Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ντοκουμέντα από τις κλειδαριές των παραβιασμένων τραπεζικών θυρίδων


Φωτογραφικά ντοκουμέντα
 από τις κλειδαριές των παραβιασμένων θυρίδων στο υποκατάστημα τράπεζας στο Ψυχικό, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.

Πρόκειται για τις τέσσερις «χρυσές» θυρίδες, οι οποίες σύμφωνα με το κατηγορητήριο παραβίασε με ένα μικρό κατσαβίδι ο 58χρόνος που συνελήφθη από τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση, από τη πρώτη στιγμή έκαναν πραγματογνωμοσύνη στις τέσσερις κλειδαριές και έβαλαν στο «μικροσκόπιο» ολόκληρο το μηχανισμό, για να διαπιστώσουν τον ακριβή τρόπο της παραβίασής τους, καθώς αποτελούσε μυστήριο η ευκολία με την οποία κάποιος κατάφερε να διαρρήξει όχι μία, αλλά τέσσερις θυρίδες ασφαλείας. Μάλιστα οι Αρχές ανέτρεξαν στο Διαδίκτυο και διαπίστωσαν ότι υπάρχουν σελίδες που παραδίδουν και μαθήματα για τον τρόπο που μπορεί κανείς να παραβιάσει με ένα και μόνο μικρό κατσαβίδι τις συγκεκριμένες κλειδαριές.

Πάντως ο 58χρόνος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τη διάρρηξη και όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Αντώνης Βουλγαράκης, το DNA που βρέθηκε στο εσωτερικό μίας από τις θυρίδες και ταυτοποιήθηκε με αυτό του 58χρόνου, ήταν σε μείγμα γενετικού υλικού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μόλις εντόπισαν το DNA, πήραν εισαγγελική διάταξη και ζήτησαν από τον 58χρόνο να τους δώσει γενετικό υλικό, από το οποίο και έγινε η ταυτοποίηση.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Λαμβάνοντας υπόψη το ανωτέρω, δηλαδή την ανεύρεση βιολογικού υλικού του κατηγορουμένου στο εσωτερικό του κουτιού που υπήρχε στην παραβιασθείσα θυρίδα, σημείο αποκλειστικά προσβάσιμο μόνο στους κατόχους της ανώτερα θυρίδας, προκύπτει ότι η διάπραξη της διάρρηξης της θυρίδας έγινε από τον κατηγορούμενο, καθώς υπάρχει βιολογικό υλικό στο εσωτερικό του κουτιού της συγκεκριμένης θυρίδας. Δεν δικαιολογείται σύμφωνα με την κάτοχο της θυρίδας».

Μίνα Καραμήτρου




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια