Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του νεοναζιστή Τσακανίκα, στις 7 Απρίλη


Στις 7 Απρίλη του 2021, θα εκδικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών δεύτερη αίτηση του στελέχους της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της ΧΑ, Τσακανίκα, για διακοπή της εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Ο Τσακανίκας μαζί με τους Πατέλη και Καζαντζόγλου ήταν τα βασικότερα στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος στη Νίκαια και ήταν ο ιδεολογικός καθοδηγητής και εκπαιδευτής του τάγματος εφόδου της Νίκαιας. Ηταν μάλιστα και άτομο ειδικών αποστολών. Είχε οριστεί από τον Λαγό ως αυτός που θα τρομοκρατούσε τον Δήμου, ώστε να καταθέσει για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ότι δεν είχε καμία σχέση η ΧΑ. Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το Βούλευμα 215/2015, με το οποίο παραπέμφθηκαν να δικαστούν τα μέλη και στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος, που αναφέρεται στη συνάντηση του Τσακανίκα με τον Δήμου:

«Πέραν των προαναφερομένων, ο επίσης κατηγορούμενο Γεώργιος Δήμου, κατά τη συμπληρωματική του απολογία ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας – Εφέτη στις 24-2-2014, ανέφερε μεταξύ των άλλων, ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος Γεώργιος-Χρήστος Τσακανίκας του τηλεφώνησε στις 19-9-2013 (δύο ημέρες μετά την δολοφονία του ΦΥΣΣΑ) και ζήτησε επιτακτικά να συναντηθούν. Πράγματι συναντήθηκαν στις 19-9-2013 (…) Κατά τη συζήτησή τους αυτή ο Γεώργιος-Χρήστος Τσακανίκας απαίτησε απ΄ αυτόν (δηλαδή τον Γεώργιο Δήμου), με τρόπο άκρως απειλητικό, να καταθέσει ενώπιον των αρμόδιων Δικαστικών και Αστυνομικών Αρχών, ότι στις 17-9-2013 ήταν, δήθεν τυχαία, στο Κερατσίνι, είδε τη φασαρία, τηλεφώνησε αμέσως στον Γ. Ρουπακιά και του ζήτησε να πάει εκεί, ώστε με τη μεθόδευση αυτή να μην εμπλακεί ο πυρήνας της Νίκαιας και ότι είναι προτιμότερο να πάει αυτός φυλακή (…) Ο κατηγορούμενος Γεώργιος-Χρήστος Τσακανίκας επιβεβαιώνει τη συνάντησή του αυτή με τον Γεώργιο Δήμου, η οποία, όπως ο ίδιος αναφέρει, έγινε κατόπιν προτροπής του βουλευτή Ιωάννη Λαγού, αλλά αρνείται το περιεχόμενο της συνομιλίας στο σύνολό της» (σελίδες 923 και 924 του Βουλεύματος).

Ο Τσακανίκας, με την παρουσία των Πατέλη, Καζαντζόγλου και Ρουπακιά, είχε αναλάβει, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής εκπαίδευσης στον ποταμό Νέδα, να υπαγορεύει τον όρκο που έδιναν τα δόκιμα μέλη της ΧΑ. Ορκο που δεν ταιριάζει σε μέλη αστικού πολιτικού κόμματος, αλλά παραπέμπει ευθέως στον εθνικοσοσιαλισμό. Παραθέτουμε ένα ακόμη απόσπασμα από το Βούλευμα 215/2015, με το οποίο παραπέμφθηκαν τα μέλη και στελέχη της ΧΑ: «Ορκίζομαι ότι (…) ούτε τον αρχηγό θα εγκαταλείψω, ούτε ζωντανό, ούτε νεκρό (…) Εκείνοι όμως που προτίμησαν να προδώσουν όλους αδίστακτα θα τιμωρήσω» (σελίδα 922 του Βουλεύματος).

Η πρώτη αίτηση του Τσακανίκα για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του είχε εκδικαστεί στις 5 Γενάρη και είχε απορριφθεί ομόφωνα από τους πέντε δικαστές. Θρασύτατος ο Τσακανίκας, όπως ήταν την περίοδο που το νεοναζιστικό μόρφωμα ήταν στα πάνω του και εγκληματούσε ατιμώρητα, καθώς έχαιρε της ασυλίας των δικαστικών και αστυνομικών μηχανισμών, μετά από άνωθεν εντολές, προτού περάσουν τρεις μήνες από την απόρριψη της πρώτης αίτησής του, τολμά να υποβάλει νέα αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της κάθειρξης των 6 ετών στην οποία καταδικάστηκε. Ποινή εξοργιστικά μικρή, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον αθώωσε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Μήπως το θράσος που υποδηλώνει η υποβολή δεύτερης αίτησης σε τόσο σύντομο χρόνο εκπορεύεται από το γεγονός ότι ένα άλλο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής του Παπαβασιλείου, που ήταν γκεσέμι στην εγκληματική δράση των νεοναζιστών στον Αγιο Παντελεήμονα;

Γι’ αυτό ρωτάμε: Θα σταθεί το δικαστήριο στις 7 Απρίλη στο ύψος των περιστάσεων, στέλνοντας με την απόφασή του το μήνυμα στους νεοναζιστές, ότι η θέση τους είναι στις φυλακές, καθώς εξακολουθούν να είναι εθνικοσοσιαλιστές που με την πρώτη ευκαιρία θα κάνουν πράξη αυτά που πρεσβεύει η εγκληματική τους ιδεολογία;

 





Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πριν λίγες μέρες έκαναν πορείες για τον Κουφοντηνα και αντιδρουσαν στις αποφάσεις του ΣΤΕ για τη μη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Τώρα που κάποιος άλλος κρατούμενος έκανε αίτηση για αποφυλάκιση που ο νόμος του δίνει το δικαίωμα χωρίς να εκβιαζει με απεργίες πείνας και χωρίς να προτρέπει τυχών οπαδούς του σε εξέγερση όπως ο Κουφοντήνας τους ενοχλεί ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καρναβαλια ημιπιτσιρικαδες του μπαμπάκα αριστερουλιδες του κολου
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οχι τους ενοχλει τους καιει ολα τα μεσα μαζικης εξαπατησης γουσταρουν αριστερα φουλ.με ποιον θα ηταν με τους πατριωτες;