Ticker

6/recent/ticker-posts

idirect.gr

ΑΝΑΣΑ: Συνάντηση με τον Διευθυντή ΔΑΝ/ΑΑ για ζητήματα υποστελέχωσης Υπηρεσιών και τήρηση του Π.Δ "περί χρόνου εργασίας"


Ανακοίνωση τής ΑΝΑΣΑ: Αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Συνεργασίας  Αστυνομικών (ΑΝ.Α.Σ.Α) πραγματοποίησε την 19.03.21 και πρωινές ώρες  συνάντηση με τον Διευθυντή ΔΑΝ/ΑΑ Ταξίαρχο κ. Νταλαχάνη για ζητήματα υποστελέχωσης Υπηρεσιών σε επίπεδο Αστυνομικών Τμημάτων , καθώς και για ζητήματα που αφορούν τον χρόνο εργασίας αστυνομικού προσωπικού. 

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας ΔΣ  Π.Ο.ΑΣ.Υ  ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος καθώς και οι  αντιπρόσωποι της Π.Ο.ΑΣ.Υ  , ΑΛΥΜΑΡΑΣ Βασίλειος(Οργανωτικός Γραμματέας Ε.Α.Υ.Ν/ΑΑ) ,ΧΑΝΗΣ Γεώργιος(αν. γ,γ  Ε.ΑΥΝ/Α.Α)  και ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος. 

Από πλευράς μας τονίσθηκε η ανάγκη άμεσης  ενίσχυσης με Αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής , προκειμένου καταφέρουν οι συνάδελφοί μας ,να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες, που προκύπτουν  στην Δ.Α.Ν/Α. Α σε συνάρτηση πάντα,  με τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους, "περί του Χρόνου Εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού ,όπως αυτός ορίζεται από τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα και τους Νόμους του Κράτους. 

Τονίσθηκε η άμεση ανάγκη ενίσχυσης των Αστυνομικών Τμημάτων της ΔΑΝ/ΑΑ με έμψυχο δυναμικό, καθώς και η παύση ή ο περιορισμός αποσπάσεων-  μετακινήσεων συναδέλφων μας, σε υπηρεσίες εκτός της Αστυνομικής Διευθύνσεως μας,  γεγονός που επιδεινώνει, την ήδη δύσκολη  κατάσταση, που αντιμετωπίζουμε αναφορικά με την υποστελέχωση των υπηρεσιών. 

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  καταστήσαμε σαφές   ότι τα δικαιώματα του προσωπικού, αναφορικά με το ΠΔ ¨"περι χρόνου εργασίας" είναι ιερά και αδιαπραγμάτευτα και αιτηθήκαμε προς διευκόλυνση των υπηρεσιών σε επίπεδο ΑΤ ,να ανακοινώνονται από πλευράς Διευθύνσεως, ο σχεδιασμός των  εποχούμενων  περιπολιών  σε εβδομαδιαία βάση. 

Από πλευράς του κ. Διευθυντή της  Διεύθυνσης  Ταξιάρχου κ.ΝΤΑΛΑΧΑΝΗ  Ιωάννη μας έγινε γνωστό ότι : ο Χρόνος εργασίας του αστυνομικού προσωπικού είναι θεμελιώδης δικαίωμα, ,το οποίο απόλυτα οφείλουμε να σεβόμαστε και οι κατευθύνσεις και εντολές προς τις υφιστάμενες υπηρεσίες θα είναι η άμεση "αποχρέωση"  όλων των οφειλόμενων ημερησίων αναπαύσεων του προσωπικού ,που έχουν σωρευτεί ,η έκδοση Υπηρεσίας σύμφωνα με τα οριζόμενα στα Προεδρικά Διατάγματα ,και η πιστή εφαρμογή τους ,ενώ έκανε αποδεκτό το αίτημά μας, για έκδοση από πλευράς Διευθύνσεως σε εβδομαδιαία βάση των εποχούμενων περιπολιών ,προς διευκόλυνση των Υπηρεσιών επιπέδου ΑΤ. 

Για το ζήτημα της ενίσχυσης με αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α.Ν/Α Α μας έγινε γνωστό ,ότι η Διοίκηση της Δ.Α.Ν/ΑΑ θα καταβάλει προσπάθεια και σε επαφή με την  φυσική Ηγεσία του Σώματος , να επιτύχει,   την απαραίτητη στελέχωση της Διεύθυνσης μας για να μπορούμε  να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες στον πολίτη ,χωρίς να παρατηρούνται   φαινόμενα καταστρατήγησης διαταγμάτων ¨"περί του χρόνου εργασίας αστυνομικού προσωπικού¨" . 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα και από πλευράς του Διευθυντή της Δ.Α.Ν/ΑΑ ,τονίσθηκε η πρόθεσή του ,για "ανοιχτή" επικοινωνία με σκοπό και στόχο την επίλυση ζητημάτων που ταλαιπωρούν τους συνάδελφους μας .

 
Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χρόνια τα ακούω αυτά.Αλλα δεν είδα κανένα σωματείο να πάρει τα στοιχεία και να πάει κανέναν στον εισαγγελέα.Αυτη είναι η δουλειά του σωματείου.Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της Χαλιμάς.Ποτε πήγε κάποιος αξιωματικος κατηγορούμενος?Ποτέ τιμωρήθηκε?Από την στιγμή που υπάρχει έλλειψη προσωπικου γιατί δεν διαθέτουν τους οδηγούς τους σε υπηρεσιες και να χρησιμοποιούν τα Ί.Χ οχήματα τους?Σε περίπτωση που χρειαστεί υπηρεσιακή μετακίνηση δεν θα βρουν μέσα στα γραφεία έναν άτομο με δίπλωμα που θα τους μεταφέρει?Αν ζητήσει ο Υπουργός στοιχεία που θα προσπαθήσουν βέβαια να αποκρύψουν αλλά φαίνονται στο POL και δει τη δύναμη που πάει χαμένη θα φριξει.Ασε που βάζουν στους οδηγούς τ πλαστά πενθημερα νυκτερινα εκτός εδρας λεφτά που παίρνουν και οι ιδιοι.Αν τα ψάξει κάποιος πολλοί θα πάνε φυλακή.