Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aλ. Καλαφάτης: Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι στατιστικά εξαιρετικά πιθανό να θρηνήσουμε θύματα


Από το facebook του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Καλαφάτη

ΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Αφορμή για να γράψω αυτό το ποστ είναι μία εικόνα από τη Νέα Σμύρνη.

Είδα λοιπόν έναν συνάδελφο, τον οποίο γνωρίζω χρόνια (έμπειρος δημοσιογράφος, μετριοπαθής και χαμηλών τόνων άνθρωπος, με πολλά χρόνια στο πεζοδρόμιο) να τρέχει ουρλιάζοντας -φανερά εκτός εαυτού- πίσω από μία ομάδα Δράση, εξοργισμένος από τη συμπεριφορά των αστυνομικών. Δεν τον είχα ξαναδεί έτσι.

Μου έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση που έκατσα στη συνέχεια και είδα ένα πολύ μεγάλο μέρος του υλικού από τα επεισόδια.

Και το συμπέρασμα ήταν ότι η ομάδα Δράση πρέπει να καταργηθεί.

Όχι για μόνο για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου αλλά και για την ασφάλεια των ίδιων των αστυνομικών που επανδρώνουν την ομάδα. Ενδεικτικό είναι ότι την ώρα που ένας νέος άνθρωπος, αστυνομικός της ομάδας Δράση, βρισκόταν αιμόφυρτος, σωριασμένος στο έδαφος, από τα χτυπήματα αδίστακτων κουκουλοφόρων, οι άντρες της ομάδας Δράση πετούσαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης μπροστά στον τραυματισμένο συνάδελφό τους (προφανώς δεν το έκαναν εσκεμμένα).

Ακολούθησε βίντεο με άντρα της ίδιας υπηρεσίας να παίζει μποξ μέσα σε μαγαζί της Νέας Σμύρνης. Η παρουσία της συγκεκριμένης ομάδας στους δρόμους της πόλης δεν αποπνέει το αίσθημα της ασφάλειας. Αντιθέτως.

Τα περιστατικά είναι πολλά (δεν θα σας κουράσω με την αναφορά άλλων). Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι στατιστικά εξαιρετικά πιθανό να θρηνήσουμε θύματα. Η ομάδα Δράση χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα σε δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. Και όσο συμβαίνει αυτό, τόσο αυξάνονται τα βίντεο με σκηνές βίας που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Εκτός των άλλων η φύση της υπηρεσίας (αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό πάνω σε μηχανάκια, οι οποίοι αποβιβάζονται και έρχονται εύκολα σε μάχες σώμα με σώμα, καθώς δεν έχουν ασπίδες κλπ) καθιστά την επικινδυνότητα για τραυματισμούς σημαντικά μεγαλύτερη.

Τέλος να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Η τύχη τον βοήθησε να αποφύγει ανήκεστο βλάβη. Μακάρι να είναι το τελευταίο θύμα βίας και οι δράστες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια