Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΠΟΕΣ: Εντείνεται η ανησυχία για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων


Ανακοίνωση τής ΠΟΕΣ: Η απάντηση που δίνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου σε ερώτημα βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με τη μισθολογική αποκατάσταση των νέων Ανθυπολοχαγών (και αντιστοίχων) εξ ΕΜΘ, αντί να καταλαγιάζει τη σύγχυση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων, την ενδυναμώνει έτι περαιτέρω, αφού το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε αντίθεση με το Υπουργείο Οικονομικών, διατείνεται ότι έχει αποστείλει τα απαιτούμενα στοιχεία για την πληρωμή των στελεχών και τελεί εν αναμονή των δικών του ενεργειών.


Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) ωστόσο, ευλόγως αναρωτιέται τί ακριβώς συμβαίνει και ποιος ευθύνεται για την υπόψη καθυστέρηση. Το ΥΠΕΘΑ και ποιοι από το ΥΠΕΘΑ ή το ΥΠΟΙΚ; Με νέο έγγραφό της προκαλεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, να βγει και να τοποθετηθεί δημοσίως.

Διαβάστε το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.:

ΠΡΟΣ : Αρ. πρωτ. 379 Πίνακας αποδεκτών Αθήνα, 19 Μαρτίου 2021

ΚΟΙΝ :

ΘΕΜΑ : Μισθολογική Αποκατάσταση Αξιωματικών εξ ΕΜΘ

ΣΧΕΤ : α. Φ.841/67/80037/Σ.23911/27.11.2020/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ

β. Ερώτηση 3870/03.2.2021 της Βουλής των Ελλήνων (ΚΙΝΑΛ)

γ. Φ.841/6/27812/Σ.4940/16.3.2021/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ

δ. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 347/17.3.2021 έγγραφό μας

ε. Απάντηση Φ.900α/2953/17589/18.3.2021 της Βουλής των Ελλήνων (ΥΕΘΑ)

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Ειλικρινώς δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συμβαίνει. Ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ), αλλά και το σύνολο των Ελλήνων στρατιωτικών, παρακολουθούν εδώ και μια βδομάδα δημοσιοποίηση εγγράφων που το περιεχόμενο του ενός αναιρεί το άλλο και τα οποία αντί να «καταλαγιάσουν» τη σύγχυση που δημιουργήθηκε την αυξάνουν έτι περαιτέρω. Και τι εννοούμε.

Με το (δ) σχετικό έγγραφό μας αναδείξαμε μια χρονολογική αλληλουχία γεγονότων, σχετικά με την προσπάθεια μισθολογικής αποκατάστασης των Ανθυπολοχαγών (και αντιστοίχων) εξ ΕΜΘ, απότοκης της βαθμολογικής τους ανέλιξης στο Σώμα των Αξιωματικών, που αντί να καθησυχάσουν τα στελέχη από τη σύγχυση που δημιούργησαν, σίγουρα όχι από υπαιτιότητα των ιδίων (των στελεχών), δημιούργησαν εντονότερη σύγχυση.

Και ενώ μετά μια βασανιστική βδομάδα αναμέναμε όλοι μας το νέο έγγραφο που θα συντασσόταν από τη ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, μετά από την επικαιροποίηση των απαιτουμένων στοιχείων από τα Γενικά Επιτελεία για το τρέχον έτος (2021) αλλά και για τα επόμενα έως το 2025, σε εκτέλεση του (γ) σχετικού, αίφνης μία (1) μόλις ημέρα πριν την εκπνοή του ανωτέρω εγγράφου (19.3.2021) δηλαδή τη 18.3.2021 απαντάτε, με την (ε) σχετική, στους Έλληνες στρατιωτικούς, δια των εκπροσώπων του Ελληνικού λαού κ.κ. βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ό,τι ήταν να πράξει το έπραξε και πλέον όλοι τελούμε εν αναμονή περαιτέρω ενεργειών του Υπουργείου Οικονομικών. Αυτά δεν τα λέμε εμείς, τα λέει η αρμόδια Διεύθυνση (ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ) με το κάτωθι (γ) σχετικό έγγραφό της και εσείς ο ίδιος:

Και βέβαια κε Υπουργέ τα ερωτήματα που όχι μόνο παραμένουν, αλλά και δημιουργούν και νέα είναι:

- Ποιος εμμένει στην τακτική της σύγχυσης και για ποιο λόγο;

- Αφού από την 27η.11.2020 έχουν αποσταλεί προς το ΥΠΟΙΚ τα απαιτούμενα στοιχεία, όπως ο ίδιος επικαλείστε στην (ε) σχετική και τελείτε εν αναμονή των περαιτέρω ενεργειών του (του ΥΠΟΙΚ), προκειμένου επιτέλους να αποζημιωθούν οι συνάδελφοί μας Ανθυπολοχαγοί (και αντίστοιχοι) εξ ΕΜΘ με το μισθό που τους αναλογεί, ποιος ο λόγος που η ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, δύο μόλις (2) ημέρες πριν την απάντησή σας, ζητά νεότερα κοστολογημένα στοιχεία; Να τα κάνει τί;

- Ποιος και γιατί έκανε λάθος μέχρι σήμερα, από την ονομασία των πρώτων ΕΜΘ σε Ανθυπολοχαγούς (και αντίστοιχους);

- Γιατί τα έγγραφα πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα δύο (2) υπουργεία (ΥΠΕΘΑ-ΥΠΟΙΚ);

- Ποιος τελικά θα αναλάβει την ευθύνη;

Δια του παρόντος, σας καλούμε να βγείτε δημοσίως και να απαντήσετε. Όχι προς την Ομοσπονδία μας, που ούτως ή άλλως απαξιώνετε, αλλά προς τους περήφανους Έλληνες στρατιωτικούς.

Το Υπουργείο Οικονομικών, προς το οποίο αποστέλλεται το παρόν έγγραφό μας, παρακαλείται όπως μας γνωρίσει πού ακριβώς ευρίσκεται το πρόβλημα και ποιος οφείλεται για την εν εξελίξει κωλυσιεργία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν και ιδίως οι κ.κ. βουλευτές του ΚΙΝΑΛ που ανέδειξαν το θέμα, παρακαλούνται όπως το διατηρήσουν στην επικαιρότητα και προβούν στις κατά την κρίση τους ενέργειες, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε εν τέλει να αποζημιωθούν οι συνάδελφοί μας Εθελοντές Μακράς Θητείας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Τσουκαράκης Ανέστης

Συνταγματάρχης (ΣΔΓ)

6974365800

Ο Γεν. Γραμματέας

Κατσανεβάκης Ιωάννης

Επισμηναγός (ΥΑΔ)
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια