Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Οι μυθοπλάστες, οι Δικαστές και η ετυμηγορία''


Ανάρτηση του Βαγγέλη Μαρκουλή:


Τίποτα δεν άλλαξε από τότε. Ίσα ίσα που τα πράγματα έγιναν κατά πολύ χειρότερα. Δεν έχουν μάθει ακόμα ότι την πένα πρέπει να την "βουτάς" πρώτα στο μυαλό. Σαφέστατα πρώτοι δίνουν το κακό παράδειγμα οι Κυβερνώντες, χωρίς να υστερούν και οι της αντιπολίτευσης. Μηδενός εξαιρουμένου.
Θλίψη.

Πριν από 6 χρόνια
Δείτε τις αναμνήσεις σας

Βαγγέλης Ν. Μαρκουλής
18 Μαρτίου 2015  ·
Οι μυθοπλάστες, οι Δικαστές και η ετυμηγορία
Ελλάδα: Η χώρα των Δικσστών. Όποια ανοησία γράψει ο α ή ο β ηλίθιος υιοθετείται. Όταν ο α΄ή ο β΄ηλίθιος αλλάξει άποψη, και πάλι, υιοθετούν την νέα του άποψη. Πέτρες υπάρχουν παντού για λιθοβολισμό. Οι κατηγορίες διαδέχονται η μία την άλλη. Χωρίς στοιχεία, χωρίς βάσανο έστω σκέψης. Επειδή το είπε ο α' ή ο β' ηλίθιος.
Ελλάδα: Η χώρα των δύο στρατοπέδων. Που επειδή κάποιος είπε αυτό, εγώ λέω το άλλο. "Δεν ξέρεις τι σου γίνεται".
Ελλάδα: Η χώρα που όποια και να είναι η έκβαση σε ένα θέμα, τελικά όλοι, είχαν δίκιο. "Είδες που στο είχα πει;".
Πάντα οι Έλληνες φαίνεται ότι έκρυβαν μια Agatha Christie μέσα τους. Έναν Ζωρζ Σιμενόν, έναν Ε. Α. Ποε. Και είναι καλύτεροι απ' όλους αυτούς. Και αυτό γιατί διαβάζουν μία σελίδα και αποκρυπτογραφούν τον αστυνομικό γρίφο!
Και ταυτόχρονα και Δικαστές και Εισαγγελείς. Η λέξη έρευνα, άγνωστη. Όπως και η λέξη στοιχεία. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά την λέξη αμφισβήτηση. Εν μέρει ίσως έχουν δίκιο, αφού κρίνουν από περιστατικά απόπειρας, ή τελικά συγκάλυψης.
Η λανθασμένη προσέγγιση, διαδέχεται η μία την άλλη. Και ας απέχουν όλες παρασάγγας από την πραγματικότητα. Η εύπεπτη προσέγγιση, ουδέποτε αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Κάποτε υπήρχε ο ντελάλης. Κοπιαστικός ο ρόλος του, αλλά τα νέα έφθαναν έγκαιρα. Ξερή η είδηση ή η ενημέρωση. Χωρίς σχόλια, προσθήκες ή γλυκανάλατα. Τώρα έχουμε τον ανταγωνισμό. Ποιος θα δημοσιεύσει κάτι που σχετίζεται με σημαντική υπόθεση, που έχει σχέση με την επικαιρότητα, πριν το ελέγξει, πριν το διασταυρώσει, πριν πριν πριν. Και δεν γίνεται μόνο στους υποτιθέμενους επαγγελματίες Δημοσιογράφους. Από κάποια χρόνια, άλλαξαν τα πράγματα και για αυτούς. Πρώτοι και αποκλειστικά. Οι λέξεις κλειδιά. Και ας διαδέχεται η μία γκάφα την άλλη. Το ίδιο γίνεται αλλά και με τους κάθε είδους επίδοξους μυθοπλάστες. Που για κάποια κλικ, βρίσκουν δολοφόνους, μάγισσες, γοργόνες, επερχόμενες κακοκαιρίες και ότι ευφάνταστο νομίζουν ότι τραβάει επισκέψεις.
Βέβαια υπάρχουν και οι έντιμοι. Αυτοί που ψάχνουν όσο μπορούν την αλήθεια. Όμως τελικά, φαίνεται ότι στους Έλληνες αρέσουν οι μυθοπλασίες. Τους βοηθάει στην έκδοση της ετυμηγορίας τους.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια