Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΕΑΚΠ Στερεάς Ελλάδας μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ


Ανακοίνωση τής ΕΑΚΠ Στερεάς Ελλάδας: Στα πλαίσια της ενημέρωσής για τα αποτελέσματα του Διοικητικού Συμβουλίου που ξεκίνησε τις 10/3/2021 και ολοκληρώθηκε μέσο της τηλεδιάσκεψης στις 24/3/21, σας αναφέρουμε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα της προ και ημερησίας διάταξης. Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του Δ.Σ. οφείλετε σε προβλήματα σύνδεσης και αποτέλεσε και τον λόγο που ακυρώθηκε στις 18/3/21.

 Η Ε.Α.Κ.Π. προσπάθησε μέσο του εκπρόσωπου της να αναδείξει ξανά ζητήματα και προβλήματα που « σέρνονται » άλυτα για χρόνια και τείνουν να παγιωθούν, όπως το σοβαρό θέμα της ελλιπούς καθαριότητας που για πολλοστή φορά το έθεσε ως προ ημερήσιας διάταξης στο Δ.Σ., λαμβάνοντας υπόψη ότι οι πυροσβέστες εδώ και ένα χρόνο είμαστε αντιμέτωποι, εκτός όλων των άλλων βλαπτικών παραγόντων που ερχόμαστε σε επαφή λόγο της εμπλοκής μας σε διάφορα συμβάντα, και με τον κορωνοϊό!

Επιπλέον επισήμανε ότι η ανάγκη διενέργειας επαναλαμβανόμενών τεστ ταχείας ανίχνευσης covid-19 για την παρακολούθηση των συναδέλφων είναι καθοριστική και διασφαλίζεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό η υγεία των συναδέλφων αλλά και των οικογενειών τους. Το προεδρείο δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει για την διενέργεια επαναλαμβανόμενων τέστ ταχείας ανίχνευσης covid-19. Για την ελλιπή καθαριότητα των υπηρεσιών ανέφερε ότι θα ζητήσει να αυξηθούν τα κονδύλια για την επόμενη χρονιά, καθώς για φέτος έχουν ήδη εγκριθεί!!! 

Για το 2ο θέμα πού αφορά την συνάντηση με τον περιφερειακό διοικητή ισχύει ότι αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ε.Α.Κ.Π. Στερεάς Ελλάδας στις 17/3/21 ( βλέπε eakp.gr ).

Το 3ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης αφορούσε την κατανομή της Υπηρετούσας δύναμης. Επισημάνθηκε από τον εκπρόσωπο της Ε.Α.Κ.Π., για ακόμη μια φορά, η συμβολή όλων των υπολοίπων παρατάξεων του Δ.Σ. που με την προκλητική στάση και αδράνειά τους έβαλαν το λιθαράκι τους ο καθένας, συνεπικουρώντας μαζί και με τα προεδρεία άλλων Ενώσεων και φυσικά της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ, στο να αλλάξει ο κανονισμός μεταθέσεων και να καταργηθεί το αμετάθετο με την ψήφιση του Ν. 4662/2020. Τονίστηκε ότι η Ε.Α.Κ.Π. ήταν ο μοναδικός συνδικαλιστικός φορέας στο Π.Σ. που δεν συναίνεσε και αγωνίστηκε για να μην ψηφιστεί αυτός ο νόμος έκτρωμα που καταργεί δικαιώματα και καταστρέφει τη ζωή των πυροσβεστών. Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. αναφερόμενος στην έκδοση των πινάκων για την κατανομή της υπηρετούσας δύναμης για το 2021 από το Α.Π.Σ., σχολίασε ότι δεν λύνεται κανένα πρόβλημα, από την στιγμή που δεν αντιμετωπίζονται ουσιαστικά οι μεγάλες ελλείψεις με προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία, στη βάση των σημερινών αναγκών που έχει το Π.Σ., σε συνάρτηση με το εύρος και την πολυπλοκότητα των συμβάντων που εμπλέκεται. Η λύση βρίσκεται στην διεκδίκηση για άμεση μονιμοποίηση στο Π.Σ. των Π.Π.Υ. και εποχικών συναδέλφων που πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που θέτει σήμερα η πολιτεία. Οι  υπόλοιποι συνάδελφοι Π.Π.Υ. και εποχικοί να προσληφθούν στο Π.Σ. με μόνιμη και σταθερή εργασία για να καλύψουν θέσεις διοικητικού προσωπικού ή να καλύψουν θέσεις στην Πολιτική Προστασία και στην Δασική Υπηρεσία σε τομείς πρόληψης και αποκατάστασης. Παράλληλα θα πρέπει να  αυξηθούν οι εισακτέοι στην Πυροσβεστική Ακαδημία μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων με μοριοδότηση της εντοπιότητας.   

Για τις δυο συμπληρωματικές προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. ως προς το  4ο  και  το 5ο  Θέμα της Η.Δ. που αφορούσαν τον στατικό έλεγχο κτηρίων και άλλων κτηριακών προβλημάτων των υπηρεσιών της Στερεάς αλλά και για την στέγαση των δασικών περιπολικών, ζητήσαμε την παρέμβαση του Σωματείου μας προς κάθε υπεύθυνο για την επίλυση των σοβαρών αυτών ζητημάτων.

Ο νόμος 4662/2020, « πέταξε το μπαλάκι » της ευθύνης για την στέγασης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αλλά και την δυνατότητα προμήθειας εξοπλισμού, υλικών, αναλωσίμων και καυσίμων, στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Η απόφαση αυτή θα οδηγήσει τόσο στην περαιτέρω υποβάθμιση των υποδομών του Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και σε νέο χαράτσι στις πλάτες των δημοτών, ώστε να χρηματοδοτείται από τους ίδιους η στέγαση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων. Θα πρέπει να απαιτηθεί από τους υπεύθυνους να ενεργήσουν τόσο για τον στατικό έλεγχο των κτηριακών υποδομών, όσο για την επίλυση άλλων κτηριακών προβλημάτων με αύξηση της χρηματοδότησης από το κράτος. Στην τοποθέτησή αυτή, αναφέρθηκε από το προεδρείο ότι στην συνάντηση με τον περιφερειακό διοικητή, ειπώθηκε ότι θα συσταθεί επιτροπή υποδομών κτιριακών εγκαταστάσεων και οχημάτων από το Πυροσβεστικό Σώμα και θα κάνει καταγραφή των προβλημάτων, δηλαδή « ζήσε μαύρε γάιδαρε… » που λέει κι ο λαός!

Στο 5ο Θέμα Η.Δ. τονίστηκε από τον εκπρόσωπο η αναγκαιότητα για να υπάρχουν                « στεγασμένα περιπολικά » που καθημερινά εκτελούν την αντιπυρική περίοδο περιπολία οι πυροσβέστες, είναι πλέον αναγκαιότητα. Καλούνται να προσφέρουν την υπηρεσία τους σε εικοσιτετράωρη βάση, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, εκτεθειμένοι σε υψηλές θερμοκρασίες και στην ηλιακή ακτινοβολία. Η συνεχής έκθεση των συναδέλφων καταπονεί και εξαντλεί τον οργανισμό τους με άσχημες συνέπειες στην υγεία τους και στην ασφάλειά τους. Παράλληλα λόγω των δύσκολων συνθηκών, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα για την κάλυψη αναγκών σίτισής τους, όπως προμήθεια και διατήρηση φαγητού, δροσερού νερού κ.α., αλλά και για την κάλυψη βιολογικών αναγκών. Για το ζήτημα αυτό αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση. 

Συνάδελφοι, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδας μέσο του εκπροσώπου της, σε κάθε Δ.Σ. παραθέτει και αναδεικνύει προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πυροσβέστες στην υπηρεσία αλλά και στα συμβάντα, ενώ προτείνει και πιέζει για λύσεις στο ύψος των πραγματικών αναγκών των πυροσβεστών! Τονίζει όμως ότι η μόνη δυνατότητα, το μόνο όπλο που έχουμε ως εργαζόμενοι για να διεκδικήσουμε την επίλυση των προβλημάτων μας, είναι η οργάνωση μαζικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων και αυτό προτάθηκε από τον εκπρόσωπο της Ε.Α.Κ.Π. στο συμβούλιο.

Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στο Π.Σ., εποχικοί, Π.Π.Υ., χαμηλόβαθμοι και Αξιωματικοί, να διεκδικήσουμε ότι μας πρέπει και ότι μας ανήκει. Μόνο με αυτόν τον τρόπο κερδίσαμε στο παρελθόν δικαιώματα που σήμερα με την βοήθεια των κυβερνητικών συνδικαλιστών καταργούνται ένα - ένα.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια