Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία




Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων


Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό που έλαβε χώρα στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης και δημοσιεύτηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η Ομοσπονδία μας οφείλει να έχει και έχει διαχρονικά ξεκάθαρη και σαφή θέση.

 

Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται και οπουδήποτε κι αν στρέφεται διότι μόνο έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε και ως αστυνομία αλλά και ως κοινωνία. Στις δημοκρατίες, και ειδικά στην χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία, δεν έχει θέση η βία, αλλά ο διάλογος, τα επιχειρήματα, η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη, κρίσιμα ζητήματα για τα οποία αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε με κάθε κόστος.

 

Η Πολιτεία οφείλει να στέκεται αρωγός δίπλα στους αστυνομικούς που δίνουν καθημερινά αγώνα τόσο για τα δικαιώματα όσο και για την ασφάλεια των πολιτών, τους οποίους υπηρετούμε, δίνοντας ακόμα και τη ζωή μας. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανεπίτρεπτη κάθε έκπτωση σε αστυνομικές αρχές, αξίες και κώδικες δεοντολογίας, κάθε υποβάθμιση της εκπαίδευσης και κάθε πρόσληψη αστυνομικών εκτός πανελληνίων εξετάσεων.

 

Η Ομοσπονδία μας, τέλος, ζητά από τη συντεταγμένη πολιτεία την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού ώστε να μην μένουν σκιές για το έργο και την προσφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων Αστυνομικών.

 

 

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος


poasy.gr








Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΟΑΣΥ έρχονται εκλογές δεν σας ξεχνάμε...τα κάνατε σκατα μαζί με την πολιτική και φυσική ηγεσία...ευχαριστούμε!
Ο χρήστης Πάνος είπε…
Μιλάνε τώρα οι συνδικαλιστές που δεν έχουν καμία επαφή με το πεζοδρόμιο και είναι βολεμένοι στα γραφεία δίνοντας ομηρικές μάχες στο viber και κάνοντας δημόσιες σχέσεις με την ηγεσία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευτυχώς καταφέρατε να το πείτε επιτέλους Καταδικάστε αυτα τα γεγονότα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βγείτε από τα γραφεία σας να δείτε το φως του ήλιου, και μετα σχολιάζετε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το μόνο καλό σε όλη την υπόθεση είναι ότι το χαΐδεμα που του έκαναν θα το θυμάται μια ζωή και θα έχει και αποτέλεσμα. Και αν δεν του αρέσει η χώρα μας να πάει να ζήσει στην "Δημοκρατεία " της Βόρειας Κορέας. Αυτά τα ολίγα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φαντάσου τι υπαρχει ακομη μεσα στην αστυνομία απο αυτα που διαβάζω κρίμα αληθεια υπαρχουν αστυνομικοί που θέλουν να χτυπούν συμπολίτες τους ; Κρίμα