Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΒΙΝΤΕΟ σοκ στις ΗΠΑ: Αστυνομικοί περνούν χειροπέδες και απειλούν 5χρονο


Σοκ προκαλεί βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα από τις κάμερες που φέρουν πάνω τους οι αστυνομικοί, όπου καταγράφονται δύο όργανα της τάξης να περνούν χειροπέδες σε έναν πεντάχρονο, να τον απειλούν με ξύλο ή να του ουρλιάζουν επειδή ο μικρούλης φέρεται να έφυγε από το σχολείο χωρίς να πάρει άδεια. Το αστυνομικό τμήμα της κομητείας του Μοντγκόμερι έδωσε στη δημοσιότητα το υλικό από τον Ιανουάριο του 2020 και πραγματικά οι στιγμές προκαλούν σοκ από τη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στον πεντάχρονο που σπαράζει στο κλάμα.


Το βίντεο ξεκινά από τη στιγμή που οι αστυνομικοί εντοπίζουν τον μικρούλη στο νότιο Μέριλαντ, κοντά στα όρια με την Ουάσινγκτον. "Άκουσέ με, πόσων χρόνων είσαι;" ρωτά ο ένας αστυνομικός. "Πέντε" απαντά το παιδί". "Πέντε; Και πιστεύεις ότι μπορείς να λαμβάνεις μόνος σου αποφάσεις;" αναρωτιέται ο αστυνομικός. "Πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις;" επιμένει. Το παιδί δείχνει να ενοχλείται και λίγο μετά αρχίζει να κλαίει και να ουρλιάζει. Οι αστυνομικοί οδηγούν το παιδί στο πίσω κάθισμα του περιπολικού και συνεχίζουν να του φωνάζουν: "Καλύτερα να σταματήσεις" λένε στο αγόρι.




Στο 50λεπτο βίντεο, η ένταση ανάμεσα στους αστυνομικούς και το παιδί κλιμακώνεται. Το αγόρι μοιάζει απαρηγόρητο να κλαίει ενώ οι αστυνομικοί του λένε επανειλημμένα ότι είναι "κακό" και θα έπρεπε να το δείρουν. "Σε δέρνει η μαμά σου; Σε δέρνει; Σήμερα θα σε δείρει" ακούγεται ο ένας αστυνομικός κι ενώ το παιδί δεν σταματά να κλαίει η μία αστυνομικός ουρλιάζει ίντσες από το πρόσωπό του.

Μετά, παρουσία της μητέρας του, η μία αστυνομικός βγάζει χειροπέδες και τις περνά στα χέρια του παιδιού απειλώντας το ότι αν συνεχίσει έτσι, τέτοια θα είναι η ζωή του: "Ξέρεις για τι είναι αυτές; Αυτές είναι για ανθρώπους που δεν θέλουν να ακούν και δεν ξέρουν πώς να φέρονται" σημειώνει. Και οι δύο αστυνομικοί παραμένουν ενεργοί, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Κομητείας του Μοντγκόμερι, ενώ ολοκληρώθηκε η εσωτερική έρευνα με τα ευρήματα να παραμένουν εμπιστευτικά υπό τον νόμο του Μέριλαντ. Η μητέρα έκανε αγωγή νωρίτερα μέσα στον χρόνο εναντίον της κομητείας Μοντγκόμερι, των δημόσιων σχολείων της και της αστυνομίας, σύμφωνα με το NBC της Ουάσινγκτον, απαιτώντας αποζημίωση και δικαιοσύνη για το τραύμα του παιδιού.

Το μέλος του συμβουλίου της Κομητείας Will Jawando έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: "Παρακολούθησα με φρίκη καθώς αυτό που μπορεί να περιγραφεί μόνο σαν εφιάλτης ξετυλίχτηκε μπροστά μου για περίπου μία ώρα. Με αρρώστησε".




enikos.gr










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια