Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Π.Ο.Λ.: Έκφραση συγχαρητηρίων στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία συμμετείχαν στην επιχείρηση ρυμούλκησης των δύο πλοίων στα Κύθηρα


Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) νιώθει την ανάγκη να συγχαρεί τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία συμμετείχαν στην επιχείρηση ρυμούλκησης των δύο πλοίων που συγκρούστηκαν ανοιχτά των Κυθήρων.

 

Ειδικότερα, το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021, τα δύο Φ/Γ πλοία, ξένης σημαίας, με πλήρωμα 18 και 24 αλλοδαπούς ναυτικούς αντιστοίχως, συγκρούστηκαν 10 ναυτικά μίλια δυτικά των Κυθήρων.

 

Η επέμβαση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ήτανε άμεση καθώς έσπευσαν στην περιοχή τα Π.Λ.Σ. 123 (Λ/Χ Νεάπολης Βοιών), Π.Λ.Σ. 143 (Κ.Λ. Καλαμάτας), Π.Λ.Σ. 168 (Λ/Χ Πύλου), Π.Λ.Σ. 417 (Κ.Λ. Λαυρίου) και Π.Λ.Σ. 799 (Λ/Τ Μονεμβάσιας) με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί άμεσα και επιτυχώς η ρυμούλκηση και των δύο Φ/Γ πλοίων πλησίον της ν. Ελαφόνησου.

 

Επικεφαλής στο συντονισμό της επιτυχημένης αυτής επιχείρησης ήταν ο Διοικητής της 5ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος με την πάντα άψογη συνεργασία των στελεχών από τη Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοϊας και του Κλάδου Επιθεώρησης Πλοίων. Καταλυτική και άκρως σημαίνουσα ήτανε και η συνδρομή του Κεντρικού Λιμενάρχη Καλαμάτας, του Λιμενάρχη Νεάπολης Βοιών, όλων των υπηρετούντων στελεχών στις αναφερόμενες Λιμενικές Αρχές καθώς επίσης και στο Λιμεναρχείο Γυθείου!

 

Αξίζει η έκφραση συγχαρητηρίων σε όλους τους συναδέλφους οι οποίοι συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιχείρηση καθώς επέδειξαν υψηλό αίσθημα καθήκοντος και επαγγελματισμού ώστε τα πληρώματα των δύο Φ/Γ πλοίων να μην διατρέξουν κανένα κίνδυνο όσο και τα ίδια τα πλοία και να μην προκληθεί ρύπανση στο θαλάσσιο χώρο καθώς επίσης και να διασφαλιστεί η ασφάλεια ναυσιπλοϊας στην αναφερόμενη περιοχή.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, δικαίως το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχει καθιερωθεί στη καρδιά και στη ψυχή των Ελλήνων ως η "ΚΟΡΩΝΙΔΑ" της προστασίας των πολιτών αλλά και της ασφάλειας και προστασίας του Έθνους μας.-


omospondia.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια