Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ αρχαιοκάπηλος – Προσπάθησε να πουλήσει αγαλματίδιο του 5ου αιώνα π.Χ


Κάτι παραπάνω από ακριβής αποδείχθηκε η πληροφορία, που έφθασε στα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με την οποία ένας 55χρονος άνδρας ήθελε να πουλήσει ένα σπάνιο αρχαίο αγαλματίδιο μεγάλης αξίας.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 55χρονο, ήρθαν αρχικά σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και έκπληκτοι τον άκουσαν να ζητά το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ για ένα άγαλμα αθλητού.

Έκλεισαν το ραντεβού για το Βραχάτι Κορινθίας, όπου ο 55χρονος έφθασε πεζός και χωρίς να έχει το παραμικρό στα χέρια του. Όταν όμως τον έπεισαν ότι είναι αγοραστές, τους οδήγησε στην κοντινή παραλία, όπου ανάμεσα στα βράχια είχε κρυμμένο το άγαλμα. Μόλις το έδειξε, δήλωσαν την ιδιότητά τους και του πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού πρόκειται για αρχαίο άγαλμα του 5ου Π.Χ. αιώνα, εξαιρετικής τέχνης και σπουδαίας αρχαιολογικής αξίας, ενώ βάσει της τεχνοτροπίας του εικάζουν ότι προέρχεται από την περιοχή της Αττικής, που εκείνη την εποχή άκμαζε σε κάθε τομέα.

Το άγαλμα παραδόθηκε επίσημα το πρωί της Παρασκευής στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ο 55χρονος -που κατά την εξέτασή του από τους αστυνομικούς δεν θέλησε να αποκαλύψει το παραμικρό- οδηγήθηκε στις δικαστικές αρχές.

 



Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια