Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τους έπιασαν στα ορεινά της Φλώρινας με 70 κιλά κάνναβη


Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, οδήγησαν στη σύλληψη -5- αλλοδαπών, ηλικίας 22, 35, 36, 38 και 41 ετών, για τους οποίους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική Επικράτεια, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, τις πρωινές ώρες της Τετάρτης σε ορεινή περιοχή της Φλώρινας, εντοπίστηκαν από προαναφερόμενους αστυνομικούς, -5- σάκοι επιμελώς κρυμμένοι ανάμεσα σε θάμνους, που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Ακολούθως οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τις μεσημβρινές ώρες οι -5- αλλοδαποί, να προσεγγίζουν και να παραλαμβάνουν τους ισάριθμους σάκους με τις ναρκωτικές ουσίες. Ανωτέρω αστυνομικοί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο στους αλλοδαπούς, ενώ αυτοί εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής προσπάθησαν να διαφύγουν, πλην όμως άμεσα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, οι προαναφερόμενοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα πεζή, μεταφέροντας τις ναρκωτικές ουσίες, ενώ σε βάρος των -3- εκ των -5- αλλοδαπών εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, καθώς και στο έδαφος Schengen .

Συνολικά κατασχέθηκαν:

 -64-συσκευασίες κάνναβης σε μορφή φούντας, συνολικού βάρους -68- κιλών και -370- γραμμαρίων,

 -4- συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, συνολικού βάρους -2- κιλών και -365- γραμμαρίων και

 -4- κινητά τηλέφωνα.

Π ροανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια