Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τραγωδία στο Μάτι: Προπηλακίστηκε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής - Ενταση από τους συγγενείς των νεκρών στην Ευελπίδων


Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων συγγενείς θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι της Αττικής τον πρώην υπαρχηγό και νυν αρχηγό της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο.

Ο κ. Ματθαιόπουλος πέρασε την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθεί για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, όταν ήταν υπαρχηγός του σώματος τον Ιούλιο του 2018.

Ο κ. Ματθαιόπουλος είχε λάβει προθεσμίες για να προετοιμάσει την απολογία του, αλλά σήμερα Τετάρτη βρέθηκε ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή που διενεργεί την ανάκριση για την τραγωδία στο Μάτι.

Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, οι οποίοι τον αποδοκίμασαν κατά την άφιξή του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων: "Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι. Ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του", δήλωσαν οι συγγενείς κάποιων εκ των θυμάτων. Μάλιστα, ζήτησαν για ακόμα μια φορά την μετατροπή των κατηγοριών σε κακουργήματα, λέγοντας ότι "άλλα ατυχήματα όπως το Σαμίνα και η Ρικομέξ δικάστηκαν ως κακουργήματα, ενώ εδώ πλημμελήματα".

Πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογο αίτημα είχε υποβάλλει αρκετές φορές προς την εισαγγελία της Αθήνας και ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, λαμβάνοντας πάντα απορριπτική απάντηση!

Ο κύκλος των απολογιών των εμπλεκομένων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια