Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Στο ίδιο έργο θεατές''


Του Γρηγόρη Κατσώλη

 

Στο ίδιο έργο θεατές, συνάδελφοι νεκροί εν ώρα υπηρεσίας, συνάδελφοι βαριά τραυματισμένοι στην προσπάθεια τους να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη, να υπερασπιστούν την δημόσια και ιδιωτική περιουσία,συνάδελφοι ακρωτηριασμένοι από ρίψεις κροτίδων και βεγγαλικών σε πορείες και γήπεδα. Εκατό τριάντα οχτώ (138) συνάδελφοι έως και σήμερα έχουν χάσει την ζωή τους, αφήνοντας πίσω τους παιδιά, συζύγους και γονείς, συγγενικά πρόσωπα που δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή όταν χρειάστηκε να πέσουν στην φωτιά προκειμένου να εκπληρώσουν το ιερό τους καθήκον. Δυστυχώς για αυτούς και για όλους εμάς που μείναμε πίσω το καθήκον και οι υποχρεώσεις, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας , είναι τα μοναδικά που μας αναγνωρίζονται από την συντεταγμένη πολιτεία, βλέπετε το επάγγελμα μας δεν αναγνωρίζεται από την πολιτεία ως επικίνδυνο, δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί σε αυτήν την κατηγορία.

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι του Ελληνικού κοινοβουλίου, πολιτικοί προϊστάμενοι, κουραστήκαμε,, από τα ευχολόγια και τα παρηγορητικά χτυπήματα στην πλάτη, κουραστήκαμε να ακούμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας και για την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου αυτά να θεσμοθετηθούν. Λόγια, λόγια και μόνο λόγια, αν θέλετε να στηρίξετε όλους εμάς που αγόγγυστα επιχειρούμε ανά την επικράτεια υπερασπιζόμενοι τα ιερά και όσια αυτού του τόπου, νομοθετείστε και αναγνωρίστε επιτέλους το τιτάνιο έργο μας. Δεν παρέχετε καμία απολύτως υπηρεσία με το να διαπληκτίζεστε στα τηλεοπτικά παράθυρα μετά από τραγικά περιστατικά, όπως αυτό στη Ν. Σμύρνη, επιρρίπτοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, δεν παρέχετε καμία απολύτως υπηρεσία με το να επισκέπτεστε στα νοσοκομεία τους τραυματισμένους συναδέλφους μας. Ευθύνες έχετε όλοι σας ,πρώην, νυν και επόμενοι, μέχρι να τις αναλάβετε, είναι προτιμότερο για εσάς να σωπάσετε, το οφείλεται σε αυτούς που "έπεσαν", το οφείλεται σε όλους εμάς που δηλώνουμε παρόν όπου και όποτε μας ζητηθεί. Όλοι όμως εσείς οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι τόσο της Εθνικής αντιπροσωπίας όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης που στοχοποιείται τον Έλληνα Αστυνομικό και επιθυμείτε διακαώς την κεφαλή του επι πίνακι, να γνωρίζεται οτι με τα λεγόμενα και τις πράξεις σας υποδαυλίζετε συμπεριφορές που έχουν ανθρωποκτόνο πρόθεση, όπως αυτές που έλαβαν χώρα στην Ν. Σμύρνη, εάν αυτό επιθυμείτε μπορείτε να αισθάνεστε υπερήφανοι κοιτάζοντας τον συνάδελφο μας να κείτεται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.

Υ.Γ Όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι να διχάσουν την Ελληνική κοινωνία και να μας φέρουν απέναντι από αυτή, πλανώνται πλάνην οικτρά. Η Ελληνική Αστυνομία ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στον πολίτη. Όσοι ονειρεύονται και προσπαθούν να επιβάλουν σκηνές χάους στην Ελληνική κοινωνία, θα μας βρουν απέναντί τους και θα οδηγηθούν εκεί όπου η Δημοκρατία ορίζει, προκειμένου να λογοδοτήσουν.

Σε ένα σώμα πενήντα χιλιάδων υπηρετούτων είναι αναπόφευκτο να μην υπάρξουν και παρεκλίνουσες συμπεριφορές, οι οποίες ελέγχονται απο τις αρμόδιες εσωτερικές υπηρεσίες, που μετά το πέρας των ερευνών επιβάλουν και τις ανάλογες ποινές. Γνωρίζουμε πολύ καλά οτι η αστυνομική βία "πουλάει" , αυτό ομως δεν σημαίνει οτι θα επιτρέψουμε στον οποιονδήποτε να καταστούν οι συνάδελφοι εξιλαστήρια θύματα, προς όφελος μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια