Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Είχε προειδοποιήσει τον 38χρονο με την κόκα ότι παρακολουθείται


Ποιο άραγε είναι το πρόσωπο, η αποκαλούμενη «αδερφή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το οποίο φέρεται να είχε  προειδοποιήσει τουλάχιστον δύο φορές τον 38χρονο πολύτεκνο κτηνοτρόφο ότι βρίσκεται υπό αστυνομική παρακολούθηση για την υπόθεση της κόκας;

Το ερώτημα αυτό απασχολεί ιδιαίτερα  τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου που με βάση το προανακριτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους προσπαθούν να βρουν την άκρη συνδυαστικά, λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες ημερομηνίες, συνομιλίες και γεγονότα.

Είναι εντυπωσιακό ότι η πρώτη προειδοποίηση, με βάση τα αποκαλυπτικά sms που αντάλλασσε με το “δεξί” του χέρι, τον 35χρονο από χωριό του δήμου Ηρακλείου, έγινε λίγες ημέρες αφότου  είχε δρομολογηθεί η διαδικασία των τηλεφωνικών επισυνδέσεων με σχετικό βούλευμα, ενώ δηλαδή η έρευνα ήταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Εξίσου εντυπωσιακή όμως είναι και η διαπίστωση ότι το βασικό πρόσωπο αυτής της υπόθεσης πίστευε (αφελώς) ότι τα γραπτά μηνύματα (sms) δεν εντοπίζονται από τις διωκτικές Αρχές με αποτέλεσμα στη δικογραφία να περιλαμβάνεται πλήθος αποκαλυπτικών μηνυμάτων. Σε αυτά εντάσσονται και τα μηνύματα που έχει ανταλλάξει με τον συγκατηγορούμενό του για τις προειδοποιήσεις της «αδερφής».

Ο 38χρονος από το Μονοφάτσι ενημερώνει με μήνυμα τον 35χρονο:

-«ρε μ@λ@κ@ είναι εδώ η αδερφή μου, πάμε μέσα λέει. Κάτσε 5 μήνες να σωθείς, θα μπεις μέσα, σας έχουν έτοιμους, λέει».

Ο συγκατηγορούμενος απαντάει: «Γιατί αυτά; Ποιοι μας δίνουν; Εσύ δεν είπες όλο το Ηράκλειο πουλάει; Αφού δεν βρήκαν τίποτα πώς θα μας βάλουν μέσα;»

38χρονος: «Εγώ σου λέω τι μου είπε τώρα η αδερφή μου, πρέπει να στο πω…»

35χρονος: «Πρέπει να γίνουμε πιο καλοί στη δουλειά μας και άλλα μέρη να βρούμε, έλα να με πάρεις, να βρούμε τόπους δουλειάς, να οργανωθούμε τώρα που ακόμα δεν έχουμε τίποτα».

Στα μέσα Δεκεμβρίου επίσης ο 38χρονος αναγκάζεται να διακόψει για περίπου ένα μήνα κάθε επικοινωνία δια τηλεφώνου  με τον συνεργό του, αφού και πάλι φέρεται να ενημερώνεται ότι βρίσκεται υπό αστυνομική παρακολούθηση.

Με βάση τα γραπτά μηνύματα που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου διαπιστώνουν, όπως αναφέρεται, ότι ο 38χρονος είχε ενοχληθεί που το “δεξί” του χέρι δεν διατηρούσε χαμηλό προφίλ και έκανε «θόρυβο». Και γι’ αυτό τον επιπλήττει. «Δεν κάθεται ο κ@λος σου λίγο στο χωριό, θες να ακούγεσαι στους μπάτσους» και σε άλλο μήνυμα αναφέρει, κατά πληροφορίες: «θα μπλέξεις, ακούγεσαι πολύ. Πώς θα αρχίσουμε με αυτά. Θα μπλέξω και εγώ. Σου λέω κάτσε λίγο στο χωριό και εσύ ψάχνεσαι».

Τόσο ο 38χρονος όσο και ο 35χρονος αναμένεται να απολογηθούν σήμερα ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες. Ακόμα σήμερα θα απολογηθούν η 29χρονη σύζυγος του πρώτου (και η έγκυος σύζυγος του δεύτερου φέρεται να εμπλέκεται αλλά δεν έχει συλληφθεί) καθώς και ένας επαγγελματίας οδηγός. Τον χρησιμοποιούσε ως οδηγό τις τελευταίες ημέρες ο 35χρονος επειδή του είχαν αφαιρέσει το δίπλωμα οδήγησης.

 

Ευαγγελία Καρεκλάκη




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια