Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Βγάλε εσύ ρε ... υπηρεσίες στο Τμήμα μου, εγώ δεν μπορώ"


Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr: Κάποτε υπήρξε ένας διοικητής μου (προ 15ετιας,υπηρετών σε Α.Τ. της Β.Α.Αττικης),ο οποίος αφού βαρέθηκε να στέλνει αρνητικως για τα μέτρα που ζητούσαν ενίσχυση από το τμήμα μας...Πήρε το βιβλίο υπηρεσίας,μετεβει στο αρμόδιο γραφείο ,όπου έβγαζαν τον αριθμό των αστυνομικών που ζητούσαν για ενίσχυση και αφού του το πέταξε του Υπαστυνόμου επιδεικτικά στο γραφείο του,του είπε "Βγάλε εσύ ρε μαλακ@ υπηρεσίες στο Τμήμα μου ,εγώ δεν μπορώ..." Είναι πραγματικό περιστατικό και φυσικά απλά η εξαίρεση στον κανόνα...Δεν επιθυμούν οι διοικητές να λένε όχι στους ανώτερους τους!Έχουν μάθει να είναι υποτακτικοί,με κόστος τη φθορά του χαμηλοβαθμου προσωπικού.









Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολυ σωστες οι επισημανσεις σου συναδελφε , φανταζομαι του ειχαν ×@₩ησει την υπηρεσια με αυτα που ζητουσαν στην διευθυνση και ο ανθρωπος εφτασε στα ορια του.
Η διοικηση με τις επιλογες της εφτασε στα ορια του το εναπωμειναν προσωπικο στα αστυνομικα τμηματα τα τμηματα ασφαλειας και τροχαιας. Ειδικα στα τμηματα ο φορτος εργασιας και η πολυποικιλοτητα του αντικειμενου δεν μπορουν να ερθουν σε περας με το λιγοστο προσωπικο που εχει απομεινει. Η δημιουργια της δι.ας. καλη αλλα εγινε χωρις σχεδιο και σε συνδυασμο με την μεγαλη μειωση εισακτεων στις αστυνομικες σχολες μεσω πανελληνιων εχει ανατρεψει τις ισσοροπιες. Ναι δεν λεω να προσληφθουν 2000 ειδικοι φρουροι αλλα ταυτοχρονα παρε 2000 αστυφυλακες για τα τμηματα και τις αλλες υπηρεσιες πρωτης γραμμης κυτταρα τις αστυνομιας. Γιατι οταν ο αξιωματικος υπηρεσιας εχει ταυτοχρονα να παρει καταθεση για δικογραφια του , να προσεχει τους κρατουμενους , να εξυπηρετει πολιτες που προσερχονται η τηλεφωνουν στο τμημα και αλλα πολλα , και ταυτοχρονα ερχεται η δι.ας. με αυτοφωρο η προσαγωγη και ο αξιωματικος υπηρεσιας ειναι μονος να γραψει το αυτοφωρο (καταθεσεις αποτυπωματα σηματα διαχειριση προβληματικου συλληφθεντα) κατι δεν πηγε καλα με τη διαχειριση προσωπικου ασε που για την μεταγωγη του αυτοφωρου αναγκαστικα θα κοπουν ρεπο συναδελφων του τμηματος.
Δυστυχως ο καθε ταξιαρχος διευθυντης διευθυνσης , βλεπει την υπηρεσια σαν σκαλοπατι να περασει ο καιρος και να μην απασχολησει την γαδα εκτελωντας οτι του λενε και ζητησουν αδιαφορωντας για το προσωπικο και την καλυτερευση των συνθηκων εργασιας του , χωρις να τον ενδιαφερει το γιατι εχουν φυγει ολα τα ατομα δεξια και αριστερα απο τα τμηματα προς αλλες υπηρεσιες.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ αυτόν τον διοικητή τον στηριξες; Να βάλουμε τα ρεπό μετά την νύχτα και την άδεια και να γίνουμε καπνός μήπως να ξεκουραστούμε απ' την ξεκούραση μήπως; Και ασε τον διοικητή ξέρει αυτός θα τα κάνει όλα είναι καλός αρκεί το δικό μου ωράριο μην ... πειράξει Και γιατί δεν πήγαινες εσύ στον διευθυντή να του πεις ότι δεν βγαίνει η υπηρεσία; Ποιοί διοικητές είναι υποτακτικοί; Αυτοί που δεν κάνουν τα χατίρια του καθενός υποτακτικού για να περνάει ζάχαρη μέχρι να του βγει η απόσπαση για διακοπές στα νησιά; Από αστυφύλακας τα ακούω αυτά και ξέρω ότι αυτοί που τράβαγαν κουπί αόρατοι ήταν Μόνο οι ακαπνοι φωναζαν Φυσικά δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά άλλωστε δεν γνωριζόμαστε και καλά να είσαι αλλά υπάρχει και η άλλη εκδοχή του θέματος που παρουσιάζεις
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα τμήματα έχουν πεθάνει εδώ και ένα χρόνο κ δεν σκιβει κάνεις να δώσει το φιλί της ζωής
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα τμήματα έχουν πεθάνει εδώ και ένα χρόνο κ δεν σκιβει κάνεις να δώσει το φιλί της ζωής
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν δεν βάλεις το ρεπό μετά την νύχτα ποτέ θα το βάλεις?? Όχι θα μας πάει απόγευμα-ρεπό-πρωί γιατί μερικοί δεν μπορούνε να μοιράσουν δύο μπάλες άχυρα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνήθεις τακτική των διοικητών, κάνουν πως τσακώνονται με την διεύθυνση για να γαμανε με το γάντι το προσωπικό !!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τον πετσόκοψες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γράφετε χωρίς να έχετε ιδέα από κανονισμούς. Όταν υπάρχει προφορική ή έγγραφη διαταγή (π.χ από Δνση) ο υφιστάμενος (π.χ Διοικητής ΑΤ) είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει. Αν δεν το κάνει, ο ανώτερος (ταξίαρχος) όχι απλά δικαιούται, αλλά υποχρεούται να εφαρμόσει την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του (αναφορά και ΕΔΕ με το ερώτημα της απόταξης - άρνηση εκτέλεσης διαταγής). Ο υφιστάμενος δικαιούται βέβαια να κάνει αναφορά παραπόνων, αλλά μέχρι εκεί. Η αναφορά παραπόνων δεν τον εξαιρεί από την εκτέλεση των διαταγών. Αν η διαταγή δεν είναι προδήλως παράνομη (πχ. στείλε 1 άτομο για να βασανίσει κρατούμενους - θεωρητικό και αδύνατο παράδειγμα) τότε ο Διοικητής οφείλει να υπακούσει.
Αυτά σε ευνομούμενες πολιτείες. Στη μπανανία μας αν έχει πολιτικές πλάτες ο Διοικητής ή παίζουν τάβλι με τον Ταξίαρχο ή συχνάζουν στα ίδια πολιτικά γραφεία κλπ κλπ κλπ τότε το πειθαρχικό δίκαιο και οι κανονισμοί πάνε περίπατο.
Τι θα πει δεν εκτελώ κύριοι ; Αυτά είναι ανήκουστη κουβέντα στο στρατό που ακόμα δεν έχει πάρει την κατηφόρα της ΕΛ.ΑΣ. Τι θα πει πουλάω μαγκιά σε προϊστάμενο ; Ο κανονισμός δίνει τη δυνατότητα στο τελικό αποδέκτη της διαταγής (αστυφύλακα) να κάνει αυτοδίκαιη χρήση ρεπό. Αλλά πολλοί δεν το κάνουν για να μην στενοχωρήσουν το βύσμα τους (υπάρχουν και αυτοί που το κάνουν για λόγους προσφοράς στην κοινωνία και για να μην χώσουν τον συνάδελφο και τους βγάζω το καπέλο)