Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Άξιος επαίνου είναι ο Πατριώτης εργολάβος στον Έβρο''


/Αναδημοσιεύουμε από ethraki,gr
Ο Εργολάβος από το Πύθιο έριχνε τριπλάσιο μπετόν στα οχυρωματικά έργα που κατασκεύασε, χωρίς καμία αξίωση μεγαλύτερης πληρωμής – Αποκαλυπτική μαρτυρία, που επιβεβαιώνει την φιλοπατρία των κατοίκων του Ακριτικού Νομού Έβρου, οι οποίοι πράγματι φυλάττουν Θερμοπύλες

Μια ανάρτηση που είχε κάνει πέρυσι τέτοιον καιρό, τον Μάρτιο του 2020, με αφορμή τα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, ο πολιτικός μηχανικός και δημοτικός σύμβουλος Κορίνθου Βασίλης Πανταζής, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Ο κ.Πανταζής, που υπηρέτησε και στο νομό Έβρου ως στρατιωτκός, αφηγήθηκε μια πολύ συγκινητική ιστορία που έζησε, με έναν ντόπιο εργολάβο από το Πύθιο Διδυμοτείχου, ο οποίος είχε αναλάβει την κατασκευή έργων του στρατού. Γράφει λοιπόν ο εκ Κορίνθου Βασίλης Πανταζής, με την επισήμανση: 

“Μια αληθινή ιστορία για να καταλάβουμε εμείς οι Νότιοι τη νοοτροπία όσων ζουν με τον Τούρκο απέναντι

 
Καλοκαίρι 1998. Αναχώματα Έβρου κοντά στο Πύθιο.


Ταγματάρχης εγώ, επιβλέπων μηχανικός ενός μεγάλου οχυρωματικού έργου κατασκευής πολλών δεκάδων υπογείων κατασκευών όπως πολυβολεία, κτήρια ταγμάτων, λόχων κλπ.

Είχε φτάσει η ώρα επίσκεψης στα έργα για να επιμετρηθούν ώστε να πληρωθεί ο εργολάβος. Πάμε στο πρώτο πολυβολείο μαζί με τον εργολάβο.

Παυλίδης από το Πύθιο.

Αρχίζω να μετρώ. Φτάνω στο πάχος του σκυροδέματος στο δάπεδο του πολυβολείου.

Ενώ η μελέτη προβλέπει Α πάχος, μετρώ 3Α.

Ξανά μετρώ, τα ίδια.

Κύριε Παυλίδη του λέω έχεις κάνει λάθος. Έριξες τριπλάσιο μπετόν.

Μου απαντά. «Δεν έκανα λάθος. Όλα τα οχυρωματικά τα έκανα έτσι.»

Του λέω. «Όπως καταλαβαίνεις όμως δεν θα πληρωθείς τις επιπλέον ποσότητες (πολλά κυβικά μέτρα).»

Μου απαντά. «Φυσικά κύριε Ταγματάρχα. Εξάλλου δεν τα έκανα για να τα πληρωθώ. Εδώ όμως μεθαύριο θα είναι ο γιος μου και ο εγγονός μου. Γι’ αυτό τα έκανα.».

Ντράπηκα αλλά και αισθάνθηκα περήφανος.

Τον ευχαρίστησα και φύγαμε χωρίς να μετρήσω τα υπόλοιπα. Δεν είχα τη δύναμη.

Προτίμησα να πιώ ένα τσιπουράκι με έναν αγνό άνθρωπο σαν αυτόν σε μία περιοχή που μυρίζει Ελλάδα και μόνο Ελλάδα”.








Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ενας απλος αστυνομικος, είπε…
Ωραία πράγματα! Υπάρχουν και αυτοί οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Μπράβο που μας μετέφερε την εμπειρία του και τον ευχαριστούμε. Παίρνουμε κουράγιο.

υγ: Και η δικιά μου αίσθηση αυτή είναι απ΄όσους έχω συναναστραφεί. Οι Εβρίτες διακατέχονται από μεγάλη φιλοπατρία. Χωρίς ίχνος όμως αλαζονείας και κομπασμού. Καθαρή αγνή αγάπη. Δεν ξέρω πώς το κατόρθωσαν , αλλά είναι άξιο αναφοράς και θαυμασμού. [Ειδικά αν το συγκρίνουμε με όλα αυτά τα συνθήματα που (αναγκαστικά) ακούμε όλοι εμείς που διατιθόμαστε σε μέτρα τάξης, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας].
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κ Παυλίδη από το Πύθιο. Έχω υπηρετήσει σε αυτά τα μέρη και έχω γνωρίσει αξιόλογους ανθρώπους. Είθε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να ενα ωραιο αρθρο , με τετοια αρθρα ξεφευγουμε απ τη σαπιλα και τη σηψη των τελευταιων 10 και βαλε ετων(κριση οικονομικη , πανδημια)