Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βγήκε από τη ΜΕΘ ο Κουφοντίνας - Συνεχίζεται σε θάλαμο η νοσηλεία του


Καλή σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζουν οι γιατροί την κατάσταση υγείας του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα και για το λόγο αυτό έκριναν ότι μπορεί να εξέλθει από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας όπου νοσηλευόταν λόγω της πολυήμερης απεργίας πείνας και δίψας που έκανε.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα LamiaReport η νοσηλεία του Δημήτρη Κουφοντίνα θα συνεχίστει για όσο διάστημα χρειαστεί, στο θάλαμο - κελί του 1ου ορόφου της Παθολογικής Κλινικής του ΓΝ Λαμίας.

Ο καταδικασμένος για τρομοκρατία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας σε σοβαρή κατάσταση από τις 16 Φεβρουαρίου λόγω επιπλοκών εξαιτίας της παρατεταμένης απεργίας πείνας την οποία είχε ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου.

Προς το παρόν μπορεί και κινείται υποβασταζόμενος, ενώ η επανασίτισή του έγινε χωρίς προβλήματα μετά από 66 ημέρες χωρίς φαγητό.

Η σταδιακή σίτιση του Δημήτρη Κουφοντίνα ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή του, την οποία έλαβε διά τηλεφώνου η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ και στη συνέχεια δημοσιοποίησε, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ευχαριστούσε όλους όσoι του συμπαραστάθηκαν.

«Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας» τόνιζε χαρακτηριστικά.

Μία ημέρα νωρίτερα, οι γιατροί της επιλογής του καταδικασμένου για τρομοκρατία χαρακτήριζαν σε ανακοίνωσή τους «οριακή» την κατάσταση της υγείας του αναφέροντας επιγραμματικά στις διαταραχές που εμφάνιζε.

«Η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη εξ αιτίας πολλών και πολύπλοκων συσσωρευμένων διαταραχών οργανικών συστημάτων, με προφανή κίνδυνο μόνιμων βλαβών και ανεπαρκειών αλλά και συνεχή δυνητικό κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι γιατροί Ζδούκος Θεόδωρος και Ντουζέπη Αικατερίνη που υπέγραφαν την ανακοίνωση.

 





Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να του στείλουμε γαλακτομπουρεκο και κοκορετσι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε ποιο θάλαμο μπορώ να του στείλω μπακαλιάρο σκορδαλιά;