Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεν υπάρχει άσπρο, μόνο μαύρο


Βλέπω και ακούω όλον αυτόν τον καιρό να έχει μπει ο Αστυνομικός στη δίνη του κυκλώνα. Με τη σειρά μου, ήθελα να κατακάτσει λίγο ο κουρνιαχτός και να σκεφτώ ψύχραιμα. Μέρα παρά μέρα ακούγονταν: ο κακός, ο αμόρφωτος, ο ανεκπαίδευτος κλπ. Ξεδίνουν με ένταση σ’ αυτόν κάποια  κόμματα, ΜΜΕ, συλλογικότητες κλπ. Ποιον προσβάλλετε και για ποιον λόγο; Έχουν τελειώσει οι πολιτικές σας, τα επιχειρήματά σας, οι κώδικες επικοινωνίας σας με τον λαό και προσπαθείτε με αυτόν τον τρόπο να παραμείνετε στο προσκηνιο; Δυστυχώς για σας, που βγάλατε όλη την έντασή σας πάνω σε ένα θεσμό, η αυλαία έπεσε!

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας γνωρίζουν τι έκαναν, τι κάνουν και τι θα κάνουν οι Έλληνες Αστυνομικοί οποτεδήποτε και αν χρειαστεί. Οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες, πάλι γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι είναι αποτέλεσμα εντολών της κάθε δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, πλην εννοείται των ατομικών, μεμονωμένων ενεργειών. Το γνωρίζουν γιατί σχεδόν όλοι έχουν χρειαστεί την αρωγή της Αστυνομίας και την είχαν. Γιατί αυτοί οι αμόρφωτοι οι αστυνομικοί προέρχονται από Πανελλήνιες Εξετάσεις ή εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ. Γιατί εισάγονται με μεγάλο βαθμό, μιλούν ξένες γλώσσες και είναι κάτοχοι πτυχίων ανωτάτων ιδρυμάτων. Γιατί αυτοί οι κακοί και απάνθρωποι θα μπουν στη φωτιά να βγάλουν οικογένειες, θα δώσουν τον ιδρώτα τους και το αίμα τους, θα διαφυλάξουν περιουσίες, θα διαφυλάξουν  την ασφάλεια και τη νομιμότητα στη χώρα. Αυτοί οι «κακοί» αστυνομικοί, που δίνουν χιλιάδες φιάλες αίματος σε νοσηλευόμενους συμπολίτες μας, αυτοί που δίνουν από το υστέρημά τους για να καλυφθούν πάγιες ανάγκες σε ορφανοτροφεία, οίκους ευγηρίας, σε σεισμόπληκτους. Αυτοί οι «ανεκπαίδευτοι» που δίνουν από το υστέρημά τους για να έχουν καλά υλικά πάνω τους, που επισκευάζουν τα υπηρεσιακά οχήματα για να μη μείνει η γειτονιά χωρίς περιπολία. Αυτοί που θα πάνε με το υστέρημά τους να λάβουν ιδιωτικές εκπαιδεύσεις για να αποδώσουν καλύτερα στο συμπολίτη, τόσο στη χρήση όπλων όσο και στη χρήση Α’ βοηθειών! Αυτοί έξω οι «κακοί» και «ανεκπαίδευτοι», δίνουν πρώτες βοήθειες, διασώζουν, εξυπηρετούν, προσφέρουν!!!

 Είναι αυτοί για τους οποίους χρειάζονται βιβλία πολλά να αφιερώσουμε με τα καθημερινά ανδραγαθήματά τους! Αυτοί οι αφανείς ήρωες που ΠΟΤΈ ΚΑΝΕΙΣ δε ζήτησε συγνώμη! Ποιοι είναι άλλωστε αυτοί για να ζητήσουν συγνώμη; Εμ βέβαια, είναι παιδιά φτωχών και ταλαιπωρημένων οικογενειών και δεν χρωστάνε σε κανέναν τίποτα!!!

  Υ.Γ 1. Δε θα ξεχάσω ποτέ μου που υπηρετών στην ΔΙΑΣ Αθηνών, συνάδελφοι για 5-6 χρόνια έρχονταν για υπηρεσία χειμώνα καιρό με σκισμένες μπότες και στη λήξη έβγαζαν τις μουσκεμένες κάλτσες τους και έτριβαν τα παγωμένα δάχτυλα των ποδιών τους και ποτέ δεν αρνήθηκαν να εκτελέσουν υπηρεσία!

  Υ.Γ 2. Σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους υπήρχαν και υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι που δεν σέβονται το λειτούργημά τους. Θα πούμε σε όλους αυτούς τους φορείς: “δεν υπάρχει άσπρο, μόνο μαύρο;”

 Υ.Γ 3. Υπερήφανος που είμαι Αστυνομικός, υπερήφανος για την καταγωγή μου, υπερήφανος για τους συναδέλφους μου!

Καλή φώτιση σε όλους!

 

 

Του Παπαντώνη Γεωργίου, Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια