Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κείμενο Δόκιμου για τη Σχολή Αστυφυλάκων


Δημοσιεύουμε κείμενο Δόκιμου Αστυνομικού

Το να μην μπορούμε να έρθουμε σε άμεση φυσική επαφή με τους φίλους και τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι κάτι που μας δυσκολεύει ιδιαίτερα αυτή την  απρόσμενη και μοναδική περίοδο της πανδημίας.  Σίγουρα γνωρίζαμε όλοι οι δόκιμοι όταν επιλέξαμε αυτό το επάγγελμα ότι θα αντιμετωπίζαμε πολύωρη εκπαίδευση και  εγκλεισμό στη Σχολή αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε ανθρώπινο νου ανά τον κόσμο. 

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η ανθρώπινη επικοινωνία είναι πολύ χρήσιμη και τελικά τόσο ακριβοπλήρωτη.(Σίτιση σε ιδιώτες τα Σαββατοκύριακα και όχι μόνο…..)

Σε κανονικές συνθήκες θα μας επιτρέπονταν να  εξωτερικεύσουμε σκέψεις και συναισθήματα κι έτσι να αποφορτιστούμε συναισθηματικά  και να νιώθαμε ενεργά μέλη της κοινωνίας. Αντιμετωπιζόμαστε σαν πολίτες «πειραματόζωα» που πράγματι αν δεν θα μπορέσουμε  να βγούμε από τη «φυλακή » μας ,διάρκειας  τεσσάρων  μηνών,   δεν θα είμαστε εν μέρει υπεύθυνοι και ασφαλείς. Τελικά, δεν φθάνει ο τόσο βασανιστικός εγκλεισμός μας  πέσαμε και θύματα εμπαιγμού και προχειρότητας  από τους ανωτέρους μας λέγοντάς μας ότι μπορούμε να βγούμε τελικά κατόπιν  κλήρωσης για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Απελευθέρωσή  μας …… φθάσαμε σε σημείο να στεναχωριόμαστε  και να λογομαχούμε για τα αυτονόητα …  Εμείς πραγματικά πότε θα μπορέσουμε να ελευθερωθούμε και να πάμε έστω και για μέρα στα σπίτια μας.

Συγγνώμη για την φλυαρία μου και την φανερή απόγνωση μου αλλά έτσι, ο δρόμος μοιάζει να είναι πιο εύκολος και ο χρόνος μπορεί να περνά πιο ξεκούραστα εξωτερικεύοντας την κατάσταση που βιώνουμε 
.
 Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει πολλές δυνατότητες άμεσης επικοινωνίας  και εν τέλει είναι το μοναδικό που μας απόμεινε ,να σκεφτόμαστε και να μιλάμε ελεύθερα.  Το να δούμε και να ακούσουμε δικούς μας ανθρώπους θα μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα και θα μας δώσει δύναμη και αισιοδοξία.









Δημοσίευση σχολίου

27 Σχόλια

Ο χρήστης kostas303 είπε…
Παιδάκια. Δεν έχουν απογαλακτιστεί ακόμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Που να δεις τι σε περιμένει μεγάλε...
Ο χρήστης χρηστος είπε…
Φίλε σε σχολή είσαι δεν είσαι σπίτι σου να κάνεις ότι θες. Φαντάρος νομίζω δεν πρέπει να έχεις πάει! Αν νομίζεις ότι δεν "αντέχεις,,το κλείσιμο μέσα στη σχολή, υπέβαλε παραίτησή και πήγαινε σπίτι σου!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τόσο ήταν το διάστημα πού καθόμασταν μέσα από στερήσεις εξόδου!!! Χαλάρωσε κύριε δοκιμε!! Μετά θα παρακαλάς να ήσουν στην σχολή
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια λαμπρή καριέρα συνδικαλιστή σε περιμένει μικρέ.. καλή πρόοδο στην σχολή
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μακάρι μετά τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης να γιορτάσουμε και μεις οι μελλοντικοί αστυφύλακες την δική μας "έξοδο του Μεσολογγίου" δηλαδή την έξοδο από τη σχολή. Τόσο εγκλεισμό δεν έχουν κάνει ούτε οι συνάδελφοι ειδικοδυναμιτες . Τουλάχιστον θα βγούμε πιο μάχιμοι. Χρόνια πολλά σε όλους
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στον στρατο εχουν εξοδους σε ολες τις σχολες εχουν εξοδους εμεις μεσα 3-4 μηνες χωρις εξοδο και να πληρωνουμε 120+ τον μηνα, αυτο ειναι η σχολη που περασε καθε αστυνομος μεχρι τωρα?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χρονια πολλα!!!!υπομονη και επιμονη!!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε ρε γλέντια που θα κάνετε, όταν θα βγείτε με το καλό και πάτε στα Τμήματα.....Θα σας έρθει ο ουρανός σφοντύλι.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπομονη παιδια , βγαινει και κατι καλο απο αυτο που ζειτε και αυτο ειναι οτι καταλαβαινετε απο τωρα οτι δεν μας υπολογιζουν και ειμαστε απλα νουμερα τεμαχια , ειναι καλο οτι ξενερωσατε και προσγειωθηκατε στην σκληρη πραγματικοτητα και δεν βλεπετε τα πραγματα ρομαντικα οπως εμεις τοτε που ημασταν στη σχολη και βεβαθα τα πραγματα εξω ηταν εννοειται καλυτερα σε ολους τους τομεις. Να θυμαστε ειμαστε γι αυτους απλα αριθμοι αναλωσιμοι και θα το εμπεδωσετε καλυτερα οταν βγειτε εξω. Υπομονη δυναμη σας ευχομαι , τα πραγματα εξω αυτη τη στιγμη ειναι στη χειροτερη κατασταση απο τα 17 χρονια υπηρεσιας που εχω ζησει , θετικη σκεψη υπομονη και ας ελπισουμε σε καλυτερες ημερες. Να προσεχετε τους εαυτους σας την υγεια σας και την οικογενεια σας που ειναι οι μονοι που σας νοιαζονται.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Πες τα παλλετα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χρόνια πολλά σε όλους,Χρόνια πολλά Ελλάδα μας !!!
Στα σχόλια που διαβάζω,υπάρχει μόνο χλευασμός και απαξίωση των παιδιών και στην προκειμένη ενός παιδιού που γράφει το αυτονόητο,ότι πραγματικά τους εμπαίζουν.
Τεταρτη μεσημέρι ανακοινώνουν στα παιδιά ότι θα βγούνε την Πέμπτη έστω και για δύο ώρες,πιστέψε με η χαρά μεγάλη,μια τονωτική ένεση στην ψυχολογία όλων των παιδιών.
Πεμπτη απόγευμα σε μια ακανόητη απόφαση,δεν ξέρω ποιός την έλαβε,όποιος και να είναι θα πρέπει να λογοδοτήσει στην Ηγεσία για το σκεπτικό του,ανακοινώνου στα παιδιά ότι τελικά θα βγούνε μόνο 5-6 άτομα απο κάθε διμοιρία,η κάθε διμοιρία έχει 28-30 παιδιά,δηλαδή βάλανε τα παιδιά να μαλώνουν μεταξύ τους και μεταφορικά και κυριολεκτικά,γιατι είναι αυτονόητο ότι μετά απο σχεδόν 4 μήνες εγκλεισμού όλοι θα θέλανε να πάρουν μια ανάσα.
Κύριοι υπεύθυνοι της σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής έχετε επαφή με το περιβάλλον?δείξατε με τον χειρότερο τρόπο ότι είσαστε ανάξιοι για το διοικείν,δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν η έχετε τόσο μεγάλο δόντι που δεν υπολογίζεται και δεν φοβάστε κανένα η είσαστε εντελώς ανίκανοι..
Θα θέσω και πάλι ένα ερώτημα που έχει τεθεί απο πολλούς οι οποίοι δεν χλευάζουν τα παιδιά αλλα κατανοούν την αγωνία και την ψυχική τους κατάσταση, πως είναι δυνατόν να βγαίνουν στην Αθήνα κανονικά απο την Σχολή Αξιωματικών ,σε μια περιοχή που σύμφωνα με την πολιτεία φλέγεται στα κρούσματα Κορονοιόυ ,και δεν επιτρέπεται να βγούνε απο της σχολές Αστυφυλάκων Κομοτηνής και Διδυμοτοίχου σε περιοχές με μηδενικά κρούσματα?αν μου το εξηγήσει κάποιος με επιχειρήματα θα πω ότι σωστά πράτουν.
Δεν γνωρίζω τον λόγο γιατί λειτουργούν τόσο εκδικειτικά στους Δόκιμους,προσπαθώ να δώσω μια λογική εξήγηση αλλά δεν βρίσκω...το μόνο που θα πω είναι ας τους κρίνει ο Θεός,δεν ξέρω αν κοιμούνται τα βράδια στο ζεστό τους κρεβατάκι,όμως ένα είναι σίγουρο,ότι θα λογοδοτήσουν για αυτό να είναι σίγουροι,και η ζωή αργά η γρήγορα επιστρέφει συμεριφορές !!!
Τώρα μπορείτε να με χλευάσετε με ψευτοεπιχειρηματα τύπου δεν πήγανε φαντάροι,είναι μαμάκες κτλ ...η Ζήλια και η κακία σας περισεύει για αυτά τα παιδιά,και αν εσείς που γράφεται είσαστε Αστυνομικοί λυπάμαι πραγματικά για το επιπεδό σας,ας σας κρίνει ο Θεός και εσάς !!!
Χρόνια πολλά.χρόνια ελεύθερα ,ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ,Τιμή και Δόξα στους Ηρωες του 1821 !!!

Υ.Γ Δεν μπορώ να φανταστώ ότι εσείς που βγάλατε την χολή σας στα σχόλια νηστεύετε κιόλας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή εσύ ρε μεγάλε που πήγες πόσο έκατσες μέσα;Ελα κόψτε την καραμέλα του στρατού.Στο πεζοδρόμιο παλικαρα μου δεν θα σε βοηθήσει το γοπινγκ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
υπόβαλλε... προφανώς εσυ πρέπει να έχεις υπηρετησει τη θητεία σου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λοιπόν μάγκες εγώ ένα έχω να σας πω,αν έχετε κάτι πίσω φευγατε από αστυνομία.Ακομα δεν μπήκατε έπεσαν να σας φανε τα παλικάρια μας.Εδω έξω είναι πολύ χειρότερα από εκεί μέσα,φύγετε να σωθείτε,η ζωή σας μια παράνοια θα είναι.Λεγανε όπου σταματάει η λογική ξεκινάει ο στρατός,στην αστυνομία να δείτε τι γίνεται.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απορώ πως ανεβάζουν άρθρα και γράφουν σχόλια μέσα από την σχολή..
Δεν νομίζω να έχουν και κινητά??
Χεχεχεχε

Θα βγείτε ρε αμάν κάθε τρεις και τόσο
Εκτός αν παραπονιέται μόνο ένας, αυτός πιυ γράφει το άρθρο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κόψε κάτι.πολύ σάλτσα.σίγουρα δεν θα είναι εύκολα αλλα βγάζεις πολύ κακία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πέστα μεγάλε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πέστα μεγάλε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να μπεις εσυ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλοι παραπονιούνται εξυπνακια και αν θες να ξέρεις όλα αυτά τα χρόνια βγαίνανε κάθε Τετάρτη και σκ!!! Άιντε .έχετε κουράσει με το μαμακηδες και αν δε μπορούν να φύγουν!!! φτάνει ξεφτιλες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εξυπνακηδες τόσα χρόνια βγαίνανε οι προηγούμενοι Τετάρτη και σκ.και Πάσχα 5 μέρες παίρνανε .ενώ οι δόκιμοι και δε βγαίνουν και Πάσχα πάλι 5 μέρες.γινεται αυτό ; Σκεφτείτε λίγο .η αναλογία δε βγαίνει!!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ο γνωστός εκπαιδευτής εκ Διδυμοτείχου? Άξιος εκπαιδευτής σε λίγο η γαδθ θα χαίρει της υπηρεσίες του
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παρακολουθώ εδώ και μέρες κάποιους από εσάς, να χλευαζετε τους Δοκίμους των Πανελληνίων εξετάσεων, επειδή ζητούν τα αυτονόητα, δηλαδή να έχουν εξόδους, ΟΛΟΙ , εκτός φυσικά, από αυτούς που καθε φορά έχουν ορισθεί για κάποιες Υπηρεσίες εντός Σχολής.
Κύριοι, κύριοι εκπαιδευτές, εδώ και χρόνια αγωνίστηκαν κάποιοι, προκειμένου να παύσει αυτού του είδους ο Στρατωνισμός και να λυθούν κάποια θεσμικά προβλήματα.
Εσείς με το πρόσχημα της πανδημίας τους στερείτε, το δικαίωμα να βγουν Τετάρτη και τα Σ/Κ, γιατί άραγε;
Όταν βγουν όπως λένε μερικοί σχολιαστές, σε οποιαδήποτε Υπηρεσία και να πάνε, σίγουρα θα δουλεύουν το 8ωρό τους και μετά θα πηγαίνουν σπίτια τους και σίγουρα επειδή θα έρθουν Αθήνα, που εσείς, αν σας στείλουν, θα χαθείτε, θα αντιμετωπιστούν ως επαγγελματίες Συνάδελφοι, που εσείς τους θεωρείτε ως παιδιά κατώτερου Θεού.
Παιδιά - Συναδελφοι ΥΠΟΜΟΝΗ

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι για να σου φάω την πολυπόθητη θέση.Να θυμάσαι τα λόγια μου και άσε τις εξυπνάδες θα φάτε σκ@τα έξω τίποτα από όσα νομίζεις δεν ισχύουν.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Κούραση 3 μηνών δεν αναπληρώνεται με 5 μέρες που για παιδιά που μένουν μακριά είναι ούτε 3 μέρες αφού στις 5 μέρες η πρώτη είναι η μέρα που φεύγουν(απόγευμα κιόλας.ουτε καν πρωί) και η 5 μέρα είναι εκείνη που πρέπει να βρίσκονται ήδη στη σχολή!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στο στρατό που υπηρετήσατε ούτε ένα χρόνο εκ των οποίων κάνα τρίμηνο άδειες κανονικές, τιμητικές, απολύσεως.Συν τις εξόδους πρέπει να ήταν πολύ δύσκολα.