Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Αξιωματικοί Αττικής: Επιτέλους αναλάβετε τις ευθύνες σας και νομοθετήστε! - Ως πότε θα ξεσπούν στους αστυνομικούς;


Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής: Μετά από μία απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική αστυνομική συμπεριφορά,  που συνέβη πριν λίγες ημέρες στην πλατεία της  Νέας Σμύρνης, ήρθε ως απάντηση  η  χθεσινή υποτιθέμενη   αυθόρμητη  αντίδραση πολιτών της Νέας Σμύρνης  εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων. Ανομοιογενείς ομάδες οργανώθηκαν μεταξύ των   με μοναδικό σκοπό να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις και να αφαιρέσουν τη ζωή από οποιονδήποτε αστυνομικό.

       Από καθαρή τύχη δεν πραγματοποιήθηκε ο στόχος τους. Ένας νεαρός αστυνομικός κείτονταν επί του οδοστρώματος χτυπημένος βάναυσα χωρίς βοήθεια και χωρίς την άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο από σταθμό του ΕΚΑΒ.

       Όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας ως Ένωση  Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής δεν σχολιάζουμε και δεν κρίνουμε τις επιχειρησιακές αποφάσεις. Πρέπει όμως οι έχοντες την ευθύνη να προβούν σε άμεση αποτίμηση των πεπραγμένων τους  και να αναλάβουν την τυχόν ευθύνη που τους αναλογεί. 

       Για να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, θέτουμε τα κάτωθι ερωτήματα :      

       Οι   πολιτικοί μας θέλουν ή δεν θέλουν να νομοθετήσουν για να χαρακτηριστεί ως ιδιώνυμο έγκλημα οποιαδήποτε επίθεση εις βάρος αστυνομικών με ποινές άμεσα εκτελεστές και χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα;   

       Επιθυμούν επιτέλους  να χαρακτηρίσουν το επάγγελμα μας ως επικίνδυνο;

        Η κοινωνία μας περνάει και βιώνει δύσκολες και πρωτόγνωρες  καταστάσεις λόγω της πανδημίας. Η   πίεση  που δέχεται και η  συσσώρευση των πολλών  προβλημάτων της γιατί πρέπει να εκτονωθεί προς την   Ελληνική Αστυνομία;  

         Δηλώνουμε  ότι δεν είμαστε διατιθέμενοι να γίνουμε ο σάκος της εκτόνωσης για κανέναν.

       Έχουμε αγωνιστεί και αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια των συνόρων της πατρίδας μας,  για την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων για  την αποτροπή   της διασποράς του COVID-19 και  για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Δεν θα ανεκτούμε όμως καμία   επικίνδυνη και ανθρωποκτόνο ενέργεια εις βάρος αστυνομικού.

       Ήρθε  η ώρα όπου οι αρμόδιοι  και οι υπεύθυνοι  θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη    και θα  πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

     

                       Για το Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος

Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Ο Γ. Γραμματέας

Ευάγγελος ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ

   
Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

Ο χρήστης Nick Bal είπε…
Αλήθεια τώρα? Αλήθεια ? Ενώθηκαν ανομοιογενείς ομάδες ? Φοβάστε να πείτε μέχρι κ την λέξη αναρχικός ?! Την επιχείρηση ποιος την σχεδίασε ? Ο αστυφύλακας ? Καμία ευθύνη δεν έχετε ως αξιωματικοί ? Πώς βρέθηκε η Δράση στο σημείο αυτό, τι εντολές δώσατε ? Κύριοι με όλο τον σεβασμό έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης κ για τα χθεσινά κ για όλα τα προχθεσινα !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ζητάμε την επικήρυξη των χθεσινών δολοφονων
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επρεπε να επιληφθει στη συγκεντρωση η ομαδα Ο.Δ.Ο.Σ. , κατι ηξερε ο υπουργος που εκπονησε το σχεδιο δημιουργιας της.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όπως αναλαμβάνετε εσείς τος ευθύνες σας θα τις αναλάβουν και αυτοί...παιχνίδια στις πλάτες του χωροφύλακα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και που να δειτε πανηγυρια και καθημερινα σοου που θα εχουμε με την Ο.Π.Π.Ι. 🥴🥴🥴
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άμεση άφιξη έκαβ....ήρθε μετά από 35 λεπτά τι είναι αυτά που λέτε...πολλά εγκλήματικα λάθη χθες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το δια ταύτα ποιο είναι?!
Θα κάνετε καμία μήνυση?! Θα πάτε εισαγγελέας?! Πώς θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι...με ευχές..?!
Σαν Ένωση τι προτίθεστε να κάνετε?!
Μάλλον τίποτα ως συνήθως...απλά λέμε για να λέμε....
Μετά από αυτή την ανακοίνωση είμαι σίγουρος κάποιοι έχουν κατουρηθεί πάνω τους από φόβο για το ότι θα αναλάβετε δράση και θα λογοδοτήσουν...
Έχετε καταντήσει γραφικοί, ελπίζω να το αντιληφθήκατε...
Καλύτερα μην βγάζετε ανακοινώσεις...εκτίθεστε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οποίος τολμήσει και βάλει αστυνομικούς στα πανεπιστήμια θα είναι υπεύθυνος ακόμα και για μια τρίχα αστυνομικού που θα κοπεί...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καμία πορεία εμείς θα κάνουμε η έχει κοβιντ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΔΟΣ, ΟΠΠΙ ΣΚΑΤΙ έχει σακατέψει όλες τις υπηρεσίες που διαχρονικά δουλεύουν και έχουν σοβαρό αντικείμενο για κινήσεις εντυπωσιασμού! Μην ξεχάσεις να ψηφίσεις χωροφύλακα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν δεν γονατιζε γκαμηλα, δεν θα την φορτωναν. Οποιος καταλαβε, καταλαβε. Οσον αφορα τους αξιωματικους της ελ.ασ.,γατα στο σακι, ποντικους δεν πιανει.