Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Π.Ο.Ε.Σ. προς ΥΕΘΑ: Αντιμετωπίστε τους ΕΜΘ και ΕΠΟΠ όπως ακριβώς είναι, ως μονίμους


Με αφορμή απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ κ.κ. Γκόγκα, Κεγκέρογλου και Φραγγίδη, σχετικά με τη διαφορετική βαθμολογική εξέλιξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) με τη βαθμολογική εξέλιξη των Υπαξιωματικών αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), επισημαίνει, με έγγραφό της, τα λάθη της απάντησης και ζητά από τον Υπουργό να τολμήσει και να προχωρήσει στην προτεινόμενη από την Π.Ο.Ε.Σ. νομοθετική ρύθμιση.

Διαβάστε το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.:

ΠΡΟΣ : Αρ. πρωτ. 467

Πίνακας Αποδεκτών Αθήνα, 31 Μαρτίου 2021

ΚΟΙΝ :

ΘΕΜΑ : Μισθολογική Εξέλιξη ΕΜΘ/ΕΠΟΠ Πτυχιούχων ΑΕΙ

ΣΧΕΤ : α. Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 80/12.1.2021 έγγραφό μας

β. Ερώτηση 4128/12.2.2021 της Βουλής των Ελλήνων (ΚΙΝΑΛ)

γ. Απάντηση Φ.900α/2963/17603/18.3.2021 της Βουλής των Ελλήνων (ΥΠΕΘΑ)

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Με το (α) σχετικό έγγραφό μας αναδείξαμε τη διαφορετική βαθμολογική εξέλιξη των πτυχιούχων ΑΕΙ αποφοίτων Ανωτέρω Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) με τη βαθμολογική εξέλιξη των πτυχιούχων ΑΕΙ Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) και το αίσθημα της αδικίας που αυτή η διαφοροποίηση δημιουργεί, προτείνοντας συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη προς θεραπεία της.

Το έγγραφό μας έγινε αφορμή για τη (β) σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση κ.κ. βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, επί της οποίας απαντήσατε με τη (γ) όμοια. Δυστυχώς στην απάντηση διακρίνουμε ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση/τακτική που ακολουθείται κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δηλαδή παράθεση νομοθετημάτων που έτσι κι αλλιώς είναι γνωστά, προκειμένου να ισχυροποιείται η άποψη του ΥΠΕΘΑ περί μη αλλαγής του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, όπου και όταν δεν έχει τη βούληση να το πράξει.

Βέβαια, μέσα στη (γ) απάντηση, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αναφέρεται και η δυνατότητα μετάταξης των πτυχιούχων ΕΜΘ και ΕΠΟΠ, προκειμένου να ενταχθούν στους μονίμους Υπαξιωματικούς, την οποία επικαλείστε (μετάταξη), θέλοντας προφανώς να καταδείξετε ότι αυτό που ζητάμε ήδη υλοποιείται. Στο σημείο αυτό σας γνωρίζουμε κε Υπουργέ ότι δεν είναι ακριβώς έτσι. Τι εννοούμε.

Καταρχήν, ομιλείτε για ΕΜΘ και ΕΠΟΠ που μέσω της μετάταξης εισέρχονται στους μονίμους Υπαξιωματικούς, ενώ οφείλετε να γνωρίζετε ότι όλοι οι ΕΜΘ και οι ΕΠΟΠ που υπάρχουν σήμερα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ήδη μόνιμοι, δηλαδή δεν τίθεται καν ζήτημα ένταξης μονίμων σε άλλους μονίμους.

Ακριβώς η ίδια δυνατότητα μετάταξης δίδεται και για τους μονίμους Υπαξιωματικούς αποφοίτους ΑΣΣΥ, προκειμένου να εισέλθουν στο Σώμα των Αξιωματικών. Που υπάρχει λοιπόν διαφορά κατά την άποψή σας; καθόσον εμείς δεν διαγιγνώσκουμε καμία διαφοροποίηση. Αφού λοιπόν και οι τρεις (3) θεσμοί έχουν την ίδια ακριβώς δυνατότητα μετάταξης, γιατί υπάρχει αυτή η διαφορετική βαθμολογική εξέλιξή τους; Αυτό ρωτάμε. Γιατί οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ που τυγχάνουν πτυχιούχοι ΑΕΙ εξελίσσονται μέχρι το βαθμό του Συνταγματάρχη (και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων), σε αντίθεση με τους μη πτυχιούχους αποφοίτους ΑΣΣΥ οι οποίοι εξελίσσονται μέχρι το βαθμό του Αντισυνταγματάρχη (και αντιστοίχων των άλλων Κλάδων), ενώ όλοι οι ΕΜΘ και οι ΕΠΟΠ (πτυχιούχοι και μη) έχουν ακριβώς την ίδια βαθμολογική εξέλιξη; Εάν αυτό είναι ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη, τότε σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. Αυτό ακριβώς ζητήσαμε με το (α) σχετικό έγγραφό μας κε Υπουργέ. Ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη για όλα τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία διαφοροποίηση. Θα το πράξετε; Η πρότασή μας ευρίσκεται στο (α) σχετικό έγγραφό μας, το οποίο σας αποστέλλουμε, συνημμένως, εκ νέου. Τολμήστε το.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Οι κ.κ. βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων, προς τις/τους οποίες/ους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για την ανάδειξη και ενίσχυση του θέματος, ιδίως του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να επανέλθουν, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Τσουκαράκης Ανέστης

Συνταγματάρχης (ΣΔΓ)

Ο Γεν. Γραμματέας

Κατσανεβάκης Ιωάννης

Επισμηναγός (ΥΑΔ)

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια