Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χρυσοχοΐδης : «Ποια κρατική καταστολή; Έγιναν 632 διαδηλώσεις μέσα σε 50 ημέρες, οι μισές για τον Κουφοντίνα»


Απάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «κλιμακούμενης κρατικής καταστολής» έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέροντας ότι τις τελευταίες 50 ημέρες έγιναν 632 διαδηλώσεις, δηλαδή περίπου 13 κάθε ημέρα, και αναρωτώμενος αν αυτό «αποτελεί απογείωση της κρατικής καταστολής» όπως λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Από τις 632 διαδηλώσεις οι μισές έγιναν για τον Κουφοντίνα. Κάποιοι τις αγκάλιασαν τις ονόμασαν κίνημα και αυτό είναι ανευθυνότητα. Είναι ιερόσυλο να μπερδεύεις το κίνημα με ένα λούμπεν τραμπικού τύπου εξτρεμισμό» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Είναι απογείωση βίας ότι σε όλη την Ελλάδα σε 50 ημέρες έγιναν 632 συναθροίσεις και από όλες αυτές μόνο σε 25 υπήρξαν επεισόδια; Έχουμε κλιμακούμενη βία; Οι 189 έγιναν στην Αθήνα και μόνο σε 19 έκλεισαν δρόμοι και μόνο σε 14 έγιναν επεισόδια. Δεν πετάω αριθμούς στο κεφάλι αλλά βάζω τα στοιχεία για μια ψύχραιμη συζήτηση» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Επίσης, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι «μέσα σε ένα έτος η αστυνομία πραγματοποίησε 12 εκατομμύρια ελέγχους για την πανδημία. Πόσα επεισόδια έγιναν; Να έγιναν δέκα; Εγώ σας λέω ότι έγιναν εκατό.Μοιάζει αυτό με κλιμακούμενη καταστολή; Ας σεβαστούμε τις λέξεις. Την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου έγιναν 72 χιλιάδες έλεγχοι σε εργασιακούς χώρους. Ας μην μαυρίζουμε την πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη ανέφερε: «Στο ΚΚΕ ξέρετε να διαμαρτύρεστε και να διαφυλάσσετε τις διαδηλώσεις σας. Δεν είστε όμως οι μόνοι που διαδηλώνουν. Τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη ένωσαν λούμπεν στοιχεία γηπέδων με βίαιες μειοψηφίες. Εκτοξεύτηκαν πάνω από 500 μολότοφ. Καταστολή είναι και αυτή; Ποιος ασκεί τελικά βία;».

«Συμμετείχατε στην πορεία της Ν Σμύρνης. Ποιος σας κατέστειλε. Ποιος χάλασε την εικόνα της δικής σας διαμαρτυρίας; Ποιος κερδίζει με λόγια αστήρικτα περί καταστολής βίας χούντας και δεκαετίας 50; Μόνο λούμπεν στοιχεία και κόμματα που δεν έχουν επιχειρήματα και τίποτα να πουν. Δεν ανήκετε σε αυτά τα κόμματα αλλά μερικές φορές μιλάτε την γλώσσα τους. Δεν έχουμε να κάνουμε με λαϊκό κίνημα, ούτε με αγανακτισμένους. Οι μισές πορείες ήταν για τον Κουφοτνίνα. Στα πανεπιστήμια γίνονται καταλήψεις από ακραία στοιχεία όπου οι μισοί και πλέον δεν είναι φοιτητές».

Ο ίδιος κάλεσε την αντιπολίτευση να «δει τι συμβαίνει στην ΕΕ. Στην Ελλάδα έχουμε τα ηπιότερα μέσα καταστολής. Δεν έχουμε πλαστικές σφαίρες, αστυνομικούς σκύλους άλογα κ.α. Εχομε τα λιγότερα μέτρα καταστολής στην Ευρώπη και τα λιγότερα περιστατικά αυθαιρεσίας. Βλέπουμε σε Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο Ολλανδία βίαιες καταστάσεις. Ας πάψουμε για μικρούς λόγους να βάζουμε μεγάλες τρικλοποδιές στην φήμη της χώρας μας».

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε απαράδεκτα και καταδικαστέα τα περιστατικά αστυνομικής βίας και προσθεσε ότι «Επιχειρούμε να περιορίσουμε τα περιστατικά στο ελάχιστο και να αναδείξουμε όλα τα ζητήματα με στόχο να αποδοθούν ευθύνες. Δεν υποτιμώ το γεγονός που έγινε στην Ν Σμύρνη. Δεν λέω ότι είναι μοναδικό. Πάντα θα υπάρχει κίνδυνος . Το ζήτημα είναι η συχνότητα και η έκταση και τι μέτρα παίρνουμε»

Από την πλευρά του ο κ. Παφίλης κατήγγειλε την κυβέρνηση λέγοντας ότι εν μέσω πανδημίας φέρνει στην Βουλή «αντιλαϊκά» νομοσχέδια. «Η κυβέρνηση πέρασε νομοσχέδια που τσάκισε τον λαό και την ίδια στιγμή του ζητά να μην διαμαρτύρεται . Οι χιλιάδες νέοι και νέες δεν βγήκαν για να βάλουν φωτιές και να κάνουν καταστροφές. Αυτά τα κάνουν γνωστές ομάδες για τις οποίες η αστυνομία δεν έχει ενδιαφέρον. Ακούμε για την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που είναι σαν το τέρας του Λοχ Νες. Όλοι ακούνε να υπάρχει αλλά κανείς δεν το βλέπει. Τρεις και ο κούκος είναι» είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.


https://www.tanea.gr










Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ναι μάλιστα ναι...τις παρελάσεις μπορείτε να τις καταστέλλετε τις πορείες όχι...αλλά βέβαια μια ζωή τι θα πει η αριστερά...ΚΡΑΤΟΣ!!!