Χαρά Καφαντάρη: Βία και καταστολή η νέα κανονικότητα της «αποτυχημένης» κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη


Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο OPEN TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα βίας και καταστολής. (08.03.2021)

 

·         Απαράδεκτη η τοποθέτηση του κ. Κυρανάκη

·         Η αποτυχημένη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που εργαλειοποιεί το θέμα της πανδημίας χρησιμοποιεί βία και καταστολή για να φοβίσει περισσότερο τον κόσμο.

·         Αποτυχημένη η Κυβέρνηση στην οικονομία, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, αποτυχημένη ακόμη και στη διαχείριση φυσικών καταστροφών σας υπενθυμίζω τι έγινε με τη Μήδεια.

·         Αποτυχημένα τα συνεχή lockdown

·         Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μέσω του κ. Χρυσοχοΐδη επιχειρεί να εδραιώσει ένα κράτος φόβου και τρόμου, στην προσπάθειά της να καλύψει τις αποτυχημένες πολιτικές της.

·         Έχουμε μια στοχευμένη επίθεση για καθιέρωση μιας νέας κανονικότητας του κ. Μητσοτάκη, που δεν θέλει να αντιδρά κανείς στην αποτυχημένη καθημερινά πολιτική του.

 

 

Ακολουθεί το βίντεο και ολόκληρη η συνέντευξη


 


Η Βουλευτής Δυτικής Αθήνας τόνισε: «Τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Κυβέρνηση σήμερα. Η αποτυχημένη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που εργαλειοποιεί το θέμα της πανδημίας χρησιμοποιεί βία και καταστολή για να φοβίσει περισσότερο τον κόσμο, ο οποίος υποφέρει από την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας. Οι σκηνές που εξελίσσονται στα νοσοκομεία δεν είναι τιμή για την Κυβέρνηση. Αποτυχημένη η Κυβέρνηση στην οικονομία, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, αποτυχημένη ακόμη και στη διαχείριση φυσικών καταστροφών, σας υπενθυμίζω τι έγινε με τη Μήδεια.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μέσω του κ. Χρυσοχοΐδη επιχειρεί να εδραιώσει ένα κράτος φόβου και τρόμου, στην προσπάθειά της να καλύψει τις αποτυχημένες πολιτικές της. Η γενικευμένη αστυνομοκρατία δεν παρατηρήθηκε μόνο στην Ν. Σμύρνη εμφανίστηκε και τις προηγούμενες μέρες στη λαϊκή στο Κάτω Χαλάνδρι, και στα Άνω Πετράλωνα. Δεν θέλουν να αντιδρά ο κόσμος, αυτή είναι η λογική τους προκειμένου να καλύψουν την αποτυχία τους σε όλους του τομείς.

Αυτή η κυβέρνηση ψήφισε για την Αστυνομία στα πανεπιστήμια. Σκεφτείτε τι καταστάσεις μπορεί να αντιμετωπίσουμε και όλα αυτά για να καλύψει η Κυβέρνηση την πολιτική της για εξίσωση των πτυχίων των πανεπιστημίων με τα πτυχία των κολεγίων. Εκπρόσωποι συνδικαλιστές της Αστυνομίας, πλην των ειδικών φρουρών, ήταν αρνητικοί στο μέτρο αυτό.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός οξυμένου κλίματος, για να καλυφθούν οι αδυναμίες και η ανικανότητά της. Έχουμε μια στοχευόμενη επίθεση για καθιέρωση μιας νέας κανονικότητας του κ Μητσοτάκη, που δεν θέλει να αντιδρά κανείς στην αποτυχημένη καθημερινά πολιτική του, ενώ ο κόσμος πεθαίνει εκτός ΜΕΘ. Τα συνεχή lockdown και οι παρατάσεις αποδεικνύουν την ανικανότητα διαχείρισης της πανδημίας. Ο κόσμος βρίσκεται σε δύσκολη θέση, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν και ο κ. Πρωθυπουργός πηγαίνει ως άλλος «μονάρχης» στην Ικαρία. «Δεν συνέβη τίποτε», είναι η απάντηση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση που έκανε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την Ικαρία. Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση.»

 

 

 

Χαρά Καφαντάρη

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας

Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος

Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
1 σχόλια :

Unknown είπε...

Μοιραία,όταν βλέπω ή ακούω την ΚΑΦΑΝΤΆΡΗ,μου έρχονται στο μυαλό δυο εικόνες.Η πρώτη, οταν εξελεγην η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.,όπου ειπε:"Ο καιρός που ειμασταν αφεντικά του εαυτού μας τελείωσε." και η δεύτερη οταν ενας πολίτης διαμαρτύρονταν για τη συμφωνία των Πρεσπων αυτή έτρωγε ατάραχα τη βασιλόπιτα της.
Το σωστό,εφόσον είναι βουλευτης της Ελληνικής αστικης Δημοκρατιας,είναι να λαβει την απάντηση της μεσα στο ναο της Δημοκρατίας,τη Βουλη.Πιστευω ότι θα τη λαβει,όμως αφού απευθύνεται,μέσω της συνεντευξη της σε εμας θα πω λίγες σκέψεις.Αναφερεται σε εργαλειοποιηση της πανδημίας,άρα αναγνωρίζει την ύπαρξη της και ενώ όλοι προσέχουμε για τη διασπορά της,ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ καλεί χιλιάδες ανθρώπους να συνευρεθουν,αναλαμβάνοντας το ρισκο(Όπως ανέφερε και ο ΤΣΙΠΡΑΣ).Ως αποτέλεσμα αυτού είναι η αγορά να υπολειτουργεί και οι ΜΕΘ να γεμίζουν,αλλά παρακάτω στη συνεντευξη την ανησυχεί αυτό και ρωτάει τι ενέργειες κανει η κυβέρνηση.Οταν,δε,αυτοί που έχει προσκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ(βλέπε sms και ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ) προβαινουν σε ενεργειες κατά παράβαση του Ποινικού Δικαιου(Ισχύει ακόμη αυτό που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ 06/2019 με τη μορφή του κατεπειγοντος) και των Ειδικών Ποινικών Νόμων,τότε έχουμε αστυνομοκρατία,με συχνές αναφορές στις λέξεις χούντα,ΕΡΕ,Μονάρχης,Φρειδερίκη κ.α.,ενώ βρισκόμαστε στο 2021.Καλή η ιστορία.Μας διδάσκει πραγματα και μπορούμε ετσι να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας.Πριν λίγες ημέρες ακούστηκε ένα σύνθημα από πορεια που συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ για αντάρτες που θα κατέβουν στην Αθήνα,αναφερόμενο προφανώς στο Δεκεμβρη 1944-Ιανουαριο 1945,όπου σφαγιασθησαν στην Αθήνα απο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ 15.000 μεσα σε 33 ημέρες,επειδή δεν συμφωνούσαν μαζί τους και επειδή τους χρεώθηκε ο τίτλος του "αντιδραστικού".Εγιναν σε όλη την Ελλάδα παρόμοια πράγματα.Πιστευετε ότι με αυτή τη ρητορική ο Έλληνας του 2021 θα βρει διέξοδο στα καθημερινά του προβλήματα;Πιστεύω Όχι.Με τις καταστροφές της ΜΉΔΕΙΑ,που αναφέρεται στο άρθρο,δεν καταλαβαίνω τι εννοεί,και ειμαι σε περιοχή που επληγηκε.Τελος,ο ελληνικός Λαός ψήφισε για την Αστυνομία των πανεπιστημίων,καθώς προεκλογικά το μέτρο αυτό ετέθη με σαφήνεια στην κρίση του ελληνικού Λαού και αυτός απεφανθεί.Στις αστικες δημοκρατίες οι μειοψηφίες δέχονται τη βούληση της πλειοψηφίας.Στις λαϊκές δημοκρατίες η πλειοψηφία δέχεται τη βούληση της κομματικής νομενκλατουρας.Εδω,δοξα τω Θεώ,έχουμε αστική δημοκρατία.Βέβαια,ολοι γνωριζουμε οτι αυτοι που θεωρουσαν μαγαζί τους τα πανεπιστήμια δε θα το δεχθούν τόσο εύκολα.Δεν πειράζει.Οπως δεχθήκαμε οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας,στις Ενοπλες Δυναμεις και γενικα οι πολιτες πραγματα με τα οποια δε συμφωνουσαμε,κατα τη διακυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.,ετσι θα γινει και τωρα.