Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βουλή: Στηρίζει τα παιδιά των πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας


Σε μια ιδιαίτερα σημαντική κίνηση προχώρησε η Βουλή των Ελλήνων, αναφορικά με την υποστήριξη των παιδιών των πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των οικογενειών αυτών.

Τα πεσόντα στελέχη έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους, για την υπεράσπιση και την προστασία της χώρας τους και η Πολιτεία αναγνωρίζει τη θυσία τους προχωρώντας στην υλική υποστήριξη των τέκνων και των υπολοίπων μελών των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Βουλή των Ελλήνων διέθεσε το ποσό των 728.000 ευρώ για τη στήριξη τέκνων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την Πατρίδα και την Πολιτεία.

Η σχετική απόφαση υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφαση της Ολομέλειας του 2010, προκειμένου η Βουλή των Ελλήνων να είναι αρωγός στις οικογένειες των αξιωματικών που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ακεραιότητα, την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας. Μια απόδοση τιμής για τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των στελεχών των ΕΔ και των Σ.Α.

Το οικονομικό αυτό βοήθημα δόθηκε σε 7 παιδιά που είτε είναι ακόμη ανήλικα, είτε σπουδάζουν.

 





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Μακάρι αυτό να είναι μόνον η αρχή και να βελτιωθεί στο μέλλον. Η συνοχή στο σώμα έχει διαραγει και το ηθικό βρίσκεται στο ναδίρ.
Ενέργειες σαν κ αυτή μπορούν να αποτελέσουν την αρχή για μια πιο αξιοπρεπή στάση απέναντι σ εκείνους που κρατάνε το κράτος όρθιο!
Είναι κοινή διαπίστωση ανάμεσα μας πως θεωρούμαστε αναλώσιμοι κ τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αρχή να βελτιωθεί αυτό το καταραμένο αντιπαραγωγικο συναίσθημα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας προς αυτή την κατεύθυνση.
Εύγε στους εμπνευστας της ιδέας!