Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανοίγει και πάλι η υπόθεση «Μαρφίν» - Τέσσερα άτομα στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ


Στοιχεία ικανά για να παραπέμψουν τέσσερα άτομα στον αρμόδιο εισαγγελέα έχουν -σύμφωνα με πληροφορίες- τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, που εδώ και τουλάχιστον δέκα μήνες ξεκίνησαν νέο κύκλο ερευνών για τον εμπρησμό, που κόστισε τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της τράπεζας και σε ένα έμβρυο.

Υψηλόβαθμη πηγή της Λεωφόρου Κατεχάκη δήλωσε στη Huffpost ότι προσκομήθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών υλικό του παρελθόντος, το οποίο δεν είχε αξιοποιηθεί κατάλληλα εκείνη την εποχή, ενώ έχει προστεθεί και νέο υλικό. Η ίδια πηγή ενημέρωσης δήλωσε με βεβαιότητα ότι τα τέσσερα άτομα θα παραπεμφθούν με κατηγορίες για τρία κακουργήματα, της ανθρωποκτονίας, της εγκληματικής οργάνωσης και της κατασκευής εκρηκτικών.

Η Εισαγγελία Αθηνών, λαμβάνοντας υπ'όψιν τα νέα στοιχεία, διέταξε τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας να διενεργήσουν προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την τραγωδία της Μαρφίν.

 

Ο εμπρησμός του υποκαταστήματος της τράπεζας Μαρφίν έγινε στις 5 Μαΐου του 2010, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στα οικονομικά μέτρα, που είχε αποφασίσει η τότε κυβέρνηση.

Ομάδα αγνώστων είχε ρίξει βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό, την ώρα που μέσα ήταν τουλάχιστον 25 εργαζόμενοι.

Από αυτούς οι περισσότεροι κατάφεραν να φύγουν, αλλά τρεις και ένα έμβρυο έχασαν τη ζωή τους.

Ως ύποπτος για τον εμπρησμό είχε συλληφθεί ένας αντιεξουσιαστής, ο οποίος όμως κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Μόνον στελέχη της τράπεζας έχουν καταδικαστεί για παραλείψεις στην πυρασφάλεια και την εκπαίδευση των υπαλλήλων, που οδήγησαν στον θάνατο των υπαλλήλων και του βρέφους.

 

 

Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

21 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έπρεπε να τους βάλει γκάζια ο Χρυσοχοιδης για να βρουν νέα στοιχεία. Είπαμε αρέσει η όχι ο Χρυσοχοΐδης το ξέρει το υπουργείο. Κ λάθη γίνονται αλλα τα συν είναι πολύ περισσότερα κ πιο ουσιαστικά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πόσο υστερείς νοητικά ή πόσο νέος παίζει να είσαι, για να θεωρείς το Χρυσοχοίδη καλό υπουργό για το Υπουργείο μας? 15 χρόνια υπηρεσίας έχω κι από όλες τις κυβερνήσεις και τους Υπουργούς που είχαμε, τον θεωρώ μακράν ως τον πιο αποτυχημένο και ότι έχει διαλύσει την Αστυνομία, ειδικά στην τελευταία και τρέχουσα θητεία του. Και προσοχή, μη μου προσάψεις κομματική ταυτότητα, γιατί γραμμένους τους έχω όλους τους. Άχρηστοι είναι όλοι οι πολιτικοί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχεις δίκιο συνάδελφε,διέλυσε την αστυνομία επανδρωνοντας όλες τις μαχιμες υπηρεσίες 1ης γραμμής Π.χ. βλέπε δράση,οπκε,διας
Γύρισε όλους τους ξεχασμένους από τα πρόσωπα που δεν υπάρχουν στο χάρτη και δουλεύοντας στο κομμάτι του επάνω 25 ώρες το 24ωρο με τα στραβά του και τα λάθη του..
Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει και δεν έχει κάνει είναι να ενισχύσει τα Α.Τ. και τα Τ.Α. γιατί εκεί πραγματικά υπάρχει ανάγκη από κόσμο και οι συνάδελφοι τραβάνε ζόρι μεγάλο
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα όμως το δίκιο να λέγετε κάνει δουλειά με λάθη αλλά κάνει, και όποιος δεν δουλεύει αυτός δεν κάνει λάθη..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτός δεν ήταν τότε υπουργός;
Ο χρήστης Unknown είπε…
Μισό λεπτο να τα βάλουμε σε σειρά.. Το υπουργείο προ.πο είναι όντως το πιο ζορικο και το οποίο εκθέτει τον υπουργό πολύ εύκολα, οπότε κ μόνο η παρουσία κάποιου εκεί ως υπουργού είν'από μόνη της δύσκολη διαδικασία.Η υπερ εργασια π αναφέρεις δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω κ αυτό στα υπέρ του κυρίου υπουργού. Όμως.. Είν' εικόνα σύγχρονης αστυνομίας αυτή που αντιμετωπίζουμε οι υπηρετούντες έξω; Είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος εισαγωγής ανθρώπων με.. Εσωτερικό διαγωνισμό τη στιγμή που υπάρχει ο θεσμός των πανελληνίων και τα αποτελέσματα του τα βλέπουμε και ζούμε χρόνια τώρα; Είναι δυο χρόνια+ υπουργός..κ μόνο λόγω εμπειρίας που αναφέρεις θα έπρεπε να τρέξουν ορισμένα κρίσιμα ζητήματα( δες πως κυκλοφορούν οι συνάδελφοι.. Σαν πολιτοφυλακή αφρικανικής χώρας.. Κατά τ αλλα οι κάμερες τους Μαραναν- οι οποίες έπρεπε να υπάρχουν χρόνια τώρα- εδώ δεν έχουν χορηγήσει ούτε καπέλο). Στο ζήτημα που αναφέρεις ότι έβγαλε κόσμο.. μήπως θες να το ξανασκεφτείς;εξόν κ αν ζούμε σε παράλληλο σύμπαν( αρχηγεία γραφεία επιτελεία γεμάτα, εκεί μάλλον δε φτάνει το χέρι του υπουργού..), όσο για τα επίσημα, στο ίδιο έργο θεατές..εβγαλε από εδώ πήγε άλλους εκει κ αυτό είναι ένα μέρος του προβλήματος το οποίο απλά πουλάει,ας μη δουλευομαστε τώρα!πραγματικά δε ξέρω από που να αρχίσω και δεν είμαι βέβαιος πότε θα τελειώσω..
Σε τμήμα υπηρετώ,ας αφαιρέσουν όλες τις αρμοδιότητες που έχει επιφορτιστεί η ΕΛΑΣ λόγω της ανικανότητας του υπόλοιπου κρατικού μηχανισμού κ ας τα κλείσουν να πάρει η ευχή! Αυτή η μίζερη κατάσταση ούτε τιμα κανέναν ούτε αποδοτική είναι..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είστε όλοι βαθιά νυχτωμένοι αλλα δεν έχετε δει τίποτα από όσα έχει περάσει η ΕΛ ας ο Χρυσοχοιδης απλά έβαλε τα πράγματα στη θέση τους αν κάποιοι ενοχλούνται τι να κάνουμε. η ξεβολεύτηκαν ορισμένοι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άχρηστοι όλοι οι πολιτικοί γράφει ένας Συναδελφος καταλάβατε λοιπόν κύριοι βαδίζουμε πάνω στο τοίχο με το κεφάλι κ πιστεύουμε ότι θα ρίξουμε τον τοίχο. Συνεχίστε ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θεώρείς δηλαδή ότι γύρισε τον κόσμο από τα επίσημα στις οργανικές τους θέσεις? Μην ακούς αυτά τα επικοινωνιακά σόου που κάνει ότι είχαν αποτέλεσμα. Ό,τι άκουσες το καλοκαίρι του 2019 με το που έγινε υπουργός αναφορικά με το ότι έδιωξε κοσμο από τα επίσημα, δεν ισχύει. Μάθε ότι η πλειονότητά τους γύρισε πίσω και πολλοί εξ αυτών μάλιστα και σε καλύτερες θέσεις από αυτές που ήταν προηγουμένως. Η ΥΠΑΑΕΣ, για να καταλάβεις, έχει 229 οργανικές θέσεις σε όλους τους βαθμούς και συνολική παρούσα δύναμη σε όλους τους βαθμούς 967 άτομα. Να μη μιλήσω για την υπηρεσία σκάνδαλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στην οποία όσοι θα υπηρετούν θα λαμβάνουν επίδομα της τάξεως των 300€ κλιμακούμενο ανά βαθμό (κάτι που δεν ίσχυε ούτε επί τσίπρα ούτε επί σαμαρά), προκειμένου να φτιάξουν όσα περισσότερα γαλάζια παιδιά μπορέσουν να χωρέσουν. Για τις αποσπάσεις με δαπάνες δημοσίου, γινόταν και τα προηγολυμενα χρόνια αλλά τώρα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στέλνε κόσμο στην επαρχία να γυρίσουν πίσω μαύροι πάνθηρες. Δαπάνες δημοσίου για τις μεταναστευτικές ροές στα νησιά, τα οποία πρέπει να στελεχωθούν και με διμοιρίες υποστήριξης, επίσης, με δαπάνες δημοσίου. Δαπάνες δημοσίου για το προκεκα κορίνθου, την οπκε θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα ασπίδα σε έβρο και κομοτηνή. Δαπάνες δημοσίου για τις τροχαίες της Κρήτης (επειδή εκεί οι άνθρωποι δεν έχουν γενικότερα παιδεία πόσο μάλλον κυκλοφοριακή αγωγή), λες και δεν ενισχύονται και οι 4 διευθύνσεις τους με μεγάλο αριθμό συναδέλφων στις τακτικές μεταθέσεις. Όσον αφορά τις μάχιμες υπηρεσίες που μου λες ότι στελέχωσε, μόνο για τα ματ και το μεταγωγών θα σου πω ότι τα στελέχωσε μερικώς που έστειλε πολλά άτομα από τις τελευταίες σειρές αστυφυλάκων. Οι φρουροί που πήρε είναι μία αποτυχία και μισή, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Ανεκπαίδευτοι όλοι τους, με ποινικό παρελθόν οι περισσότεροι, μία σαβούρα είναι, ακριβώς και μόνο για να προσλάβουν με αναξιοκρατικό τρόπο γαλάζια παιδιά και να ικανοποιήσουν αιτήματα γαλάζιων βουλευτών. Γιατί, 1500 άτομα × 5 άτομα ανά οικογένεια περίπου = 7500 ψηφοδέλτια. Οι συνοριοφύλακες άλλοι πατέντα κι αυτοί. Τι άλλο θα κάνουν για τα ψηφαλάκια?!?!?! Λες και δε μπορούσαν να αυξήσουν τον αριθμό των εισακτέων αν ήθελαν στην αστυφυλάκων και την αξιωματικών. Αλλά βλέπεις έτσι θα προσληφθούν αξιοκρατικά με πανελλήνιες. Δε θα νιώθουν μετά υποχρεωμένοι οι εισαχθέντες στους κυβερνητικούς πολιτικούς, γιατί θα έχουν μπει με την αξία τους. Τα τμήματα έξω όλα είναι περισσότερο διαλυμένα κι από την εποχή του "φιλικού προς την αστυνομία" ΣΥΡΙΖΑ. Επιτρέπεται να μη βάζουν σκοπούς καταστημάτων κεντρικά τμήματα της Αθηνών? Επί του ανύπαρκτου - όπως τον χαρακτήριζα - Ανδρικόπουλου, τελικά έβγαινε μια περιπολία έστω και μεικτή από τα Α.Τ. Τώρα, μας στέλνουν να φυλάμε μέχρι και τον Φουρθιώτη!!! Τουλάχιστον μπορεί κάποιος συνάδελφος να είναι τυχερός να γνωρίσει και τη Τζούλια!!! τι άλλο θα ακούσω και θα κάνω σ αυτή τη χώρα?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θεώρείς δηλαδή ότι γύρισε τον κόσμο από τα επίσημα στις οργανικές τους θέσεις? Μην ακούς αυτά τα επικοινωνιακά σόου που κάνει ότι είχαν αποτέλεσμα. Ό,τι άκουσες το καλοκαίρι του 2019 με το που έγινε υπουργός αναφορικά με το ότι έδιωξε κοσμο από τα επίσημα, δεν ισχύει. Μάθε ότι η πλειονότητά τους γύρισε πίσω και πολλοί εξ αυτών μάλιστα και σε καλύτερες θέσεις από αυτές που ήταν προηγουμένως. Η ΥΠΑΑΕΣ, για να καταλάβεις, έχει 229 οργανικές θέσεις σε όλους τους βαθμούς και συνολική παρούσα δύναμη σε όλους τους βαθμούς 967 άτομα. Να μη μιλήσω για την υπηρεσία σκάνδαλο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στην οποία όσοι θα υπηρετούν θα λαμβάνουν επίδομα της τάξεως των 300€ κλιμακούμενο ανά βαθμό (κάτι που δεν ίσχυε ούτε επί τσίπρα ούτε επί σαμαρά), προκειμένου να φτιάξουν όσα περισσότερα γαλάζια παιδιά μπορέσουν να χωρέσουν. Για τις αποσπάσεις με δαπάνες δημοσίου, γινόταν και τα προηγολυμενα χρόνια αλλά τώρα έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στέλνε κόσμο στην επαρχία να γυρίσουν πίσω μαύροι πάνθηρες. Δαπάνες δημοσίου για τις μεταναστευτικές ροές στα νησιά, τα οποία πρέπει να στελεχωθούν και με διμοιρίες υποστήριξης, επίσης, με δαπάνες δημοσίου. Δαπάνες δημοσίου για το προκεκα κορίνθου, την οπκε θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα ασπίδα σε έβρο και κομοτηνή. Δαπάνες δημοσίου για τις τροχαίες της Κρήτης (επειδή εκεί οι άνθρωποι δεν έχουν γενικότερα παιδεία πόσο μάλλον κυκλοφοριακή αγωγή), λες και δεν ενισχύονται και οι 4 διευθύνσεις τους με μεγάλο αριθμό συναδέλφων στις τακτικές μεταθέσεις. Όσον αφορά τις μάχιμες υπηρεσίες που μου λες ότι στελέχωσε, μόνο για τα ματ και το μεταγωγών θα σου πω ότι τα στελέχωσε μερικώς που έστειλε πολλά άτομα από τις τελευταίες σειρές αστυφυλάκων. Οι φρουροί που πήρε είναι μία αποτυχία και μισή, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Ανεκπαίδευτοι όλοι τους, με ποινικό παρελθόν οι περισσότεροι, μία σαβούρα είναι, ακριβώς και μόνο για να προσλάβουν με αναξιοκρατικό τρόπο γαλάζια παιδιά και να ικανοποιήσουν αιτήματα γαλάζιων βουλευτών. Γιατί, 1500 άτομα × 5 άτομα ανά οικογένεια περίπου = 7500 ψηφοδέλτια. Οι συνοριοφύλακες άλλοι πατέντα κι αυτοί. Τι άλλο θα κάνουν για τα ψηφαλάκια?!?!?! Λες και δε μπορούσαν να αυξήσουν τον αριθμό των εισακτέων αν ήθελαν στην αστυφυλάκων και την αξιωματικών. Αλλά βλέπεις έτσι θα προσληφθούν αξιοκρατικά με πανελλήνιες. Δε θα νιώθουν μετά υποχρεωμένοι οι εισαχθέντες στους κυβερνητικούς πολιτικούς, γιατί θα έχουν μπει με την αξία τους. Τα τμήματα έξω όλα είναι περισσότερο διαλυμένα κι από την εποχή του "φιλικού προς την αστυνομία" ΣΥΡΙΖΑ. Επιτρέπεται να μη βάζουν σκοπούς καταστημάτων κεντρικά τμήματα της Αθηνών? Επί του ανύπαρκτου - όπως τον χαρακτήριζα - Ανδρικόπουλου, τελικά έβγαινε μια περιπολία έστω και μεικτή από τα Α.Τ. Τώρα, μας στέλνουν να φυλάμε μέχρι και τον Φουρθιώτη!!! Τουλάχιστον μπορεί κάποιος συνάδελφος να είναι τυχερός να γνωρίσει και τη Τζούλια!!! τι άλλο θα ακούσω και θα κάνω σ αυτή τη χώρα?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε χαλανε βλεπω οι ειδικοι φρουροι ε;..σας ειδαμε κ σας των πανελληνιων που μπηκατε αξιοκρατικα.ο ενας εδινε ασυρματο στους γυφτους κ ο αλλος κοπαναγε με το γκλομπ.ολοι ηταν αξιωματικαρες.να τους χαιρεστε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποια γκάζια ανίδεε!Ακόμα να καταλάβεις ότι η διάθεση πόρων είναι θέμα πολιτικής βούλησης;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δε πας να σε περιλαβει ο μαυρος της τζουλιας να ησυχασουμε απο σενα;;τσουτσεκι που θα πεις για τους φρουρους
Ο χρήστης ALIEN-3- είπε…
Υποχρέωση έχουν όσοι αστυφύλακες και ειναι πάρα πολλοί βολεύονται με μέσον από την στιγμή που βγαίνουν από την σχολή. Και όχι όσοι προσλαμβανονται με προκήρυξη. Αν έχεις επίσης πληροφορίες για ποινικό παρελθόν να πας στον εισαγγελέα η στο εσωτερικών. Και ποιο ειναι το αποτέλεσμα που κρίθηκαν οι νέοι συνάδελφοι εφ ; πήγαν κάποιοι με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο της ποασυ να περάσουν την προπαγάνδα οτι αυτός που βάρεσε τον πολίτη στη Ν.Σμυρνη ήταν φρουρός, αλλά μάντεψε τι ήταν; σταματήστε να σπερνετε διχόνοια από τα βολεμένα γραφειακια σας...Δεν θα αποφασίζει ο χωροφυλακας πως θα γίνονται οι προσλήψεις στην αστυνομία, ούτε είναι η δουλειά του αυτή, ούτε το μαγαζάκι του ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάδελφε, δεν είναι δική μου δουλειά να τρέχω στο Εσωτερικών ή στον Εισαγγελέα. Η ΔΕΕ και η Κρατική του Αρχηγείου, οι υπηρεσίες δηλαδή που το διαπίστωσαν εκ των υστέρων (αφού τους προσέλαβαν εννοώ) και τους 1500 ότι πολλοί εξ αυτών προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά ή ότι έχουν ποινικό παρελθόν ή καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους, οφείλουν να το ψάξουν ουσιαστικά το θέμα και να τους διώξουν αν ευσταθεί. Αλλά, εκείνη την περίοδο (Ιούλιο με Οκτώβριο του 2019), βέβαια, με το πρόσχημα ότι ο Συριζα είχε ρημάξει από άποψη προσλήψεων την αστυνομία (και το να κάνεις προσλήψεις μέσω αστυφυλάκων, θα σου έδινε έτοιμους αστυφύλακες σε 3 χρόνια - πρακτικά πολύ αργά δηλαδή), ο Χρυσοχοίδης επέμεινε στις γρήγορες και φαστ τρακ διαδικασίες και προκηρύξεις για προσλήψεις των ε.φ. Και τα αποτελέσματα γνωστά σε λιγότερο από 2 χρόνια. Και με συναδέλφους ειδικούς φρουρούς που συναναστρέφομαι παλαιότερων ετών, τα ίδια με εμένα λένε. Η τελευταία σειρά φρουρών (του 2019) έχει μέσα τη Σάρα και τη Μάρα. Και στον "Ανώνυμος" που πρώτος σχολίασε το εν λόγω άρθρο, εγώ έχω να πω ότι το περιστατικό της marfin επί υπουργίας του χρυσοχοίδη είχε γίνει (όπως κι η εξαφάνιση του Παππά της Χρυσής Αυγής). Άρα, το σχόλιο: " Έπρεπε να τους βάλει γκάζια ο Χρυσοχοίδης για να βρουν νέα στοιχεία. Είπαμε αρέσει η όχι ο Χρυσοχοΐδης το ξέρει το υπουργείο" δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα, διότι για τόσα πολλά χρόνια που έχει διατελέσει Υπουργός μας, μάλλον γνωρίζει ελάχιστα το Υπουργείο μας, απλά ο Μητσοτάκης βρήκε το "τέλειο εξωκοινοβουλευτικό εξιλαστήριο θύμα" για να τρώει τη "φθορά" αυτός κι όχι ο ίδιος ως πρωθυπουργός. Το τελευταίο διάστημα δεν λειτουργεί πολύ επιτυχημένα κι αυτό ακόμη αν καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι,σιγά το σωτήρα... Ο χρυσοχοιδης με τη συμπεριφορά και στάση του έβαλε την Αστυνομία απέναντι και όχι δίπλα στο πολίτη.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ορθόν!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για τους ανίδεους κ κολλημένους : τον αστυνομικό απέναντι στο πολίτη τον έβαλε αυτοί που σηκώνουν χερι αυτοί που ανοίγουν το στομα κ δεν ξέρουν τι λένε κ αυτοί που νομίζουν ότι ειναι το κεντρο της γης. Οκ καταλάβατε ; Αν όχι συνεχίστε κ καλα θα πάτε. Όσο για το Χρυσοχοΐδη ένα μεγαλο ( λαθος ) έκανε έβαλε τους βολεμένους στη δουλεια όντως μεγαλο (λαθος του) αλλα θα συνηθίσετε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και γιατί δεν τους έβαλε γκαζια το 2010 που ήταν και υπουργός? Συνεδελφε όσους μήνες έχεις υπηρεσία τα έχω σε χρόνια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
11.12 ξέρεις πολλά!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
11.16 ξέρεις πάρα πολλά εσύ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
7:31 είσαι θεός και ξέρεις να εκτιμάς 😀😀😀