Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Ποια τοξικομανία;» - Καταπέλτης οι αστυνομικοί


Μπορεί να επικαλέστηκε τοξικομανία (προσκομίζοντας σχετικές βεβαιώσεις και αποφάσεις), όμως εν τέλει οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν  το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης που τον έστειλε πίσω στη φυλακή με κάθειρξη 13 ετών στην πλάτη. Ο λόγος για  34χρονο Αλβανό (το παρατσούκλι του παραπέμπει σε πολεμική τέχνη) ο οποίος τα τελευταία χρόνια φέρεται, σύμφωνα με τη Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου,  να κάνει χοντρό παιχνίδι στη διακίνηση κοκαίνης στο Ηράκλειο.

Το δικαστήριο  έλαβε σοβαρά υπόψη τις καταθέσεις των δύο μαρτύρων αστυνομικών που ήταν καταπέλτης τόσο για τον 34χρονο Αλβανό όσο και για το δεξί του χέρι, τον 39χρονο συμπατριώτη του, με τον οποίο …έπαιζαν μπάλα στα «σαλόνια» της κόκας.

«Δέκα χρόνια τώρα ο άνθρωπος αυτός είναι σταθερά μέσα στη διακίνηση. Ένας τοξικομανής δεν μπορεί να τα κάνει αυτά. Έχει πιαστεί αλλεπάλληλες φορές με φιξάκια των 0,4 gr. Έχουν γίνει 12-13 δικογραφίες σε βάρος του. Μέχρι και οι εφημερίδες έγραφαν γιατί δεν τον πιάνουμε. Ήταν πολύ έξυπνος και δεν μπορούσαμε να τον πιάσουμε με μεγάλη ποσότητα» κατέθεσε μάρτυρας-αστυνομικός.

«Έπαιρναν το κιλό 30.000-40.000 ευρώ και έβγαζαν 125.000 ευρώ (προς 50 ευρώ το 0,4). Δεν δούλευαν και έκαναν μεγάλη ζωή».

Οι αστυνομικοί αναφέρθηκαν λεπτομερώς στον τρόπο δράσης τους, στα σημεία των δοσοληψιών (ακόμα και κοντά σε σχολεία), στις ιδιαίτερες προφυλάξεις που έπαιρναν. Και οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Στο εδώλιο υπήρχε και τρίτο άτομο, μία νεαρή Ρουμάνα που μετά από ένα χρόνο στη φυλακή ως υπόδικη, θα αποφυλακιστεί. Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι είχε επίγνωση καθώς ήταν παρούσα στις δοσοληψίες του 39χρονου ενώ στην γκαρσονιέρα της πολύ συχνά οι βασικοί εμπλεκόμενοι «τεμάχιζαν» την κοκαίνη. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 5,5 ετών καθώς της αναγνώρισε ελαφρυντικό και δέχτηκε ότι δεν είχε ενεργή εμπλοκή στις «πάσες».





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια