Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αμετάθετο στους Στρατιωτικούς που έχουν τέκνα Β-Γ Λυκείου ζητά η Ενωση Στρατιωτικών Ηπείρου


Ανακοίνωση των Στρατιωτικών Ηπείρου:  Η Ένωσή μας  ενόψει των τακτικών μεταθέσεων 2021 έχει γίνει αποδέκτης αναφορών συναδέλφων  αναφορικά με το πρόβλημα των μεταθέσεων συναδέλφων μας στρατιωτικών, οι οποίοι είναι γονείς μαθητών που φοιτούν στη Β΄ και Γ΄ Λυκείου   .      

          Κατά τις τακτικές μεταθέσεις των προηγούμενων ετών , παρατηρήθηκε σε πολλές περιπτώσεις, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, κατ’ εξαίρεση για τις ανωτέρω καταστάσεις, να εκδίδει διαταγές μετάθεσης και απορρίπτοντας  τις ενδικοφανείς προσφυγές των συναδέλφων μας, που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, χαρακτηρίζοντας αυτές ως αβάσιμες, αγνοώντας   την κρισιμότητα του μαθησιακού αυτού σταδίου, που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της προσπάθειας συμμετοχής των τέκνων τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οδηγώντας τους  σε απόγνωση.

        Η φετινή χρονιά αποδεικνύεται λόγω της πανδημίας του COVID-19, ως η δυσκολότερη χρονιά των τελευταίων ετών για τους μαθητές του Λυκείου και τους γονείς τους οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν, τον κόπο, το άγχος και την σωρευμένη πίεση που ασκείται στα τέκνα τους, τόσο από την προσπάθεια που καταβάλλουν για την επίτευξη των στόχων τους, όσο και από το γεγονός ότι δεν γνωρίζουν ακόμα, ούτε τον χρόνο, αλλά ούτε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα συνεχιστεί η φετινή σχολική χρονιά, καθώς επίσης  ούτε και το πότε θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και οι Πανελλαδικές εξετάσεις.

           Ως ελάχιστη κατανόηση των ανωτέρω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας και κυρίως οι οικογένειές τους αιτούμαστε:

        α.  Την εξαίρεση από τους πίνακες μεταθετικότητας όλων των συναδέλφων μας  με τέκνα που φοιτούν στην Β΄ και Γ΄ Λυκείου, για το έτος 2021. 

      β. Την υιοθέτηση της νομοθετικής ρύθμισης που προτάθηκε από την Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου αλλά και την  Ομοσπονδία μας . Συγκεκριμένα  προτείνουμε  οριστική λύση του θέματος, με την τροποποίηση της περίπτωσης (ε) της παραγράφου 1α(2) του άρθρου 5 του ν.3883/2010, ως εξής:  

  «(ε)  Την ηλικία και τις σπουδές των τέκνων. Συγκεκριμένα, τα στελέχη  τα τέκνα των οποίων φοιτούν σε τάξεις του Λυκείου, παραμένουν υποχρεωτικά και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα στον τόπο της υπηρέτησης τους, ακόμη και ως υπεράριθμοι και πέραν των προβλεπομένων θέσεων για τον βαθμό τους βάσει των Π.Ο.Υ, για το χρονικό διάστημα των (3) ετών που διαρκεί η φοίτηση, εκτός αν άλλως το ζητήσουν. Η χρήση του παραπάνω δικαιώματος δεν δύναται να υπερβαίνει αθροιστικά τα (6) έξι έτη. Σε περίπτωση ανυπέρβλητου κωλύματος (κατάργηση ή μεταστάθμευση Μονάδας) τοποθετούνται στην πλησιέστερη Φρουρά του οικείου Κλάδου ή των Κοινών Σωμάτων του ΓΕΕΘΑ και σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων.»

.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

Πρόεδρος

 

Θεοδώρου Γεώργιος

Ταγματάρχης (ΠΖ)

 

 

-Ο-

Γενικός Γραμματέας

 

Στρατσιάνης Παναγιώτης

                     ΕΜΘ Αλχίας (ΜΧ)

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια