Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρέλας για ΣτΕ: Αυτή η Απόφαση για εμάς, δεν είναι το τέλος της προσπάθειάς μας


Ανάρτηση τού Παναγιώτη Χαρέλα, προέδρου της ΠΟΣΥΦΥ: Κακή εξέλιξη για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων αλλά και για το σύνολο των ενστόλων, η Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τον κατήφορο του μισθολογίου που προκάλεσε η προηγούμενη κυβέρνηση, σε όλα τα αιτήματα των Ομοσπονδιών που κατέθεσαν το 2017 στην ανώτατη δικαστική βαθμίδα της χώρας, κρίνοντας σήμερα πως η προσβαλλόμενη εγκύκλιος στερείται εντέλει εκτελεστικότητας και δεν μπορεί να προσβληθεί.

Απορίας άξιο όμως είναι για όλους μας, πως το ΣΤ’ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε παραδεκτή την αίτησή μας πριν την εισαγάγει στην Ολομέλεια του και ότι μπορεί να προσβληθεί η συγκεκριμένη εγκύκλιος. Έκρινε δηλαδή παραδεκτό το αίτημα μας και με την παραπομπή του στην Ολομέλεια περιέγραψε την σημαντικότητά του.

Περιμέναμε μετά και τις εισηγήσεις μας κατά τη συζήτηση πριν 15 μήνες, να πάρουμε απαντήσεις στα ουσιαστικά ερωτήματα και αντιρρήσεις μας για την οπισθοδρόμηση του μισθολογίου των ενστόλων που επέλεξαν να εφαρμόσουν οι κυβερνώντες σε μια νύκτα με διαδικασίες εξπρές μέσα από τη Βουλή.

Είναι το «ευχαριστώ» του Κράτους δικαίου στους εργαζόμενους που αποτελούν τον «ισχυρό πυρήνα» του Κράτους και που «κρατήσανε» πριν ένα χρόνο στον Έβρο την εθνική μας αξιοπρέπεια, είναι το «ευχαριστώ» του Κράτους δικαίου που οι ένοπλες δυνάμεις το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκαν σε συναγερμό για να προστατέψουν την εθνική μας κυριαρχία από τις «βόλτες» των πειρατών του Αιγαίου και της Μεσογείου. Αυτό είναι το «ευχαριστώ» από το Κράτος δικαίου σε όλους εμάς που καλούμαστε καθημερινά να προάγουμε το αίσθημα ασφαλείας στην «εύθραυστη κοινωνία μας» σήμερα.

Πέραν της αποδόμησης της αξιοπρέπειας του συνόλου των ενστόλων ως «απαράδεκτη» από το ΣτΕ κατά την Απόφασή του, καμία παραδεκτότητα ούτε για την άνιση Γ’ κατηγορία μισθολογίου που εφεύρε η προηγούμενη κυβέρνηση και σιωπά η σημερινή, καμία παραδεκτότητα επίσης για την αυτονόητη αποζημίωση παραμεθορίου που δίνεται σήμερα επιλεκτικά προκαλώντας ανισότητες.

Υποσχεθήκαμε στα μέλη μας, πως θα φτάσουμε μέχρι τέλους γιατί η αποδόμηση της αξιοπρέπειας μας πρέπει να σταματήσει.

Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να μιλήσει και όχι να σιωπήσει.

Αυτή η Απόφαση για εμάς, δεν είναι το τέλος της προσπάθειάς μας.

Τους "ευχαριστούμε" και συνεχίζουμε...

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Aν δεν κατάλαβες τοτε άστο καλυτερα. Τελος το σανό