Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρά Καφαντάρη: Ώριμη πλέον η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για Διακομματική Επιτροπή της Βουλής που θα ορίζει την ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας


Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην εκπομπή «Παρεμβάσεις», στο τηλεοπτικό κανάλι Blue Sky,  την Παρασκευή, 12.03.2021.

 

·         Η αμηχανία και η δύσκολη θέση που βρίσκεται η Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης είναι εμφανής. Η κοινωνία είναι θυμωμένη με όσα συμβαίνουν, γιατί η Κυβέρνηση απέτυχε και στο κομμάτι της πανδημίας.

 

·         Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και στο ότι δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ.

 

·         Ενδεικτικά στο Νοσοκομείο «Η Αγία Βαρβάρα», λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου έγινε διασωλήνωση από ιατρό άλλης ειδικότητας και ο ασθενής παραμένει σε απλή κλίνη, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.

 

·         Η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Ο ρόλος της είναι η προστασία του πολίτη.

 

·         Δημιουργία μιας Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, που θα εκλέγει τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και  των Σωμάτων Ασφαλείας γενικότερα.

 

·         Η εστίαση, το λιανεμπόριο, ο τουρισμός, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα χρειάζονται ιδιαίτερη στήριξη. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι, που με τα τελευταία μέτρα μεγάλος αριθμός εργαζομένων κινδυνεύουν να χάσουν την αναστολή εργασίας

 

 

Ακολουθεί το βίντεο και η συνέντευξη.

 

 

 


 

Η Βουλευτής αναφερόμενη στην Επίκαιρη Ερώτηση του Α. Τσίπρα που συζητήθηκε στη Βουλή επεσήμανε: «Η αμηχανία και η δύσκολη θέση που βρίσκεται η Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης έγινε εμφανής και σήμερα. Προσπάθησε ο κ. Μητσοτάκης να επαναφέρει τα Success Story της εποχής του κ. Σαμαρά, αλλά δεν νομίζω να το κατάφερε. Η κοινωνία είναι θυμωμένη με όσα συμβαίνουν, γιατί η Κυβέρνηση απέτυχε και στο κομμάτι της πανδημίας.

 

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ οι διαθεσιμότητες σε ΜΕΘ σε 14 νοσοκομεία αναφοράς είναι 16 ΜΕΘ ελεύθερες. Στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα», που εξυπηρετεί περιστατικά Covid, δεν υπάρχει αναισθησιολόγος. Σήμερα διασωληνώθηκε ασθενής από γιατρό άλλης ειδικότητας και ο ασθενής παραμένει σε απλή κλίνη. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και στο ότι δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε «σφικτές» δημοσιονομικές συνθήκες με μνημόνια και την αναλογία 1 προς 5 (1 εργαζόμενος αποχωρεί 5 προσλαμβάνονται) που κατάφερε να το κάνει το 2018 1 προς 1, δημιούργησε περίπου 130 ΜΕΘ. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, χωρίς μνημόνια, τι έκανε μέχρι να έρθει η πανδημία; Οι 1200 ΜΕΘ που είναι τελικά; Αυτό είναι το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί. Τα δυο ιδιωτικά θεραπευτήρια που μπήκαν στην μάχη κατά του κορονοιού υπό ποιες προϋποθέσεις θα νοσηλεύουν περιστατικά Covid; Η Κυβέρνηση δεν θέλει να ενισχύσει την δημόσια υγεία γιατί θέλει να ιδιωτικοποιήσει και την υγεία».

 

Σχετικά με την Ελληνική Αστυνομία η Χαρά Καφαντάρη τόνισε: «Η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Ο ρόλος της είναι η προστασία του πολίτη και δεν πρέπει να  εργαλειοποιείται, όπως επιχειρεί ο κ. Μητσοτάκης. Ο Α. Τσίπρας έκανε μια σημαντική πρόταση, την δημιουργία μιας Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, που θα εκλέγει τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας γενικότερα. Όλοι πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να υπόκεινται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Διακομματικά πρέπει να βλέπουμε τα Σώματα Ασφαλείας γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από την κάθε κυβέρνηση. Τα περιστατικά βίας και καταστολής δεν αφορούν όλους του εργαζόμενους στην Αστυνομία. Έπρεπε το ίδιο βράδυ των επεισοδίων στην Ν. Σμύρνη να τεθεί σε διαθεσιμότητα το συγκεκριμένο άτομο μέχρι να ελεγχτεί μέσω ΕΔΕ και όχι να έχουμε αυτή την καθυστέρηση των 3 ημερών».

 

Αναφερόμενη στην οικονομία η Βουλευτής επεσήμανε ότι: «Το πρόβλημα της οικονομίας θα είναι πολύ μεγάλο μετά την πανδημία. Υπάρχει πιθανότητα, σύμφωνα με στοιχεία επιμελητηρίων και συλλόγων, η μια στις δυο επιχειρήσεις να κλείσει. Απαιτείται αντί της μετάθεσης των υποχρεώσεων, να υπάρξει «συγχώρεση χρέους», δηλαδή διαγραφή μέρους τους χρέους, 120 δόσεις και άλλα μέτρα, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους. Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Η εστίαση, το λιανεμπόριο, ο τουρισμός, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα χρειάζονται ιδιαίτερη στήριξη. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι, που με τα τελευταία μέτρα μεγάλος αριθμός εργαζομένων κινδυνεύουν να χάσουν την αναστολή εργασίας».









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
4,5 χρόνια κυβέρνησε η Χαρά, τότε ήταν ανώριμη η πρόταση, τώρα ωρίμασε;πως η μικροπολιτικη και ο λαϊκισμός ευτελίζουν τα πάντα;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κλασσική περίπτωση βλάβης. Αν πραγματικά το ήθελαν γιατί δεν το έκαναν όταν ήταν κυβέρνηση; Είχαν κάθε ευχέρεια και μάλιστα επέδειξαν ομολογουμένως τη θέληση τους σε πλείστες νομοθετικές παρεμβάσεις. Όμως ας μη γελιόμαστε, καμία κυβέρνηση στον κόσμο που σέβεται τον εαυτό της δεν καθιστά τον εαυτό της έρμαιο της αντιπολίτευσης σε ένα τόσο σημαντικό τομέα της διοίκησης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άσε μας ρε θεια και εσύ, τραβά πλύνε κάνα πιάτο, που με έγινες και βουλευτής με τις ψήφους των διποδων ζώων..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το Τσεσμέ που πλέει;