Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Εχθρός λαός»


Kείμενο του μέλους του ΠΟΑΣΥ, Δημήτρη Μπανιάς από την ιστελίδα της Εφημερίδας των Συντακτών

Η κυβέρνηση πλανάται αν νομίζει ότι με την τυφλή καταστολή θα ελέγξει τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Για άλλη μια φορά, δυστυχώς, το σύνολο των αστυνομικών πρέπει να αποδείξουμε ότι “δεν είμαστε ελέφαντες”. Να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τις τραμπούκικες συμπεριφορές που είδαμε να λαμβάνουν χώρα στη Ν. Σμύρνη και στην περιοχή της Πανόρμου. Συμπεριφορές και πρακτικές που προκαλούν τον αποτροπιασμό και αηδία του απλού εργαζόμενου αστυνομικού, ξεκάθαρα καταδικαστέες από την πλειοψηφία των συναδέλφων.

 

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ως αστυνομικοί ότι με την παρούσα κυβέρνηση έχει ενταθεί η καταστολή και η αυξανόμενη ενασχόληση με πάρεργα άσχετα με την αποστολή μας. Το δείγμα γραφής της πολιτικής που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση δόθηκε μόλις ανέλαβε, με έκτακτες προσλήψεις ειδικών φρουρών με ανεπαρκή εκπαίδευση. Αντί οι νέοι ειδικοί φρουροί να ενισχύσουν τα ήδη πολύπαθα Αστυνομικά Τμήματα χρησιμοποιήθηκαν για τη στελέχωση νέων κατασταλτικών ομάδων (ΔΡΑΣΗ) αδιαφορώντας για την εγκληματικότητα, που έχει αυξηθεί στις γειτονιές της Αθήνας και της Αττικής εν γένει. Το επόμενο διάστημα μάλιστα με τις ίδιες διαδικασίες θα στελεχωθεί και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία...

 

Η αυταρχικότητα και η καταστολή ξεκινάει όταν η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με κοινωνικές ομάδες και κοινωνικά προβλήματα. Η συνταγή παλιά, ακολούθησε την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Από την αποστολή των διμοιριών στη Χίο και στη Λέσβο πέρυσι την ίδια περίπου περίοδο και τις αποτρόπαιες σκηνές που εκτυλίχτηκαν εκεί, την αποστολή διμοιριών στον Εβρο, την άγρια καταστολή σε φοιτητές εργαζόμενους που αντιδρούν στη εφαρμοζόμενη πολιτική, την περαιτέρω εμπλοκή μας στους πλειστηριασμούς κατοικιών, στην αδικαιολόγητη καταστολή στην επέτειο του Πολυτεχνείου, και άλλες αρκετές περιπτώσεις.

 

 

Κορωνίδα σ’ όλη αυτή την πορεία, χρήσιμη και για συμπεράσματα για τους συναδέλφους, είναι οι εντολές που είχαμε στη διάρκεια της πανδημίας και στην εφαρμογή των μέτρων. Ειδικά στη δεύτερη φάση από το φθινόπωρο μέχρι και σήμερα, η κυβέρνηση, αντί να ενισχύσει παντί τρόπω το δημόσιο σύστημα Υγείας, αποφάσισε να λαμβάνει μέτρα αντιφατικά και ανεφάρμοστα, να αυξήσει το πρόστιμο και να μας διατάσσει να κυνηγάμε τους πολίτες στα πάρκα και στις πλατείες λες και είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες. Επιβεβαιώνοντας τους στίχους του τραγουδιού για τον “εχθρό λαό”.

 

Κλείνοντας, όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να καταστείλει όποιον διαφωνεί στην πολιτική της, βάζοντας απέναντί του τον απλό εργαζόμενο αστυνομικό, πλανάται. Πλανάται αν νομίζει ότι με αυταρχικότητα και τυφλή καταστολή θα ελέγξει τις κοινωνικές αντιδράσεις. Πλανάται αν θεωρεί ότι ο εργαζόμενος αστυνομικός θα πάει ενάντια στην κοινωνία και στον εργαζόμενο λαό μας».

 

*Ανθυπαστυνόμος, μέλος Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ και της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών

efsyn.gr







Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είσαι ιδεολογικά τυφλός συνάδελφε κρίμα τα χρόνια υπηρεσίας και ο βαθμός σου. Ξέχασες την καταστολή στο Πισοδέρι και στα συλλαλητήρια για το μακεδονικό. Καταστολή πάντα θα υπάρχει όσο υπάρχει κράτος. Το ζήτημα είναι που γίνεται χρήση και που κατάχρηση της εξουσίας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για αυτά που γράφεις και να έχεις παραιτηθεί από το Σώμα. Δεν επιτρέπονται άτομα σαν κι εσένα να υπηρετούν στο Σώμα, υποστηρίζοντας αυτούς που χαίρονται να βλέπουν νεκρούς Αστυνομικούς. Αίσχος, ντροπή ,αηδία προκαλείς. Παραιτήσου χθες...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για το ξύλο στον απλό εργαζόμενο και στον λαό σε Πισοδέρι, συλλαλητήρια για την Μακεδονία επί Συριζα έχεις να μας πεις τίποτα συνάδελφε με την επιλεκτική μνήμη?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και πολυ καλα τα λες συνάδελφε.
Να ξερεις ενστερνιζεται τις αποψεις σου το μεγαλυτερο ποσοστο των συναδελφων , ειδικα οσων υπηρετουν σε τμηματα και αλλες υπηρεσιες που αποψιλωθηκαν τα τελευταια 2 χρονια για να κανουν καποιοι το κομματι και τα κονε τους , και που φορτωθηκαμε με παρεργα και πιεση οσο δεν παει να κοβουμε παραβασεις και να φερνουμε απεναντι μας τον πολιτη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάδελφε γράψε και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ για να ξέρουμε τι λέμε....Αμπελοφιλοσοφίας εισαι.......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ερώτηση....Στο συλλαλητήριο -δεν ειναι ορθογραφικό λάθος-για τον Φαρμακοχερη πήγες??-Να πας ως εκπρόσωπος των αγωνιζομένων αστυνομικών ενάντια στην κρατική βία?....Να πας ..χέρι χέρι με το Κουφοντινακι.......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο εφιάλτης ειναι εντός των τειχών......κριμα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το άρθρο προφανώς έχει γραφεί πριν την επίθεση των χούλιγκαν προβοκατόρων στον αστυνομικό. Σωστά τονίζει ότι η κυβέρνηση όπως και οι ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΕΣ κυβερνήσεις αρχίζουν την καταστολή όταν έρχονται αντιμέτωπες με κοινωνικά προβλήματα και κοινωνικές ομάδες.Ειτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ το ξύλο πονάει το ίδιο. Φροντίστε οι αστυνομικοί να μην γίνεστε δήμιοι του πολίτη όταν οι κυβερνήσεις διατάσουν δώστε ξύλο αντί να δώσουν ψωμί στους πολίτες. Δουλειά σας είναι να μας προστατεύεται από το ληστή και τον κλέφτη. Τι σας ρωτά η συνείδησή σας; Πόσους ληστές έπιασες σήμερα ή πόσους πολίτες έδειρες σήμερα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εάν εσύ είσαι Αστυνομικός είσαι μεγάλο φίδι. Σίγουρα κάπου αραχτός. Καμμία επαφή με την πραγματικότητα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι κάποιος από το Σώμα της ΕΛΑΣ θα είχε τέτοιες απόψεις. Λυπάμαι πραγματικά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους μια σωστή φωνή. Μπράβο συνάδερφοι. Σιχαθήκαμε να μας σέρνουν σαν σκυλιά σε Κόβιντ και πανεοηστήμια κ πλατείες και η εγκληματικότητα να αυξάνεται. 1 χρόνο τώρα μηδέν εκτίμηση από αυτούς που πιστεύαμε ότι θα μας στήριζαν και που υποσχέθηκαν ότι θα το έκαναν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλες οι φωνές αποδεκτές και αυτή κατά την άποψή μου συνάδερφε είναι πολύ σωστή. Ας ανοίξουμε τα μάτια και τα αυτιά μας να θυμηθούμε γιατί μπήκαμε στην αστυνομία. Για να κυνηγιομαστε με κόσμο σε πλατείες για ελέγχους Κόβιντ που ανήκουν στο υγειονομικό? Για να κάνουμε τους μπράβους των οργανώσεων στους πανεοηστημιακούς Χώρους? Αλλαγή εδώ και τώρα!