Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ήρθε η ώρα του επικίνδυνου για τον αστυνομικό; Μάλλον ναι...


Οι αστυνομικοί ξαναβιώνουν καταστάσεις υψηλού συναγερμού, με ζητούμενο την αυτοπροστασία. Η διαπίστωση προκύπτει μέσα από σειρά ανακοινώσεων και δηλώσεων συνδικαλιστικών αντιπροσώπων. Το ομολογεί και η ηγεσία μέσα από τις συσκέψεις, τις εντολές και τα μέτρα που εξυφαίνονται.
 
Το περιβάλλον που διαμορφώνεται, ιδιαίτερα υψηλής απειλής και επικινδυνότητας, αποτελεί τον καλύτερο μάρτυρα για το αυτονόητο. Για το επικίνδυνο του επαγγέλματος και δεν χρειάζεται μια νέα αιμορραγία για να πιστωθεί το αυτονόητο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης από τις πρώτες ημέρες ανάληψης της θητείας  και μπροστά στη διαφαινόμενη αδυναμία άμεσης οικονομικής ενίσχυσης του προσωπικού, είδε με καλό βλέμμα και προωθεί εναλλακτικές μορφές καθιέρωσης του επικίνδυνου, κατόπιν σχετικών προτάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος.
 
Το συνδικαλιστικό κίνημα που τόσο απαξιώνουν κάποιοι αφελείς αδυνατώντας να κατανοήσουν το προφανές της αναγκαιότητας, ήδη φέρεται να προωθεί επιστημονικές και ιατρικές εφαρμογές που σε πρώτο χρόνο και συστηματική καταγραφή δεδομένων, θα αποτυπώνουν τις οργανικές και συναισθηματικές επιπτώσεις στις ώρες άσκησης της ιερής ευθύνης. Περισσότερα γι αυτό, σε λίγες ημέρες.   

Εδώ και μήνες εξετάζονται τα εναλλακτικά σχέδια για την καθιέρωση του επικίνδυνου. Όπως σημειώνεται και ήδη έχουμε καταγράψει, η άμεση οικονομική ενίσχυση φαντάζει μακρινός ακόμα στόχος. Προηγείται η περίπτωση ασφαλιστικής, φορολογικής ή ενός μικτού προγράμματος που να συνδυάζει το μικρό οικονομικό αποτύπωμα σε συνδυασμό με το ένα ή και με τα δύο προωθούμενα σενάρια. 
 
Ο καιρός πάντως της αναγνώρισης, φαντάζει πλέον περισσότερο εγγύς από οποιαδήποτε εποχή στο παρελθόν.
 
 
του Γιώργου Καραϊβάζ
 








Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
ΝΑΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ .ΟΠΩΣ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
το ότι θα ζούσα την μέρα που δημοσιογράφος θα ζητούσε να πάρουν οι αστυνομικοί επίδομα και οι συνδικαλιστές λένε όχι δεν το περίμενα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχουμε τα ενσυμα πρώτης κατηγορίας του ανειδίκευτου εργάτη...μέ νεο μισθολόγιο
2016,με χωροφυλακής κ πόλεων ταμείο..
Α,Β,Γ,Δ κατηγορία αστυνομικών,με τους συναδέλφους προ 1996 να είναι στην Β...
Τα έργα του συνδικαλισμού η ξεφτίλα της αστυνομίας τέτοια υοοβιβαση κ τέτοια ηθική βλάβη και οι συνδικαλιστές βγαίνουν στα κανάλια κ νουθετούν...ντροπη κ μόνο ντροπή..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευτυχώς που δημοσιεύεται κάθε κριτικη
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τόσο σίγουρος όσο σίγουρος ησουν κ για το κορώνοεπιδομα..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνω απολυτα.