Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η επίσημη ανακοίνωση τής ΠΟΑΞΙΑ μετά το ΔΣ


Διαβάστε την ανακοίνωση τής ΠΟΑΞΙΑ: Συνεχίζοντας τη λειτουργία του, τηρώντας τα πρωτόκολλα υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το Δ.Σ. συνεδρίασε την 17η Μαρτίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη συνεδρίαση αυτή ετέθησαν και συζητήθηκαν ακολούθως θέματα τα οποία άπτονται τόσο της καθαρά συνδικαλιστικής δράσης όσο και τρέχοντα θέματα που αφορούν στις δικαστικές διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας.

Ειδικότερα:

Α.-Μετά την πρόσφατη αποστρατεία του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννη Κατσιαμάκα προέκυψε η ανάγκη ανασυγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατόπιν ψηφοφορίας, η οποία διεξήχθη με ηλεκτρονικό τρόπο, προκειμένου να διατηρηθεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας καθώς και ο μυστικός χαρακτήρας της ψήφου, όπως προβλέπει το καταστατικό, εξελέγησαν:

1.- Στη θέση του Προέδρου ο έως τώρα Γενικός Γραμματέας, Α/Α’ Ανδρέας Βέλλιος και

2.- Στη θέση του Γενικού Γραμματέα ο Α/Α’ Πέτρος Αθανασάτος.   

DSC01573 1024x683Β.- Ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Ρήγας Μπαρμπούρης ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο σχετικά με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που αφορά την προσφυγή της Ομοσπονδίας κατά του νέου μισθολογίου, όπως αυτή είχε κατατεθεί από πλευράς μας. Το 6ο Τμήμα του ΣτΕ, σε επταμελή σύνθεση, με την 852/2019 Απόφασή του είχε κρίνει ομόφωνα ότι η αίτηση ακύρωσης, την οποία είχαμε υποβάλλει κατά της απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικων και τη συνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4472/2017 που καθιερώνουν το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών και αστυνομικών υπαλλήλων, με την οποία ρυθμίστηκαν τα θέματα του μισθολογίου, έπρεπε να γίνει δεκτή και παρέπεμπε τα ανωτέρω ζητήματα στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου. Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την πρόσφατη απόφαση της δεν εξέτασε την ουσία της υποθέσεως αλλά παρέμεινε σε διαδικαστικού τύπου θέματα και τίποτε άλλο, ερχόμενη σε πλήρη αντίθεση με το διατακτικό της Απόφασης του 6ου Τμήματος. Η Ομοσπονδία δηλώνει απερίφραστα ότι μόλις έχει εις χείρας της το πλήρες κείμενο της αποφάσεως της Ολομέλειας θα εξετάσει τους πιθανούς τρόπους περαιτέρω δικαστικής προσφυγής όπου δει, εξαντλώντας την όποια δυνατότητα προσφέρει το εγχώριο και ευρωπαϊκό δικαίικο σύστημα, ενημερώνοντας παράλληλα τα μέλη της σχετικά.

Γ.- To Δ.Σ απασχόλησε επίσης το έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με ημερομηνία 12.03.2021, στο οποίο ο Υφυπουργός κ. Παν. Τσακλόγλου απαντά σχετικά με την ένταξη του επαγγέλματος του αστυνομικού στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, αναφέροντας ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμή αντίστοιχο αίτημα. Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι το αίτημα αυτό αποτελούσε θεσμική υποχρέωση της πολιτικής Ηγεσίας να έχει υποβληθεί και υποστηριχθεί αναλόγως. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε ποτέ έως σήμερα. Προφανώς οι 138 νεκροί εν ώρα καθήκοντος αστυνομικοί δεν αποτελούν ικανό στοιχείο για την θεμελίωση του επικινδύνου της εργασίας μας. Όπως έχουμε ανακοινώσει σε πρότερο χρόνο η Ομοσπονδία ανέθεσε σε ειδικούς την σύνταξη αναλογιστικής μελέτης, προκειμένου να υπάρχει και η κατάλληλη επιστημονική τεκμηρίωση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος. Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής θα αποτελέσουν τη βάση για την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης, από πλευράς μας, στην πολιτική και φυσική Ηγεσία, την οποία θα καλέσουμε να υιοθετήσει και να προωθήσει προς τον κ. Πρωθυπουργό και το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας.

DSC01631 1024x683Δ.- Κατόπιν σχετικής πρότασης του Προέδρου, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου της Ομοσπονδίας στον κ. Ιωάννη Κατσιαμάκα. Ο απερχόμενος πρόεδρος στην τοποθέτηση του δεν έκρυψε την συγκίνηση του, μιας και σήμερα έκλεισε, όπως είπε, ένας μεγάλος κύκλος παρουσίας στα συνδικαλιστικά δρώμενα των Αξιωματικων. Εξέφρασε δε τις ευχαριστίες του προς όλους για την συμπαράσταση και τη συμπόρευση στη μακρά πορεία του στους αγώνες για μια καλύτερη Αστυνομία, ενώ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε όλους, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Νοιώθουμε αδήριτη την ανάγκη να ευχαριστήσουμε εκ βάθους καρδίας τον απερχόμενο Πρόεδρο για τον 25ετη και πλέον αγώνα του και την προσφορά του στο συνδικαλισμό των Αξιωματικων της Ελληνικής Αστυνομιας. Η παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια χαρακτηρίστηκε από την ανιδιοτελή θέληση για προσφορά στο συνάδελφο και την ελληνική κοινωνία. Η μαχητικότητα και το σθένος, το οποίο επέδειξε διαχρονικά στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος αποτελούν για εμάς παράδειγμα προς μίμηση και οδηγό για την περαιτέρω πορεία μας. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η ικανότητα του για σύνθεση, ο ενωτικός χαρακτήρας και ο μεστός συνδικαλιστικός του λόγος υπήρξε πολύτιμος δάσκαλος και αρωγός μας.

DSC01653 1024x683Πρόεδρε, Ιωάννη Κατσιαμάκα, έθεσες πολύ ψηλά τον πήχη για όλους μας και το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ο όρκος των εφήβων της Σπάρτης, προς τις παλιότερες γενιές, Άμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες”. Σου ευχόμαστε υγεία, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία και κάθε καλό σε οτιδήποτε προκύψει στο νέο κύκλο ο οποίος ανοίγεται μετά την αφυπηρέτηση σου.

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να συστρατευτείτε στον κοινό αγώνα, ο οποίος διεξάγεται καθημερινά σε όλες τις επάλξεις του λειτουργήματος μας. Ο αγώνας είναι διαρκής και οι μάχες καθημερινές. Κάνεις δεν περισσεύει, κανείς δεν είναι λιγότερο πολύτιμος. Η ενότητα αυτή τη δύσκολη στιγμή προέχει και πρέπει να πορευθούμε όλοι μαζί. Να είστε βέβαιοι ότι από πλευράς μας θα πράξουμε το ανθρωπίνως δυνατόν, προκειμένου να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις, τις οποίες έχουμε αναλάβει. Με τη βοήθεια Του Θεού και του προστάτη μας Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου θα πορευθούμε στο δύσκολο αγώνα για την προάσπιση του αστυνομικού έργου, του συνόλου των συναδέλφων μας και της ελληνικής κοινωνίας.   

2021 03 poaxia no ypografes









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια