Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση ΒΑ Αττικής: "Να πέσουν οι μάσκες- Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας"


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Βορειοανατολικής Αττικής: Τελευταία έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα η αστυνομική φύλαξη κι ασφάλεια τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου, ο οποίος σε αλλεπάλληλες πολύωρες εκπομπές του τονίζει ότι δικαιούται πλήρους αστυνομικής προστασίας όλο το 24ωρο.

 Αναπόφευκτα λόγω της ανάδειξης του όλου θέματος, πρέπει να τονισθεί ότι η νόμιμη ¨διάθεση¨ αστυνομικού προσωπικού είναι μια σύνθετη διοικητική πράξη και διαδικασία στην οποία έχουν ρόλο η Δ/νση Προστασίας Επισήμων Προσώπων, Ειδική Γνωμοδοτική Επιτροπή, η Γ.Α.Δ.Α., οι σχετικές Υπηρεσίες Ασφαλείας με Αποφασιστική αρμοδιότητα, στο τέλος, του Γραφείου του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποφασίζει σχετικά. Οι τυχόν ενδιάμεσες εκθέσεις και εισηγήσεις είναι απλώς γνωμοδοτικές και δεν παράγουν δέσμια θέση για το Γραφείο του Αρχηγού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποφασίζει διαφοροποιημένα ή και διαφορετικά. Βεβαίως και οι αποφάσεις αυτές υφίστανται την κριτική της Κοινής Γνώμης και του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, όπως είθισται σε κάθε δημοκρατική Πολιτεία. Επίσης, εκεί ελάχιστοι γνωρίζουν με σαφήνεια την αίτηση ενδιαφερομένου και τα επικαλούμενα κρίσιμα στοιχεία του φακέλου που την συνοδεύουν, με αποτέλεσμα για κάποιες αποφάσεις η κριτική να είναι άδικη ή υπερβολική ως προς την ευθύνη των οργάνων.

         Εκεί όμως που η ευθύνη των ιθυνόντων είναι αυταπόδεικτη και υπερχειλής είναι όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής. Αυτά έχουν τονισθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας και από τον Πρόεδρο αυτής κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνου.  Πολλές φορές η σχετική Απόφαση είναι προφορικήεπικαλούμενη αόριστα επείγοντες λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

        Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν δεν είναι ίδια πολιτισμένης Πολιτείας και σ΄ αυτά το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έχει και λόγο και παρέμβαση, προστατεύοντας τη ζωή, την υγεία, το κύρος και την προσωπικότητα του εργαζόμενου αστυνομικού.

 









Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μετά από ένα μήνα θυμήθηκαν να κάνουν δηλώσεις....μάλλον πήρανε την απαιτούμενη άδεια να μιλήσουν, ασχολούνται με μια μόνο φύλαξη σταγόνα στον ωκεανό το ότι δεν υπάρχει αστυνομία στη Β/Α δεν το βλέπουν?? Δε βλέπουμε να γίνεται όμως κάτι το πανηγύρι καλά συνεχίζει η εγκληματικότητα στα κόκκινα αλλά όσο δεν είναι το σπίτι μας όλα καλά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λιγο αργα , αλλα καλιο αργα παρα ποτε ασχοληθειτε λιγο καλυτερα εκει στα διπλανα γραφεια που ειστε με την δ/νση βορ-κης και δειτε οτι εχουν κυριολεκτικα χασει την μπαλα η εχουν (δεν θελω να το πιστεψω) πονηρους σκοπους να διασπασουν και να διαιρεσουν το προσωπικο οταν για παραδειγμα παιρνουν περιπολικο απο τα βριλησσια και το διαθετουν μεταμορφωση και απο νεα φιλαδελφεια το στελνουν μαρουσι η λεωφορο κηφισιας και κατι τετοιες τραμπες κατα καιρους οι οποιες δεν εχουν λογικη εξηγηση , η οταν νεοεξερχομενος αστυφυλακας με οργανικη θεση στην κηφισια βαζει βυσμα και παει αυλωνα και η κηφισια ταυτοχρονα ζηταει απο αλλα τμηματα ενισχυση
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μπλα μπλα μπλα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε σεις διαβάστε το άρθρο οχι μονο τον τίτλο! Οι τύποι αυτοι δεν στηλιτευουν τη φυλαξη φουρθιωτη την οποία εντασσουν σε μια συνθετη διαδικασία με μοναδικό υπεύθυνο το γραφείο του αρχηγού! Μάλιστα δίνουν και ελαφρυντικά στον αρχηγο αναφέροντας ότι γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις που εμεις οι λοιποί θνητοί δεν γνωρίζουμε και δεν κατανοούμε πιθανόν! Το μοναδικό που κριτικάρουν είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει αλεξίσφαιρη σκοπια και κλιματισμός στη φυλαξη φουρθιωτη (?). Εγώ τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι. Ας πέσουν οι μάσκες λοιπόν για τους κυριους αυτους της βορειοανατολικης που λειτουργούν ως κράτος εν κρατει ειδικά από το καλοκαιρι του 2019 και μετα!! Δε βρέχει κυριοι σας φτυνουν οι σκεπτόμενοι συνάδελφοι!!!. Και ποιΟι ας φτυνουν; οι πραγματικοί αστυνομικοί που δεν έχουν βολευτεί σε υπηρεσίες ελίτ και σε αποσπάσεις σε νήσους με το αζημίωτο! Οι αστυνομικοί που υποφέρουν εργασιακά για να περνούν καλα οι 40 50 και 60 των τμημάτων ασφαλείας ελίτ της βορειοανατολικης!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπαα ούτε τόσοι είναι συναδερφε καμία 10 άρια να είναι οι βολεμενοι της ασφάλειας. Όλοι στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουμε πάντως η Β/Α είναι υπό διάλυση οι συνδικαλιστές ανύπαρκτη όπως συνήθως...θα έρθουν εκλογές πάλι....