Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση – Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών


Διαβάστε την ανακοίνωση

Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε και καταδίκασε την απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση αστυνομικών της ΔΙΑΣ εναντίον πολιτών, περαστικών οικογενειών που έκαναν τη βόλτα τους στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Οι συμπεριφορές αυτές έρχονται σε αντίθεση με την πλειοψηφία των συναδέλφων και δεν θα πρέπει να ταυτίζονται με το σύνολο των αστυνομικών.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε νέα ένταση της κρατικής βίας και καταστολής ενάντια στον ελληνικό λαό.

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να εμπεδωθεί στον κόσμο ένα κλίμα αστυνομοκρατίας, όπου κανένας δεν θα έχει το δικαίωμα να μιλάει, να διαμαρτύρεται, ακόμη και να βγαίνει βόλτα.

Τώρα φαίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρα, ποιος ήταν ο σκοπός της επανασύστασης της ομάδας ΔΡΑΣΗ (πρώην ΔΕΛΤΑ). Έχει πάρει εργολαβία το χτύπημα των διαδηλώσεων και των δίκαιων διαμαρτυριών του λαού που υποφέρει από την πανδημία και την αυταρχική κυβερνητική πολιτική.

Αντίστοιχα γελάνε και οι πέτρες με το υποτιθέμενο σχέδιο της κυβέρνησης περί της ήπιας διαχείρισης των συγκεντρώσεων από τα ΜΑΤ αφού με την παραμικρή αφορμή οι συνάδερφοι διατάσσονται να ρίξουν χημικά και να καταστείλουν.

Στην ίδια γραμμή και η επιλογή της κυβέρνησης να υποβαθμίζει -αν όχι εκμηδενίζει- τον αδιάβλητο θεσμό των πανελληνίων εξετάσεων, και την εκπαίδευση των αστυνομικών. Ενώ αρχικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διακήρυσσε ότι η πρόσληψη 1500 Ειδικών Φρουρών θα γινόταν για «έκτακτους» λόγους, τώρα παρατηρούμε ότι οι προκηρύξεις δίνουν και παίρνουν, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο αστυνομικούς πολλών ταχυτήτων. Μάλιστα η αστυνομική εκπαίδευση αυτών των αστυνομικών ήταν μηδαμινή. Προφανώς αυτή η επιλογή μόνο τυχαία δεν ήταν. Η κυβέρνηση είναι έκδηλο πια ότι προσπαθεί να μετατρέψει την ΕΛ.ΑΣ. σε ένα εξ ολοκλήρου στρατιωτικοποιημένο Σώμα, που θα αποτελείται ως επί το πλείστον από αστυνομικούς που θα έχουν λάβει μόνο στρατιωτική εκπαίδευση στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού.

Όλα αυτά γενικά δίνουν τη δυνατότητα και σε κάθε λογής ακροδεξιούς και φασίστες να ξεδιπλώνουν όλο το μίσος τους ενάντια στο λαό μέσα στις γραμμές των απλών αστυνομικών. Έχουν πληθύνει τα περιστατικά με φασιστικά σύμβολα σε στολές και κράνη. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και αδιάφοροι όταν εμφανίζονται φασίστες και ακροδεξιοί και άλλοι αντιδραστικοί ανάμεσά μας με μίσος ενάντια στο λαό, χρειάζονται απομόνωση απ όλους μας.

Η εικόνα αυτή που περιγράφουμε παραπάνω δεν εκφράζει την πλειοψηφία των αστυνομικών.

Απευθυνόμαστε στους συναδέλφους απλούς αστυνομικούς: Δεν μας χωρίζει τίποτα από το λαό που υποφέρει καθημερινά. Από τον άνεργο, τον μεροκαματιάρη, το φοιτητή, τον μαθητή, τον επαγγελματία, που έχει κλειστό το μαγαζί του. Σήμερα ή αύριο μπορεί να είναι η μάνα μας, ο πατέρας μας, ο/η σύζυγος μας, το παιδί μας. Είναι η οικογένεια μας! Ζούμε τα ίδια βάσανα, τις ίδιες αγωνίες, πρέπει να σεβαστούμε το δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται να διεκδικούν μια καλύτερη ζωή.

Απαιτούμε τώρα να καταργηθούν οι νόμοι:

– Νόμος 4703/2020, θέτει ευρύτατους περιορισμούς στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι φτάνοντας μέχρι και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, και το σχέδιο διαχείρισης διαδηλώσεων του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Δεκέμβρη 2020).

– Τα εφαρμοστικά του νόμου Προεδρικά Διατάγματα: α) 73/2020 που διευρύνει τους περιορισμούς και τις κατασταλτικές αρμοδιότητες της αστυνομίας και β) 75/2020 που προβλέπει τη χρήση καμερών και άλλων εποπτικών μέσων (drones κλπ) από την αστυνομία, ενισχύοντας τους μηχανισμούς παρακολούθησης και φακελώματος των διαδηλωτών και όχι μόνο.

– Ο νόμος 4777/2021, ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη, που προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενισχύει τα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση μέσα στο Πανεπιστήμιο (πειθαρχικές ποινές, κάρτες εισόδου κοκ), ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στην πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Να μην προχωρήσει η σύσταση ειδικού σώματος για την φύλαξη των πανεπιστημίων ούτε να διατεθούν για αυτή την δουλειά συνάδερφοι που τώρα υπηρετούν σε άλλες υπηρεσίες όπως εξήγγειλε ο Υπουργός.

–Τα άρθρα εκείνα του Ποινικού Κώδικα (4619/2019) που ψηφίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και διατηρήθηκαν από τη ΝΔ (4637/2019) που ενισχύουν το κατασταλτικό οπλοστάσιο απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Επίσης να καταργηθεί η ομάδα ΔΡΑΣΗ που συστήθηκε πρόσφατα και με έκτακτο τρόπο με μόνο σκοπό την καταστολή διαδηλώσεων όπως επίσης και η Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (Ο.Δ.Ο.Σ). Οι συνάδερφοι που υπηρετούν εκεί να στελεχώσουν υπηρεσίες τις αστυνομίας που σήμερα στενάζουν από έλλειψη προσωπικού και αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κοινό έγκλημα (πχ Α.Τ-Τ.Α).

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ









Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση αστυνομικών της ΔΙΑΣ εναντίον πολιτών, περαστικών οικογενειών που έκαναν τη βόλτα τους στην πλατεία της Νέας Σμύρνης."
Μέχρι εκεί μπήκα στον κόπο να διαβάσω και ανάθεμα τον χρόνο που έχασα.Αηδία και μόνο...μην πω τίποτα χειρότερο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ήθελα να ήξερα ποιος έγραψε αυτό άρθρο ποιος αστυνομικός, να πάει αποψε στο νοσοκομείο να δει τον συνάδελφο από τη δράση που θέλει να καταργηθεί και να του πει όλα αυτά που γράφει, να τα πει στη μάνα του που περιμένει στο τηλ να μάθει νέα, να τα πει στη γυναίκα του και στον παιδί του( αν έχει )και να βάλει τη θέση του στη δικη του .απόψε τοσα σπίτια θα ξαπρυνησουν ξέρεις γιατί "πρωτοβουλία αστυνομικων"; γιατι ολοιβαυτοι πήγαν για ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ Ο ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΑΛΛΟΙ.Καταλαβατε λοιπόν συνδικαλιστοπατερες;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με καθίκια της πρωτοβουλίας δεν είμαστε συνάδελφοι...
Φροντίστε να μην εμφανιστείτε μπροστά μας ρουφιάνοι των αναρχικών!!😡😡😡
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριοι της πρωτοβουλίας,σας κατουραω τον τάφο,ξεφτιλες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι αλλού οι άνθρωποι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριοι της protast μη ξεχάσετε να πείτε στον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη να κατάθεση μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συριζοπρωτοβουλια...με τον Φυλακτακης τραβάτε αγκαλια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γλυφτες κατουρημενων ποδιών, ο εχθρός εκ των έσω, "διαίρει και βασίλευε" να αναδειχθούν ορισμένοι κηφήνες εις βάρος των υπολοίπων που είναι έξω στο δρόμο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να χαρακτηριστεί τρομοκρατική αστυνομική ένοπλη οργάνωση η Πρωτοβουλία. Να συλληφθούν και να φυλακιστούν στο Δομοκό για παράβαση του όρκου του αστυνομικού της πίστης στα ιδανικά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βγείτε έξω και κάντε καμιά σύλληψη επαγγελματίες τεμπέληδες