενότητες, με την πλειονότητα των κρουσμάτων να είναι εγχώρια και να μην δείχνουν να συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό».

Προσέξτε το νούμερο: 1.667 ταυτοποιήσεις από τέλη Δεκέμβρη για τη βρετανική μετάλλαξη. Κρατήστε το γιατί θα επανέλθουμε αμέσως. Είχε μόλις δοθεί το σύνθημα στα μίντια να σηκώσουν θόρυβο γύρω από τη βρετανική μετάλλαξη. Δύο μέρες μετά, στις 5 Μαρτίου, στην καθιερωμένη ενημέρωση με τον Χαρδαλιά, η Παπαευαγγέλου σηκώνει ξανά το ζήτημα:

«Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γίνονται πολλές συζητήσεις, προσπαθώντας να ερμηνευτεί αυτή η παρατηρούμενη επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας σε όλη τη χώρα. Αυτή είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που συνέπεσαν χρονικά. Ο χειμωνιάτικος καιρός των προηγουμένων εβδομάδων μάς έκλεισε μέσα σε εσωτερικούς χώρους όπου, όπως γνωρίζουμε, η μετάδοση των λοιμώξεων του αναπνευστικού είναι πιο εύκολη.

Οι μεταλλάξεις του ιού, που έχουν διασπαρεί πια σε όλη την επικράτεια και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ το 60%-70% των νέων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα αφορούν στη βρετανική μετάλλαξη, ενώ τόσο στην Αττική όσο και στην Κρήτη, μέχρι και το 90% των κρουσμάτων οφείλεται στο βρετανικό στέλεχος».

Καλά πώς γίνεται από τις 1.667 ταυτοποιήσεις κρουσμάτων από τέλη Δεκέμβρη, που όντως μπορεί να έγιναν σε εργαστήριο που χρησιμοποιεί αλληλούχηση πλήρους γονιδιώματος (ή άλλες τεχνικές), ο ΕΟΔΥ να κατέληξε ότι το 60%-70% των νέων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα αφορά στη βρετανική μετάλλαξη; Ποια απίθανα μαθηματικά μοντέλα απέδειξαν αυτόν τον ισχυρισμό για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας;

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι τύποι έχουν χάσει τη μπάλα. Δεν έχουν κανέναν απολύτως έλεγχο της πανδημίας.

Με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ στις ημερήσιες εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης φτιάξαμε τον Πίνακα 1. Σύμφωνα με αυτόν, τον Γενάρη του 2021, τα κρούσματα ήταν 18.340, τον Φλεβάρη του 2021 ήταν 34.504 και στις 1 και 2 Μάρτη ήταν 3.529, δηλαδή σύνολο 46.373 κρούσματα. Τα 1.667 μεταλλαγμένα κρούσματα είναι το 3,59% και όχι το 60-70% που ψευδέστατα ισχυρίστηκε η Θεοδωρίδου!

Στην ίδια ενημέρωση ο Χαρδαλιάς, κατόπιν ερώτησης για προγενέστερη αναφορά του ιδίου ότι οι χώροι εργασίας μαζί με τις συνάξεις στα σπίτια αποτελούν τις βασικές αιτίες εξάπλωσης της πανδημίας τις τελευταίες βδομάδες, αναγκάζεται να αποκαλύψει την αλήθεια για το νέο έντονο ξέσπασμα της πανδημίας:

«Κατ’ αρχήν σε σχέση με τους χώρους εργασίας, είναι ξεκάθαρες οι εντολές και έχουν ξεκινήσει ενδελεχείς έλεγχοι σε όλη τη χώρα, σε πάρα πολλές επιχειρήσεις. Και είναι ένα ζήτημα το οποίο θα εντατικοποιηθεί τα επόμενα 24ωρα, διότι χρειαζόταν ένας χρόνος συμμόρφωσης, τέλος πάντων».

Αλήθεια πόσος χρόνος συμμόρφωσης χρειαζόταν; Ενας χρόνος; Ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας ότι οι επιχειρήσεις δρουν ανεξέλεγκτα στους χώρους δουλειάς. Αυτά περί συμμόρφωσης και εντατικούς ελέγχους, ειδικά τα επόμενα 24ωρα που έχει χαθεί η μπάλα στην Αττική, δεν μπορεί να τα πιστέψει πια κανένας εργαζόμενος. Σε ελάχιστες περιπτώσεις πραγματοποιείται ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ στην περίπτωση κρούσματος και βέβαια ελάχιστα τεστ πραγματοποιούνται. Ολοι οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν αυτό, από τη δική τους πείρα ή από την πείρα των γνωστών τους.

Και αμέσως μετά ο Χαρδαλιάς ομολογεί:

«Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα, και προκύπτει και από όλες τις ιχνηλατήσεις, ότι ουσιαστικά σε συντριπτικό ποσοστό αυτές οι δύο περιπτώσεις ήταν που συνέβαλαν στη διασπορά του ιού».

Από τις στήλες της Κόντρας επανειλημμένα έχουμε εξηγήσει διεξοδικά ότι από τη στιγμή που η χώρα απέκτησε σημαντική διασπορά, μετά το άνοιγμα των συνόρων στον τουρισμό, τα μέτρα περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας δεν σταματάνε την εξάπλωση της διασποράς. Απλώς μειώνουν το ρυθμό της εξάπλωσης και απλώνουν χρονικά τις νοσηλείες και τους νεκρούς από τον ιό σε όλη τη χώρα. Αυτή είναι η στρατηγική της «ανοσίας της αγέλης», της «επιπεδοποίησης της καμπύλης των κρουσμάτων», ώστε το σύστημα υγείας να φτάσει στα πρόθυρα της κατάρρευσης, και όχι στη πλήρη και απότομη κατάρρευση, με τον ιό να συνεχίζει να μολύνει τον πληθυσμό μέχρι να σχηματιστεί η ανοσία της αγέλης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, με τη δεδομένη παραγωγή και διανομή των εμβολίων, μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα του πληθυσμού αποχτά ανοσία μέσω εμβολιασμού. Και στις δυο ενημερώσεις τονίστηκε με αισιόδοξη διάθεση το νούμερο 1.120.000 για τους συνολικούς εμβολιασμούς.

Με βάση τις ενημερώσεις που κάνει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας για την ΠΦΥ Μ. Θεμιστοκλέους από την αρχή του εμβολιασμού, όσον αφορά τις προμήθειες που έγιναν από τις τρεις εταιρίες παραγωγής εμβολίων, φτιάξαμε τον Πίνακα 2. Τι διαπιστώνουμε;

Πρώτον, η εταιρία Pfizer παρέδωσε μέχρι τις 8 Μάρτη 527.910 δόσεις. Δεύτερον, σύμφωνα με δήλωση του Θεμιστοκλέους, στις 22 Φλεβάρη οι εταιρίες Astra Zeneca και Moderna είχαν παραδώσει την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή στις 15-20 Φλεβάρη του 2021, 90.000 και 24.000 δόσεις αντίστοιχα. Δηλαδή, τελικά και οι τρεις εταιρίες μαζί παρέδωσαν μόνο 641.910 δόσεις!

Γνωρίζουμε επίσης από τις ανακοινώσεις των ίδιων ότι και μόνο οι δυο δόσεις του εμβολίου της Pfizer εξασφαλίζουν ανοσία. Ακόμη και εκεί παραποιούν συνειδητά την πραγματικότητα για να κρύψουν τις εκατόμβες νεκρών που έρχονται.

Οταν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι καθημερινά μετακινούνται από την μια περιοχή της μεγαλούπολης στην άλλη για την εργασία τους, όταν στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να μετακινηθούν προς και από τη δουλειά τους, όταν οι ίδιοι οι χώροι εργασίας είναι χώροι συνωστισμού και εξ ορισμού πηγές υπερμετάδοσης, τότε η διασπορά συνεχίζεται να εξαπλώνεται.

Ο μόνος δρόμος για να εξαλειφθεί η διασπορά του ιού είναι ένα καθολικό λοκντάουν στους χώρους εργασίας για ορισμένες βδομάδες με καταβολή πλήρους μισθού και πλήρης ασφάλισης και η σοβαρή χρηματοδότηση της ιχνηλάτησης και του τέστιγκ. Η κυβέρνηση, όμως, δεν θέλει να δώσει δεκάρα τσακιστή ούτε για το ΕΣΥ, ούτε για την ιχνηλάτηση, ούτε βέβαια για τους εργαζόμενους, των οποίων οι γονείς βρίσκονται στο στόχαστρο της πανδημίας. Προτιμά να μην πειράξει ούτε στο ελάχιστο το μεγάλο κεφάλαιο και να διαθέσει όλα τα φορολογικά έσοδα του προϋπολογισμού σε δαπάνες υπέρ του κεφαλαίου.

Εχουμε αναφερθεί διεξοδικά στο ντόρο που πραγματοποιήθηκε για την βρετανική μετάλλαξη, σκόπιμα από τη βρετανική κυβέρνηση, για να κρύψει την εγκληματική της πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας τον Δεκέμβρη. Ποτέ δεν αποδείχθηκε εργαστηριακά ότι το συγκεκριμένο στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό. Ολες οι μελέτες είναι επιδημιολογικού χαρακτήρα με ανεπαρκέστατα στοιχεία. Ενα στέλεχος μπορεί να επικρατήσει έναντι άλλων, αυτό, όμως, από μόνο του δεν σημαίνει κάτι για την επικινδυνότητα που μπορεί να έχει στον άνθρωπο όσον αφορά α) τη μεταδοτικότητα, β) την θνητότητα γ) την αντοχή στο εμβόλιο σε σχέση με τα προηγούμενα στελέχη. Ο Τζόνσον μάλιστα έδωσε τότε το απίθανο νούμερο αύξησης της μεταδοτικότητας κατά 70%, που κανείς πλέον δεν αποδέχεται.

Θυμίζουμε ότι λίγο πριν την επιβολή του λοκντάουν το φθινόπωρο ακριβώς το ίδιο παραμύθι είχε σκαρφιστεί και ο Μητσοτάκης, σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Τσιόδρα. Οπως και τότε έτσι και τώρα λένε τα ίδια παραμύθια.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια