Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενωμένοι Αστυνομικοί: Η «κακή Αστυνομία»! Το πολιτικό αφήγημα 40 και πλέον ετών


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Δεν είναι η πρώτη φορά, και πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα είναι ούτε η τελευταία, που ένα μεμονωμένο περιστατικό γίνεται η αφορμή για γενικεύσεις και υποτίμηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Το επεισόδιο στη Νέα Σμύρνη ήταν μια ευκαιρία να ξεσκεπαστεί ολόκληρο το πολιτικό οικοδόμημα που εδώ και δεκαετίες στηρίζεται στην «κακή Αστυνομία»!

 

Όλες αυτές τις ημέρες, βλέπουμε ένα πολιτικό πινγκ πονγκ ευθυνών και κατηγοριών, το οποίο αναδεικνύει την στρεβλή αντίληψη που επικρατεί σχετικά με τη θέση της Αστυνομίας στην ελληνική κοινωνία. Όμως, αυτοί που με τόση ευκολία βάζουν στο στόχαστρο στην ΕΛΑΣ, δεν αναλογίζονται τις ευθύνες που φέρουν οι ίδιοι για την σημερινή κατάσταση που βιώνουμε. Οι ίδιοι, αντί να είναι πραγματικοί εκπρόσωποι αυτού του λαού και να προωθούν την ενότητα, ως θιασώτες του διχασμού αναλώνονται στο να υπερασπίζονται αριστερές ή δεξιές κουκούλες. 

Πως αλλιώς να ερμηνεύσουμε το ότι μέχρι σήμερα κανένα πολιτικό κόμμα δεν καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις εις βάρος Αστυνομικών Υπηρεσιών, περιπολικών και Αστυνομικών; Κι όσο το κλίμα εναντίον της ΕΛΑΣ δυναμιτίζεται επικίνδυνα, οι πολιτικές δυνάμεις συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται και να ενισχύουν την πόλωση. Ακόμα κι αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν, η εικόνα και η θέση που έχει η Ελληνική Αστυνομία είναι αποτέλεσμα των δικών τους ενεργειών. Γιατί σχεδόν όλα τα κόμματα πέρασαν από την διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς να κάνουν κάτι ουσιαστικό για τον εκσυγχρονισμό της ΕΛΑΣ. Αντιθέτως, τα τελευταία 40 χρόνια βλέπουμε ένα «μπρος-πίσω» στον τρόπο εισαγωγής στο Σώμα και καμία ουσιαστική επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του.

 

Ακόμα κι η ελπιδοφόρα απόφαση για τοποθέτηση καμερών στις στολές των Αστυνομικών μέχρι στιγμής είναι στα χαρτιά. Πότε επιτέλους θα υλοποιηθεί, ώστε να υπάρχει απόλυτη καταγραφή των γεγονότων και οι Αστυνομικοί να μην γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα σε κάθε κρίση;

 

Και κάτι τελευταίο. Αυτοί που σήμερα δείχνουν με το ένα δάχτυλο τους όλο το Σώμα της ΕΛΑΣ, καλό είναι να θυμούνται ότι τα υπόλοιπα τρία δάχτυλα τους δείχνουν τους εαυτούς τους!

 

Η ενορχηστρωμένη επίθεση που δεχόμαστε, πρέπει να βρει το συνδικαλιστικό μας κίνημα ενωμένο και σε πλήρη εγρήγορση. Οι άναρχες κραυγές και υποκειμενικές προσωπικές απόψεις ρίχνουν περισσότερο νερό στο μύλο της σπίλωσης της ΕΛΑΣ και δεν βοηθούν στην ανάδειξη της αλήθειας. Είναι η ώρα να αναλάβουμε δράση όλοι μαζί, και συσπειρωμένοι να αντικρούσουμε τα μικροπολιτικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες μας.

enapolice.gr








Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς όσο η ηγεσία της αστυνομίας εξαρτάται από πολιτικούς δηλαδή επιλέγετε από την εκάστοτε κυβέρνηση αυτά θα συμβαίνουν.Η αστυνομία πρέπει να εφαρμόζει νόμους και όχι πολιτικές, γιατί στο τέλος της φορτώνουν ότι στραβό συμβαίνει για να αποφύγουν την πολιτική ευθύνη. Πάντα είναι αυτή που φταίει και ως θεσμός πληρώνει τα λάθη της πολιτικής εξουσίας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η φωτο αφιερωμένη σε αξιωματικό που σε προγενέστερο άρθρο σε σχόλιο του αποκαλεί τους Αστυφύλακες κοπριες.Οριστε η κοπριά κ. Αξιωματικε της Σ.Α.Ε.Α. με την υψηλή μόρφωση που έχετε λάβει η κοπριά είναι στο οδόστρωμα.