Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΑΚΙΔΑ: Οι εικόνες στη Νέα Σμύρνη δεν αφήνουν περιθώριο αμφισβήτησης


Ανακοίνωση της Ανοιχτής Κίνησης Δημοκρατών Αξιωματικών

Δεν συνηθίζουμε να στηλιτεύουμε συμπεριφορές, οι οποίες παράλληλα αποτελούν αντικείμενο ποινικής και διοικητικής διερεύνησης, πριν το πέρας των οποίων ουδείς γνωρίζει τα στοιχεία και την έκβαση αυτών. Η φράση άλλωστε «θα τα βρει όλα η έρευνα» είναι γνωστή προκειμένου μην προτρέχουμε και μην προκαταβάλουμε αποτελέσματα.

   Ωστόσο, το βιντεοληπτικό υλικό της περασμένης Κυριακής, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης. Τέτοιες εικόνες δεν τιμούν τον εργαζόμενο Αστυνομικό και δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που επιθυμεί η κοινωνία από την Αστυνομία, προσέτι δεν βρίσκουν κανένα έρεισμα σε αστυνομική πρακτική, εκπαίδευση, ηθική τάξη κι ανθρώπινη συμπεριφορά.

    

Η Γραμματεία της ΑΚΙΔΑ








Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος είπε…
Μιλάνε και οι βολεμένοι συνδικαλιστές που δεν έχουν καμία επαφή με το πεζοδρόμιο παρά μόνο να κάνουν δημόσιες σχέσεις με την ηγεσία. Αυτό που θέλει η κοινωνία από την αστυνομία είναι να μην υπάρχει κανένας έλεγχος και να κάνει ο καθένας ότι θέλει, εκτός βέβαια αν ενοχληθούν από κάτι ή χρειαστούν την βοήθεια της αστυνομίας οπότε τότε είναι καλή η αστυνομία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
σίγουρα η κοινωνία δεν θέλει μη προβλεπόμενη βία και τραμπουκισμούς από τα όργανα, ειδικά όταν είναι αποτέλεσμα τσαμπουκά και ψυχολογικής κατάστασης εναντίων συλληφθέντων. η βία ειδικά η αναίτια είναι καταδικαστέα και τριτοκοσμική
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ακόμα και σε εμπόλεμη κατάσταση όταν ο αντίπαλος αφήσει το όπλο κάτω και παραδοθεί δεν τον ακουμπάει κανένας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να δούμε στο τέλος που θα φτάσει ο αστυνομικός κρίμα κ υπάρχουν μορφωμένα παιδιά