Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θανάσης Αρχοντής: Η Αστυνομία στο απόσπασμα


Υπηρετώ  το  Σώμα  της  Ελληνικής  Αστυνομίας  και  την Υ.Α.Τ. όπου  ανήκω  οργανικά  επί  28  συναπτά  έτη. Πάντα  με  πίστη στον  όρκο  που  έδωσα, στον  συνάδελφο, στην  Υπηρεσία  μου προς τον πολίτη  που  με  χρειάζεται  και  με έχει  ανάγκη, στους νόμους του  Κράτους.

Πριν  λίγες  μέρες  άστοχες  ενέργειες  συναδέλφων  μας  είχαν  ως αποτέλεσμα  να  επανέλθουν στο προσκήνιο φαινόμενα αστυνομικής βίας, ρητορικής μίσους και στοχοποίησης του συνόλου των αστυνομικών.  Και όλα αυτά γιατί ορισμένοι επιζητούν ένα νέο 2008, θέλουν μία νέα Κερατέα, θέλουν νέους αγανακτισμένους στις πλατείες, θέλουν νέο 2012, 2014, 2018.

Γι’ αυτό με κάθε τρόπο αναζητούν την ένταση, κάνουν συνεχείς επιθέσεις με μολότοφ και γκαζάκια, βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους, απειλούν αστυνομικούς λέγοντάς τους «οι βάρδιές σας θα γίνουν οι εφιάλτες σας», τοποθετώντας γκαζάκια σε οικίες και αυτοκίνητα αστυνομικών. Κάθε φορά με άλλη αφορμή, με άλλο αφήγημα. Πότε ο Κουφοντίνας, πότε το νομοσχέδιο για την παιδεία, πότε για την πανδημία, πότε για την αστυνομική βία.

ΘΕΛΟΥΝ ΑΙΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ.

Τους λέμε πως κάθε τους ενέργεια, αφορμή, αφήγημα θα αποτύχει για άλλη μια φορά. Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη την 9/3/2021 μόνο τυχαία δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν. Βέβαια προηγήθηκε το συμβάν του ξυλοδαρμού νεαρού ατόμου από συναδέλφους μας το οποίο είναι καταδικαστέο και τελειώνουμε εδώ. Γιατί αυτό που ακολούθησε δεν το φαντάζεται ο ανθρώπινος νους. Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο από μπαχαλάκηδες σε συνεννόηση με χούλιγκαν των γηπέδων (μεγάλη στέρηση τα κλειστά γήπεδα) και άλλες ακραίες ομάδες, τα έκαναν γυαλιά-καρφιά με πρόσχημα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Πόσο ειρηνική μπορεί να είναι μία πορεία όταν συμμετέχουν μπαχαλάκηδες και έχουν στην κατοχή τους μολότοφ, πιστόλια εκτόξευσης φωτ/δων, σφυριά, τσεκούρια πέτρες, μάρμαρα, καδρόνια. Το αποτέλεσμα γνωστό. Η περιοχή σε εμπόλεμη κατάσταση, κατεστραμμένες περιουσίες πολιτών, σπασμένα και καμένα αυτοκίνητα και το κυριότερο όλων ο σοβαρός τραυματισμός του συναδέλφου μας της ομάδας ΔΡΑΣΗ.Τόσο εγώ όσο και όλη η αστυνομική οικογένεια του ευχόμαστε περαστικά και σιδερένιος.

Στη συνέχεια αρχίζει η στοχοποίηση του Σώματος από το σύνολο των Μ.Μ.Ε, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, “κράξιμο” από τους πολίτες και πολιτικούς. Αρχίζουν τα λαϊκά δικαστήρια, η αστυνομία βάλλεται από παντού. Δεν είναι η πρώτη φορά όπου βουλευτές στοχοποιούν οι ίδιοι τους αστυνομικούς όταν τους αποκαλούν «ΜΠΑΤΣΟΙ-ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ-ΑΛΗΤΕΣ».

Το 2012 μας κατηγορούσαν -ειδικά τα Μ.Α.Τ.- ως φασίστες χρυσαυγίτες και στη μόδα το κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» .Εννέα χρόνια μετά αντιστρέφοντας το 12 γίνεται 21 δηλ. 2021, κατηγορούμαστε για αστυνομική βία και νέο κίνημα «ΠΟΝΑΩ» στο προσκήνιο. Με συγκινεί κάθε σας νέα προσπάθεια, κάθε σας νέο αφήγημα να τα κάνετε μπάχαλο .Ευτυχώς αποτυγχάνετε. Καλό κούραγιο.

Όσοι μας κατηγορούν πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι ένα οργανισμό με 55.000-60.000 ενστόλους, με βαρύ φόρο αίματος 138 νεκρών συναδέλφων και εκατοντάδων άλλων τραυματιών, πολλοί εξ’ αυτών με σοβαρές και μόνιμες βλάβες στη μετέπειτα υγεία τους. Καμία συγγνώμη για αυτούς. (ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΙΝΑΙ- ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ).

Την 12/3/2021 ακολουθεί η συζήτηση στη Βουλή με θέμα την αστυνομική βία, με μια αντιπαράθεση Κυβέρνησης- Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα το απόλυτο μηδέν. Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να ζητάει ένα ΣΥΓΓΝΩΜΗ, από τον ελληνικό λαό, για την κακή Ελληνική Αστυνομία, την οποία τον Μάρτιο του 2020 με τα γεγονότα στον Έβρο ευχαρίστησε. Μάλλον τότε είμασταν καλοί. Κανείς και ποτέ δεν έδωσε μια ΣΥΓΓΝΩΜΗ στον Έλληνα Αστυνομικό. ΟΥΔΕΙΣ. Δεν μπορεί να είσαι πότε επαγγελματίας, πότε ερασιτέχνης. Άλλοτε καλός και ικανός και άλλοτε κακός και ανίκανος. Το σκίσιμο της εικόνας της Παναγίας δεν προκάλεσε το αίσθημα κανενός, πόσο μάλλον της Αντιπολίτευσης που με κάθε τρόπο δείχνει την αντιπάθεια και το μίσος της προς τον αστυνομικό.

Η Βουλή δείχνει περίσσια αυτάρκεια διάθεσης και βούλησης για νομοθέτηση που αφορά την προστασία του πολίτη. Ακόμα και ο νόμος που ψηφίστηκε για την προστασία των ζώων, προβλέπει βαρύτατες ποινές σε όσους κακοποιούν τα ζώα. Για τον αστυνομικό το ΑΠΟΛΥΤΟ  ΤΙΠΟΤΑ. Εμείς ζούμε σε άλλο πλανήτη σε άλλη κοινωνία. Το μόνο που γνωρίζει η Πολιτική και η Φυσική ηγεσία και το γνωρίζει πολύ καλά τα τελευταία χρόνια είναι «ΒΑΛΤΕ  ΠΛΑΤΗ».

Ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Αφήστε την Αστυνομία να εκτελέσει τα καθήκοντά της όπως προβλέπεται από τους νόμους του Κράτους. Η ίδια η Αστυνομία έχει στους κόλπους της τους μηχανισμούς και τα αρμόδια όργανα (πειθαρχικό δίκαιο-Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων-συνήγορος του πολίτη), έτσι  ώστε να υπάρχει εξέταση και έλεγχος για όποιες παραβατικές συμπεριφορές και ενέργειες των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί περιμένουν από τους εκλεγμένους εκπροσώπους  της Πολιτείας μια δέσμη μέτρων με γνώνομα τον αστυνομικό.

1) Αναγνώριση του επαγγέλματος του αστυνομικού ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

2) Κάθε αδίκημα σε βάρος αστυνομικού εν ώρα καθήκοντος να χαρακτηρισθεί ΙΔΙΩΝΥΜΟ με τροποποίηση του Π.Κ.

3) Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να θεσπίσει τον «συνήγορο του αστυνομικού» όπου αρκετοί αστυνομικοί κατηγορούνται αδίκως και ψευδώς, από ανυπόστατες καταγγελίες πολιτών. Αποτέλεσμα αυτών είναι η αθώωσή τους και αν τα έξοδα δεν καλυφθούν από το Σωματείο, είναι υποχρεωμένοι να τα καλύψουν οι ίδιοι. Για συγγνώμη ούτε λόγος.

4) Τροποποίηση του Κ.Π.Δ. ώστε να απαλλάσσεται με την παρουσία του στη δικαστική αίθουσα με σκοπό να αποφευχθεί η στοχοποίησή του από εγκληματίες- αναρχικούς- χούλιγκαν, με γνώμονα την αρχική του κατάθεση.

Ασφαλής αστυνομικός = ασφαλής πολίτης

Αλλιώς λόγια περιττά και ανούσια και η λέξη ΣΥΓΝΩΜΗ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ χάνει την αξία της.

Κλείνω με τον αρχαίο Έλληνα ρήτορα ΙΣΟΚΡΑΤΗ 436π.χ-338π.χ, ο οποίος  είχε πει: «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΩΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΩΣ  ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ.» Πόσο επίκαιρο είναι στις μέρες μας…

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΙΜΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ !

 

Του Αρχιφύλακα Αρχοντή Αθανασίου, Μέλους Ε.ΑΣ.Υ.Α.

 

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

 

 

 









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο ρε Σάκη. Ωραίο άρθρο. Ένας παλιός συμπολεμιστής..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εντάξει συνάδελφε τα είπες ΟΛΑ ακριβώς όπως πρέπει...μπράβο σου!!! Ειλικρινά ομοσπονδία υπάρχει? Ο πρόεδρος που βρίσκεται?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωραία τα είπατε...