Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι "φυλές" των μπαχαλάκηδων που σπάνε την Αθήνα για τον Κουφοντίνα: Οι "αλληλέγγυοι", τα "μωρά" και οι "εικονοκλάστες"


Από τους αλληλέγγυους των καταλήψεων προέρχεται μεγάλο μέρος αυτών του "Λουκά" της 17Ν, υποστηρίζουν αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., και από αυτούς έχουν προκύψει τα "μωρά" της γειτονιάς, οι "βόρειοι" και "νότιοι"… πυρπολητές αυτοκινήτων, ΑΤΜ, καταστημάτων, και καταδρομικών επιθέσεων σε αστυνομικό τμήμα και περιπολία.

Οι αχαρτογράφητες "φυλές" των μπαχαλάκηδων, όπως τους χαρακτηρίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί, οι οποίοι έγιναν εμπρηστές και ποιος ξέρει τι ακόμη, είναι αυτοί που προβληματίζουν για την μελλοντική εξέλιξή τους.

Στελέχη ειδικών υπηρεσιών, όπως της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, επιχειρούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να τοποθετήσουν γεωγραφικά τις ενέργειές τους και να χαρτογραφήσουν πρόσωπα μέσα από τις προσαγωγές, που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο παρεμβάσεων στο όνομα του καταδικασμένου μέλους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. Σε αυτό το πλαίσιο θα χρησιμοποιήσουν τον απαραίτητο νέο τεχνολογικό εξοπλισμό, σε μία προσπάθεια πρόληψης και εντοπισμού προπαρασκευαστικών ενεργειών "ίδρυσης" τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008, αποτέλεσε την κύρια αιτία τροφοδοσίας μιας τρομοκρατικής "δεξαμενής" που άδειαζε, με νέους και πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι από εμπρηστές μετατράπηκαν σε θιασώτες της νεοτρομοκρατίας.

Το 2021, η ανησυχία της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου και αξιωματικών ειδικών υπηρεσιών της αστυνομίας, είναι το καινούργιο "γέμισμα" της ίδια δεξαμενής, από "νέο αίμα", το οποίο μπορεί να προέλθει με αιτία την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και τις όποιες δυσάρεστες εξελίξεις μπορεί να προέλθουν από αυτή στην υγεία και τη ζωή του. Σε αυτή τη δεξαμενή προστίθενται πρόσωπα που συμμετείχαν σε όλες τις ακτιβιστικές ενέργειες αλληλεγγύης στις καταλήψεις που εκκενώνονταν από την αστυνομία.

Οι "αχαρτογράφητοι" και οι "χαρτογραφημένοι"

Ενδεικτικά, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν ότι στις περίπου 120 προσαγωγές που είχαν γίνει μετά τις εκκενώσεις κτιρίων δυναμικών καταλήψεων, όπως της GARE, Βανκούβερ, Ματρόζου, Παναιτωλίου, Αρβάλη και άλλων, διαπιστώθηκε πως τα 77 άτομα ήταν ηλικίας από 15 έως 25 χρόνων, "αχαρτογράφητα" που δεν είχαν απασχολήσει τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, και τα 33, "γνωστά" για την παρουσία τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η στάση που τηρούσαν τα "άγνωστα παιδιά", εδραίωσαν σε μεγάλο βαθμό την αστυνομική εκτίμηση, η οποία έκανε λόγο για ανανέωση του αντιεξουσιαστικού δυναμικού, ποσοτική, ηλικιακή και ποιοτική. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τις προσαγωγές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα μετά από ενέργειες συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Πολλά άτομα είναι "αχαρτογράφητα" και άλλα προέρχονται από εκείνα που αντιδρούσαν στις εκκενώσεις των καταλήψεων.

Η "μετάλλαξη" εμπρηστών σε βομβιστές, όπως έδειξε το παρελθόν, δεν αργεί να έρθει, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί ειδικών υπηρεσιών της αστυνομίας, και η όποια καθυστέρηση αστυνομικών ενεργειών βοηθά την "αντίπαλη" πλευρά στη στρατολόγηση, εκπαίδευση, απόκτηση τεχνογνωσίας, δοκιμών, καθιστώντας ακόμη δυσκολότερο τον έλεγχο της κατάστασης. Τα "μωρά", όσο τους αφήνεις χρόνο, όπως τονίζουν οι ίδιοι αξιωματικοί, διαπιστώνουν τις δυνατότητές τους, ωριμάζουν, "προπονούνται", πειραματίζονται και εξελίσσονται.

Έγκαιρη "χαρτογράφηση" πριν την… μεταμόρφωση

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων συσκέψεων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., σε κάποιες από τις οποίες συμμετείχε και ο αρμόδιος υπουργός, τονίστηκε πως στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία πρέπει να αποτραπεί η όποια προσπάθεια "μεταμόρφωσης" και δημιουργίας μιας νέας και πιο επικίνδυνης γενιάς τρομοκρατών. Πέρα από μία αφορμή που σήμερα μπορεί να δοθεί από το καταδικασμένο μέλος της 17Ν, οι πραγματικές αιτίες που μπορεί να συντελέσουν σημαντικά στη δημιουργία νέων τρομοκρατικών επωνυμιών είναι το σημερινό ασαφές και δυσοίωνο κοινωνικό και οικονομικό πεδίο.

Τονίστηκε η ανάγκη πραγματοποίησης σοβαρής αστυνομικής έρευνας για την έγκαιρη "χαρτογράφηση" της ανθρωπογεωγραφίας της νέας κατάστασης, ανάλυση του ηλικιακού προφίλ και προληπτικών ενεργειών αποτροπής τους επόμενου ενδεχόμενου βήματος, πριν είναι αργά. Σημαντικός στόχος που τέθηκε σε πρώτο επίπεδο είναι η εντατικοποίηση των ερευνών για την σύλληψη εμπρηστών, πριν κάποιοι από αυτούς γίνουν βομβιστές!

Οι ασύλληπτοι… παλιοί

Οκτώ ασύλληπτοι τριών επικίνδυνων τρομοκρατικών ομάδων και η νέα επίδοξη "φουρνιά" αναγέννησης της εγχώριας τρομοκρατίας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα μελλοντικό εκρηκτικό μίγμα. Δύο ασύλληπτοι συνεργοί του "Τοξοβόλου του Συντάγματος", δύο τουλάχιστον ακόμη της Επαναστατικής Αυτοάμυνας και ο καταζητούμενος 47χρονος Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, ακόμη τρεις που φέρεται να αποτελούν τις επωνυμίες "Εικονοκλαστική Σέχτα" και "Νυχτερινοί Κυνηγοί", είναι ένα διαρκής "πονοκέφαλος" των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι επιχειρούν να διακόψουν εν τη γενέσει τους τις προσπάθειες αναβίωσης της εγχώριας τρομοκρατίας και αντάρτικου πόλης, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, θα έχει σκληρότερα και πιο αιματηρά χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη, όπως επισημαίνουν, από την διαπίστωση ότι όλες αυτές οι προσπάθειες έχουν κυρίως παλιούς πρωταγωνιστές αλλά και υποκινητές, οι οποίοι όταν ξεκίνησαν τη δράση τους είχαν ήδη σκληρές διαθέσεις, ένα προφίλ που με την πάροδο των χρόνων, ενδεχόμενη επαφή τους με διωκτικές αρχές και φυλακές, να έχει γίνει ακόμη σκληρότερο με τρομοκρατικές επιδιώξεις αιματηρής κλιμάκωσης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρήθηκε μία εντονότερη όσμωση στους λάτρεις των τρομοκρατικών πρακτικών, η οποία συμπεριελάμβανε και συγκρούσεις που έχουν προκαλέσει άλλες και πιο σκληρές "συνέργειες".

Οι "Εικονοκλάστες" και η βόμβα-σωλήνας με καρφιά

Σε 2-3 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των ατόμων που απαρτίζουν τους "γιορτινούς τρομοκράτες", που επιχείρησαν την θανατηφόρα βομβιστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Ζωγράφου. Αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που τους έχουν αποδώσει οι αρμόδιοι αξιωματικοί, γιατί συνηθίζουν να χτυπούν σε εορταστικές περιόδους εμφανίζοντας εμμονή κατά του καταναλωτισμού!

Αυτός είναι ο αριθμός των ατόμων, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις που απαρτίζουν τις τρομοκρατικές επωνυμίες "Εικονοκλαστική Σέχτα" και "Νυχτερινούς Κυνηγούς", οι οποίες είναι ύποπτες για την προσπάθεια εξόντωσης αστυνομικών -και όχι μόνο-, με την βόμβα-σωλήνα με καρφιά! Σχηματίζοντας το προφίλ τους, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για άτομα που πατούν σε δύο… βάρκες, δηλαδή κινούνται στον αναρχικό χώρο (αναρχο-μηδενιστές) και επιχείρησαν να κάνουν το επόμενο θανατηφόρο τρομοκρατικό βήμα…

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο για τρομοκρατία χωρίς… όρους, μηδενιστές και "λάτρεις" των τυφλών και θανατηφόρων χτυπημάτων, από άτομα που πειραματίστηκαν και προσπαθούν να κάνουν αιματηρό ξεκίνημα.

 

Παναγιώτης Σπυρόπουλος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια