Γρηγόρης Κατσώλης: Πατέρα μου άφησες τη μεγαλύτερη κληρονομιά


Ανάρτηση του Ηλία Κατσώλη από την Ένωση Ηλείας, ο οποίος έχασε τον πατέρα του: Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να βρείς τις σωστές λέξεις για να αποτυπώσεις τα συναισθήματά σου, όλα αυτά που νοιώθεις και αισθάνεσαι μέσα σου για αυτόν που υπήρξε το στήριγμα σου, για αυτόν που πάντα ήταν εκεί για να σε συμβουλέψει, να σε νουθετήσει και να σε κάνει να σκεφτείς ποιο είναι το σωστό, το πρέπον. Για εμένα αυτός ο άνθρωπος ήσουν εσύ πατέρα μου, με την ηρεμία σου και την οξυδέρκεια του πνεύματος που σε χαρακτήριζε με βοήθησες να σταθώ στα πόδια μου και να προχωρήσω στη ζωή. Μου έλεγες "Γρηγόρη μου να έχεις σεβασμό απέναντι στους άλλους και να μην παρασύρεσαι από τα συναισθήματά σου, να κάνεις πάντα το καλό και θα το βρεις μπροστά σου" , μου το έλεγες και δεν μπορούσα να πιστέψω που βρίσκεις τέτοιο μεγαλείο ψυχής. Φούσκωνα από υπερηφάνεια οταν με σταματούσαν στον δρόμο και μου έλεγαν το πόσο καλό πατέρα εχω, να μου τον φιλήσεις μου έλεγαν όλοι και χαμογελουσα, αισθανόμουν υπερήφανος που εσυ είσαι ο πατέρας μου. 

Μπορεί πατέρα μου να μην μου άφησες πλούτη και λεφτά, περιουσία για να διαχειριστώ, όμως να είσαι σίγουρος ότι μου άφησες την μεγαλύτερη κληρονομιά που θα μπορούσε να ζητήσει ένα παιδί από τον πατέρα του, την ανθρωπιά σου και την απαίτηση σου για προσφορά στον συνάνθρωπο με ανιδιοτέλεια. Να πας στο καλό πατέρα μου , να έχεις ένα καλό ταξίδι και να βρεις την θέση σου εκεί που πάντα ήθελες να πας, δίπλα στον Πανάγαθο Θεό!!! Θα σε θυμάμαι πάντα με αγάπη και σεβασμό, δεν θα φύγεις ποτέ από μέσα μου, θα σε εχω δίπλα μου σε κάθε μου βήμα. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να ξεκουραστείς, καλό παράδεισο πατέρα μου, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα σου.

Ευχαριστώ θερμά όλους όσους με την παρουσία τους , τα λόγια τους και τα συλλυπητήρια μηνύματά τους συμπαραστάθηκαν στο πένθος της οικογένειάς μου. Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη και Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας κ.κ.ΓΕΡΜΑΝΟ για την παρουσία του στην Εξόδιο ακολουθία.