Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη ΓΑΔΑ βασανίζουν ανθρώπους - του Μανόλη Καψή


Αν πιστέψουμε την ΕφΣυν, στην Ελλάδα επικρατεί ζόφος. Ερεβος. Και λίγα έγραψε η Έλενα Ακρίτα... Στη ΓΑΔΑ βασανίζουν ανθρώπους για παράδειγμα. Τους απαγάγουν από τα σπίτια τους, τους φορούν κουκούλες, τους δένουν πισθάγκωνα και τους δέρνουν επί ώρες. Δεν τους αφήνουν να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο, ούτε με τους δικηγόρους τους. Τους αφήνουν χωρίς φαΐ και χωρίς νερό. Όπως αφηγήθηκε στην εφημερίδα ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης, μέλος της αναρχικής ομάδας Μασόβκα, "δεν υπήρχε σημείο του σώματός του που να μην χτυπηθεί επί ένα 8ωρο". Οι γυναίκες που συλλαμβάνονται, υφίστανται και σεξουαλική κακοποίηση. Καθόλου τυχαίες λοιπόν οι κινητοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την επικράτεια, καταγγέλλοντας την αστυνομική βία.

Άλλωστε το είχε πει την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι καταγγελίες για αστυνομική βία έχουν αυξηθεί κατά 75% επί εποχής Χρυσοχοΐδη. Μένει λοιπόν να διαπιστώσουμε αν έχουν αυξηθεί και τα κρούσματα αστυνομικής βίας. Εκτός από τις καταγγελίες.

Γράφαμε πρόσφατα ότι με τις καταγγελίες οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί. Διότι είναι σαφές, ότι έχει στηθεί μια βιομηχανία καταγγελιών, ώστε να εξυπηρετηθεί το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για το αστυνομικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη και να δοθεί έτσι αφορμή, για να ξεχυθεί και πάλι το μίσος και ο θυμός, στις πλατείες και τους δρόμους της Αθήνας. Είναι ο μόνος τρόπος που γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να "ρεφάρει" πολιτικά και εκλογικά.

Όχι φυσικά ότι όλες οι καταγγελίες δεν οφείλουν να ελεγχθούν εξονυχιστικά. Προφανώς και πρέπει, πόσο μάλλον που η εμπειρία από το παρελθόν για τις περίφημες ΕΔΕ της Αστυνομίας, δεν δημιουργούν μεγάλη εμπιστοσύνη. Αλλά φυσικά η επιφύλαξη αφορά και τις καταγγελίες.

Πάρτε για παράδειγμα το βίντεο με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ, την ώρα που αντιλαμβάνονται ότι ένας δικός τους έχει πέσει στα χέρια των μπαχαλάκηδων-χούλιγκαν, που λίγο έλειψε να τον σκοτώσουν. Στο βίντεο, που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, οι αστυνομικοί φαίνονται να φωνάζουν "πάμε να τους γαμ@@@, πάμε να τους σκοτώσουμε".

Όπως έγραψε η Αυγή, το βίντεο αποκαλύπτει "με ανατριχιαστικό τρόπο, το πρωτοφανές πογκρόμ αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού. Είναι όμως έτσι; Πώς αποκαλύπτει το βίντεο τι θα συμβεί στη συνέχεια;

Αλήθεια, πώς αλλιώς θα αντιδρούσαν οι αστυνομικοί, όταν αντιλαμβάνονται ότι κινδυνεύει η ζωή του συναδέλφου τους, από το φονικό μένος του μπάχαλου όχλου. Τι να φωνάξουν άραγε; Μήπως ο επικεφαλής όφειλε να φωνάξει "ειδοποιήστε επειγόντως τον Συνήγορο του Πολίτη"; Μήπως να φωνάξει "να κάνουμε επειγόντως ΕΔΕ, ΕΔΕ";

Προφανώς η αντίδραση, είναι η οργισμένη και φορτισμένη αντίδραση του αστυνομικού, όταν αντιλαμβάνεται ότι ένας συνάδελφός του κινδυνεύει. Τίποτα από το βίντεο δεν πιστοποιεί το τι συνέβη στη συνέχεια. Το μόνο που μαθαίνουμε από το βίντεο, είναι τη συναισθηματική φόρτιση των αστυνομικών, για το παρ΄ ολίγον φονικό λιντσάρισμα του συναδέλφου τους. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Το αυτονόητο.

Πάρτε το άλλο βίντεο με την 18χρονη, που καταγγέλλει ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς σε έναν δρόμο της Νέας Σμύρνης, μετά το τραγικό επεισόδιο με τον αστυνομικό της ομάδας "Δράση". Το βίντεο έγινε viral, καθώς βλέπουμε τους αστυνομικούς να της επιτίθενται και να την συλλαμβάνουν με τη χρήση ιδιαίτερης βίας. Αυτό που όμως δεν είδαμε, όταν το βίντεο άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, είναι γιατί έφθασαν οι αστυνομικοί στη χρήση της βίας.

Το αποκάλυψαν τα ellinika hoaxes, που απέδειξαν ότι το βίντεο που έκανε για πολλές ημέρες "καριέρα" στα social media και προκάλεσε την οργή των αλληλέγγυων, ήταν πειραγμένο. Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του αφηγήματος περί υπερβολικής αστυνομικής βίας.

Αυτό που ο σκηνοθέτης προσπάθησε να αποκρύψει, είναι το τι έχει προηγηθεί της σύλληψης. Δηλαδή η επίθεση της κοπέλας στους αστυνομικούς, με μπουνιές και κλωτσιές καράτε, καθώς εκείνοι προσπαθούν να κάνουν μια άλλη σύλληψη. Ενδεχομένως του φίλου της. Το πλήρες βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τα ellinika hoaxes είναι αποκαλυπτικό και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Ο επιτιθέμενος ήταν η νεαρή κοπέλα.

Παρόμοιες απορίες δημιουργούνται και με τον άνθρωπο που αποκάλυψε στην ΕφΣυν, το όργιο βασανιστηρίων στη ΓΑΔΑ. Ο κ. Παπαζαχαρουδάκης -της αναρχικής συλλογικότητας Μασόβκα, τα μέλη της οποίας συνδέονται (σύμφωνα με την Αστυνομία), με τη φονική επίθεση κατά του αστυνομικού- περιγράφει ένα όργιο αστυνομικής βίας σε βάρος του και αφηγείται λεπτομερώς, τα φοβερά βασανιστήρια τα οποία υπέστη στη ΓΑΔΑ. Σου σηκώνεται η τρίχα.

Όταν οι δημοσιογράφοι που του πήραν τη συνέντευξη τον ρωτούν όμως, αν κατήγγειλε τα βασανιστήρια που υπέστη, απαντά: "Αρνήθηκα να ζητήσω ιατρική περίθαλψη για λόγους αξιοπρέπειας. Η ανακρίτρια μπορούσε να διαπιστώσει τα σημάδια στο πρόσωπό μου". Τι έκανε ο σύντροφος Παπαζαχαρουδάκης; Τέσταρε την ανακρίτρια; Αν είναι παρατηρητική; Γιατί άραγε έχασε την ευκαιρία να ξεμπροστιάσει τους βασανιστές του, δεν μας το εξηγεί. Για λόγους αξιοπρέπειας λέει.

Από κοντά και η αντίδραση της δικηγόρου του. Μιλάει για σαθρά αποδεικτικά στοιχεία και για υποκλαπείσες συνομιλίες, αλλά για βασανιστήρια κουβέντα. Ένα περίεργο πράγμα.

Υ.Γ. Ο κ. Παπαζαχαρουδάκης είχε συλληφθεί και για την επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Όπως εξήγησε τότε, έκανε "παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη" γιατί αυτό το "υπόλειμμα της φεουδαρχικής εξουσίας της καταραμένης οικογένειάς του (sic), μαστίζει τον τόπο εδώ και έναν αιώνα".

Και τότε είχε καταγγείλει επίσης τον βασανισμό του από την Αστυνομία.

 

Μανόλης Καψής




Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

Ο χρήστης Tigrhs1979 είπε…
Τι έχουμε λοιπόν α αυτό το άρθρο;; άλλη μια επιβεβαίωση του τι κάνουνε χρόνια τώρα τα παληκαρια της πρώην κυβερνητικής παράταξης. Λόγια λόγια λόγια για δημιουργία εντυπώσεων κ από τηγανητα που λέει κ ο λαός, τίποτα. Μια ζωή οι ιδιοι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε ρε τι γράφει οι αστυνομικοί φώναξαν πάμε να τους σκοτώσουμε πάμε να τους γ......με κ οκ όλα μπράβο σου δεν θελουμε να πάρουμε ευχαριστούμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"να δοθεί έτσι αφορμή, για να ξεχυθεί και πάλι το μίσος και ο θυμός, στις πλατείες και τους δρόμους της Αθήνας. Είναι ο μόνος τρόπος που γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να "ρεφάρει" πολιτικά και εκλογικά."
Αυτό ακριβώς συμβαίνει και οφείλουν όλοι να το αντιληφθούν.
Ο χρήστης Νικος είπε…
Συναδελφοι μη ξεγελιεστε ο συγκεκριμενος δημοσιογραφος δεν αγαπησε ξαφνικα εμας τον κουλη αγαπαει .Αν γινοταν κατι τετοιο επι συριζα θα ελεγε για αριστερο ξυλο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΟΥ ΤΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΤΑΝ ΚΛΩΤΣΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ;ΧΑΡΩΠΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΠΟΔΙΑ ΤΑ ΧΤΥΠΩ;ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σκουπίδια ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ έχετε γραφτεί ως η πιο άχρηστη κυβέρνηση στην Νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Δεν θα ρεφαρετε με τίποτα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
...μετά βγήκε ο κακός γαλάζιος δράκος και έκανε μια χαψια το καλό ακροαριστερό μίασμα και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα..... Ο σύριζα το ψέμα το έχει αναγάγει σε επιστήμη, τώρα θα το μάθουμε....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε όχι πάει πολύ αγαπώ την κυβέρνης κ ξεχνώ τα πάντα οκ να φωνάζουμε τότε όλοι αυτές τις μαλ...ες κ δε τρέχει κάστανο είπαμε να λέμε ΠΑ......ες όχι κ έτσι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς οι δημοσιογράφοι είτε πρόσκεινται στη μία είτε στην άλλη πλευρά, επειδή προσκείμενοι είναι συμφέροντα εξυπηρετούν.Η βία που άσκησαν οι αστυνομικοί στη Ν. Σμύρνη ήρθε ως αποτέλεσμα πολιτικών αποφασεων. Όταν τα ΜΑΤ χτύπησαν συνταξιούχους επί ΣΥΡΙΖΑ πάλι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων είναι. Δυστυχώς η αστυνομία σάκος του μποξ πολιτικών αποφάσεων είναι πολλά χρόνια τώρα στην Ελλάδα και οι δημοσιογράφοι ως παπαγαλάκια της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας παίζουν το παιχνίδι της.
Ο χρήστης Νασος είπε…
Ρε διαβάστε το άρθρο....
Τα λέει όλα....
Το λάθος του blood ειναι το promotion,ο τρόπος πλασαρισματος...
Πως αλλιώς το άσπρο θα γίνει μαύρο....
Εύγε