Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συγκαλέστε αμέσως την ΚΕΜ και κάντε δεκτή την αίτηση (από 28.12.2020) του Δ. Κουφοντίνα, κατ’ εφαρμογή του φωτογραφικού νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη


Από χθες, τα παπαγαλάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας, σε ένα ακόμη κρεσέντο παραπληροφόρησης, «ενημερώνουν» ότι αναμένεται σήμερα η απόφαση του δικαστήριου της Λαμίας (Συμβούλιο Εκτέλεσης Ποινών) και ότι η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής του στον Δομοκό.

Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη. Η εισαγγελέας Λαμίας πρότεινε να απορριφθεί «ως απαράδεκτο» το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, στο δε αίτημα για ακύρωση της απόφασης Νικολάου η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχτεί το δικαστήριο αναρμόδιο, διότι πρόκειται για ατομική διοικητική πράξη και αρμόδια να την κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια.

Να το πούμε απλά για να μην μπερδευόμαστε με νομικούς όρους.

Το πρώτο σκέλος αφορά τη διαδικασία που προβλέπεται για τις αιτήσεις μεταγωγής των κρατούμενων. Το άρθρο 9, παρ. 4 του Σωφρονιστικού Κώδικα (Ν. 2776/99) προβλέπει ότι ο κρατούμενος μπορεί να προσφύγει στο Δικαστήριο Εκτέλεσης Ποινών μόνο όταν αίτησή του για μεταγωγή έχει απορριφθεί δύο φορές: «4. Σε περίπτωση απόρριψης αιτήματος μεταγωγής κρατουμένου για ουσιαστικούς λόγους για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μπορεί αυτός να προσφύγει κατά της απόφασης της Κ.Ε.Μ. στο Δικαστήριο Εκτέλεσης Ποινών, το οποίο συνεδριάζει ως Συμβούλιο, εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση σε αυτόν της απορριπτικής απόφασης».

Ο Κουφοντίνας δεν έχει δύο απορρίψεις αίτησης από την ΚΕΜ, άρα η εισαγγελέας δε θα μπορούσε να προτείνει κάτι διαφορετικό. Και να ήθελε η εισαγγελέας να κάνει μια διασταλτική ερμηνεία και να θεωρήσει ότι η αίτηση Κουφοντίνα απορρίφθηκε δύο φορές από την ΚΕΜ σιωπηρά, δεν της άφησε κανένα περιθώριο η Σοφία Νικολάου.

Τι λέει το έγγραφο που έστειλε η Νικολάου στις 3.3.2021 και στη συνήγορο του Κουφοντίνα και στην εισαγγελέα Λαμίας; Οτι εκκρεμεί ενώπιον της ΚΕΜ αίτηση του κρατούμενου Κουφοντίνα, η οποία θα εξεταστεί. Επομένως, η ίδια η Νικολάου φρόντισε «να δέσει τα χέρια» εισαγγελέα και δικαστηρίου, λέγοντας ότι η αίτηση του Κουφοντίνα εκκρεμεί στην ΚΕΜ. Αρα, δεν έχει, όχι δύο αλλά ούτε μία απόρριψη από την ΚΕΜ, επομένως το δικαστήριο δεν μπορεί να επιληφθεί. Αυτή είναι η ουσία του «απαραδέκτου» που εισηγείται στο δικαστήριο η εισαγγελέας. Πώς την παρουσίασαν, όμως, κάποια παπαγαλάκια; «Την απόρριψη του αιτήματος Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό προτείνει η εισαγγελέας».

Αντιστρέφουν την πραγματικότητα, για να στηρίξουν τις προκλητικές δηλώσεις της Νικολάου. Αυτό που προτείνει η εισαγγελέας και το οποίο σίγουρα θα αποφασίσει το δικαστήριο της Λαμίας, είναι πως η μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό είναι αρμοδιότητα της ΚΕΜ (ενώπιον της οποίας εκκρεμεί αίτησή του) και όχι του δικαστηρίου.

Το δεύτερο σκέλος, που αφορά την ακύρωση της απόφασης Νικολάου, είναι μια τυπική περίπτωση μετατροπής του πολίτη σε μπαλάκι του πινγκ-πονγκ ανάμεσα στα ποινικά και τα διοικητικά δικαστήρια. Γράψαμε αναλυτικά σε άρθρο μας για τη Δικαιοσύνη της αδικίας και της υποκρισίας. Αυτό που αντιμετωπίζει τώρα ο Κουφοντίνας δεν είναι η μοναδική περίπτωση στη λειτουργία της αστικής Δικαιοσύνης. Φτάχνουν σκόπιμα μια γκρίζα ζώνη, έτσι που ο πολίτης να μην μπορεί να βρει πουθενά το δίκιο του. Πάει στα ποινικά/πολιτικά δικαστήρια, του λένε ότι είναι αναρμόδια και να απευθυνθεί στα διοικητικά. Πάει στα διοικητικά, του λένε ότι είναι αναρμόδια και να πάει στα ποινικά/πολιτικά δικαστήρια.

Αυτό ακριβώς γίνεται τώρα με τον Κουφοντίνα. Ο Σωφρονιστικός Κώδικας (Ν. 2776/1999) αναφέρει ότι «ο έλεγχος της νομιμότητας στη μεταχείριση των κρατουμένων ασκείται από τον αρμόδιο δικαστικό λειτουργό και από το Δικαστήριο Εκτέλεσης Ποινών» (ποινικό δικαστήριο). Οταν όμως γίνεται μια προσφυγή κατά διοικητικών αποφάσεων (όπως εν προκειμένω κατά της απόφασης Νικολάου), η εισαγγελέας αποφαίνεται ότι δεν είναι αρμόδιο το ποινικό δικαστήριο, αλλά το διοικητικό δικαστήριο, διότι η προσβολή ατομικών διοικητικών πράξεων κρίνεται από τα διοικητικά δικαστήρια (διοικητικό Πρωτοδικείο, διοικητικό Εφετείο, ΣτΕ). Ετσι, ο κρατούμενος γίνεται μπαλάκι του πινγκ-πονγκ ανάμεσα στην ποινική και τη διοικητική Δικαιοσύνη, για να μην μπορεί ποτέ να βρει το δίκιο του και να εγκαταλείπεται έρμαιο σε κάθε αυθαιρεσία των δεσμωτών του.

Το δικαστήριο της Λαμίας δε δείχνει να βιάζεται να βγάλει απόφαση. Συνεδρίασε χθες, ήταν να ξανασυνεδριάσει σήμερα (ως συμβούλιο συνεδριάζει, όχι στο ακροατήριο), όμως οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως ούτε σήμερα θα βγάλει απόφαση. Ισως τη Δευτέρα…

Αντιλαμβανόμαστε την αιτία της καθυστέρησης. Πρέπει να «διευκολυνθεί» η Νικολάου να βγαίνει και να επαναλαμβάνει συνεχώς «πήγαν στα δικαστήρια, όπως τους έλεγα από την αρχή». Ομως, η απόρριψη του ενός σκέλους και η κήρυξη αναρμοδιότητας για το άλλο σκέλος θα κάνει σκόνη το πρόστυχο αφήγημα της Νικολάου περί «προσφυγής στη Δικαιοσύνη». Οταν το δικαστήριο θα αποφασίσει ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει και πως στο ουσιαστικό ζήτημα, αυτό της μεταγωγής, δεν μπορεί να πάρει καμιά απόφαση, γιατί η αίτηση Κουφοντίνα εκκρεμεί στην ΚΕΜ, όπως η Νικολάου έχει βεβαιώσει, τι θα πει αυτή η κυρία; Δε θα μπορεί να στρεψοδικεί, λέγοντας υποκριτικά «να πάτε στα δικαστήρια», γιατί ακόμα και ο νομικά αδαής θα της απαντήσει: «Μα τα δικαστήρια είπαν ότι αρμόδια είναι η ΚΕΜ, δηλαδή εσύ Νικολάου, που προεδρεύεις αυτού του τριμελούς οργάνου. Πάρε απόφαση και άσε την υποκρισία».

Είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο της Λαμίας αυτή την απόφαση θα βγάλει. Καθυστερώντας να τη βγάλει, απλά επιτρέπει στη Νικολάου να βασανίσει κι άλλο τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Και τι θα πουν μετά η Νικολάου και τα παπαγαλάκια της στον Κουφοντίνα; «Τώρα να πας στα διοικητικά δικαστήρια που είναι αρμόδια»;

Δηλαδή, ο ευρισκόμενος στο χείλος του θανάτου Κουφοντίνας να τρέχει από τον Αννα στον Καϊάφα, ενώ έχει υποβάλει αίτηση μεταγωγής του στον Κορυδαλλό (βάσει του φωτογραφικού νόμου 4760/2020 της κυβέρνησης Μητσοτάκη) από τις 28 Δεκέμβρη του 2020 (την ίδια αίτηση επανυπέβαλε η συνήγορός του στις 28 Φλεβάρη). Και η Νικολάου να δηλώνει –με ύφος χιλίων βασανιστών- ότι η αίτηση εκκρεμεί στην ΚΕΜ, αλλά δεν ξέρει πότε θα συγκληθεί η ΚΕΜ για να την εξετάσει!

Υπό άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε για κοροϊδία. Οταν όμως έχουμε έναν άνθρωπο που κάνει σκληρή απεργία πείνας επί 58 μέρες, που επί κάποιες μέρες δεν ενυδατωνόταν καθόλου (καθώς πρώτα ζήτησε να σταματήσουν τον ορό ενυδάτωσης και μετά από μερικές μέρες ζήτησε να του σταματήσουν και την αντιβίωση, που του έδινε μια οριακή ενυδάτωση), με αποτέλεσμα από χθες να εγκαταστήσει οξεία νεφρική ανεπάρκεια, δεν μιλάμε για κοροϊδία: μιλάμε για σαδιστικό βασανισμό.

Η προσπάθεια να τον κάνουν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ ανάμεσα σε ποινικά και διοικητικά δικαστήρια, ενώ το μόνο αρμόδιο όργανο είναι η ΚΕΜ, με πρόεδρο τη Σοφία Νικολάου, είναι εργαλείο αυτού του σαδιστικού βασανισμού, που σκοπό έχει να κάμψει την αποφασιστικότητά του και να πει ότι σταματά την απεργία πείνας για να αναζητήσει λύση στα δικαστήρια.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται «σε κρίσιμη κατάσταση», όπως παραδέχτηκε χτες το Νοσοκομείο Λαμίας (άλλη στόχευση είχε η ανακοίνωσή του, όμως δεν μπορούσαν να μην παραδεχτούν ότι έχει περιέλθει σε κρίσιμη κατάσταση). Είναι εξαντλημένος, όμως έχει διαύγεια και επαφή με το περιβάλλον. Και επιμένει στα όσα διεμήνυσε την Πέμπτη:

«Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν».

Οσοι είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του, όσοι έχουν εκφράσει την υποστήριξη στο δίκαιο του αιτήματός του, αλλά και όσοι περιορίζονται απλώς στην ανθρωπιστική πλευρά (να μην πεθάνει άνθρωπος), έχουμε χρέος να φωνάξουμε:

Τέρμα πια στη δική μας κοροϊδία και στον δικό του βασανισμό.

Η ζωή του απεργού πείνας βρίσκεται στα χέρια του Μητσοτάκη, όχι των γιατρών.

Συγκαλέστε αμέσως την ΚΕΜ και κάντε δεκτή την αίτηση που έχει υποβάλει ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τις 28.12.2020, ζητώντας να εφαρμοστεί ο δικός σας φωτογραφικός νόμος.

Θα κάνετε παρέλαση με τον Κουφοντίνα νεκρό;

Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να οργανώσει μεγάλη παρέλαση για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, με την παρουσία ξένων ηγετών (έχουν δηλώσει ήδη ότι θα παρευρεθούν ο Μακρόν και ο διάδοχος Κάρολος της Βρετανίας.

Αν τις επόμενες μέρες δεν ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο πολιτικός κρατούμενος θα είναι νεκρός ή σακατεμένος (εφόσον οι γιατροί επιχειρήσουν ανάνηψη, παραβιάζοντας τη θέλησή του). Ο ίδιος ο απεργός πείνας το έχει ξακαθαρίσει, δηλώνοντας στη γιατρό του, την 52η μέρα της απεργίας πείνας: «Δεν θέλω να πεθάνω, αλλά έτσι που είναι η κατάσταση, δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή».

Το ερώτημα είναι για τον Μητσοτάκη (η Νικολάου είναι απλό εκτελεστικό όργανο): θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στις ελληνικές φυλακές; Με τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα;

Αν νομίζει ότι με την κρατική καταστολή θα αντιμετωπίσει την έκρηξη της λαϊκής οργής, είναι οικτρά γελασμένος. Αυτό που έγινε χθες και σήμερα, με την προληπτική βίαιη διάλυση των διαδηλώσεων αλληλεγγύης στον απεργό πείνας (η σημερινή επιχείρηση περιλάμβανε και τον προκλητικό ξυλοδαρμό και την προσαγωγή του Εκτορα Κουφοντίνα, ενέργεια προκλητική που εκτός των άλλων προσβάλλει και τις παραδόσεις του λαού μας), δεν είναι επίδειξη δύναμης αλλά αδυναμίας.

Είδαν ότι οι τέσσερις προηγούμενες διαδηλώσεις, τις οποίες επέτρεψαν να διεξαχθούν (και έγιναν χωρίς ν’ ανοίξει μύτη), δημιουργούσαν μια δυναμική συνεχούς μαζικοποίησης και αποφάσισαν να σταματήσουν αυτή τη δυναμική, με την ωμή βία των πραιτοριανών τους. Ετσι και πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όμως, δε θα μπορέσουν να σταματήσουν τίποτα.

ΥΓ. Στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη συνελήφθη για ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις ο μεγαλοκαπιταλιστής Μπάμπης Βωβός. Από τον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών εκδόθηκε φυλακιστήριο για τις φυλακές Ναυπλίου, αλλά μετά από παρέμβαση της Σοφίας Νικολάου το φυλακιστήριο άλλαξε αμέσως και ο Βωβός οδηγήθηκε στο «νοσοκομείο» των φυλακών Κορυδαλλού! «Λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του και του βεβαρυμένου ιατρικού ιστορικού του» έγραφαν τότε οι εφημερίδες! O νοών νοείτω…

Τα υπόλοιπα, σχετικά με το δήθεν διαχωρισμό των φυλακών, τα γράψαμε αναλυτικά χθες, διερωτώμενοι πόση αθλιότητα μπορεί να αντέξει κανείς…

 





Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε Γιώργο Καραιβαζ έχεις κάνει σημαί, σημείο αναφοράς της ενημέρωσης του Bloko.gr την eksegersi.gr και άλλα περιθωριακά site!Το πολύ έχετε ξεπέσει;δεν έχετε κάτι καλύτερο να προβάλλετε;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλα κανει και καλως τα ανεβαζει , για να βλεπουμε την ετερη οψη του νομισματος. Αν εσυ θελεις να ζεις στο συννεφακι σου και να φορας παρωπιδες , βλεπε ετερα site.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ και επαυξάνω, γιατί καιγεστε τόσο πολύ να δημοσιευτε αυτά τα σκουπίδια, τα οποία αφορούν αποκλειστικά δίποδα ζώα, ψεκασμένους, ημιπιτσιρικάδες, μπαχαλάκηδες, μιάσματα της κοινωνίας, προδότες και ανθέλληνες. Απαντήστε μας παρακαλώ για ποιο λόγο.....και μη μου πείτε ότι δημοκρατία έχουμε και οφείλουμε να δημοσιεύουμε ολονών τις απόψεις, γιατί αυτό που έχουμε ή μάλλον όπως μας κατάντησαν αυτοί μονο δημοκρατία δεν είναι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η ειρωνεία με “αγωνιστές” τύπου Κουφοντίνα ή Ρωμανού είναι ότι εκλιπαρούν την επιείκεια του κράτους "εχθρού" και συνδιαλλέγονται μαζί του!Και οι πάντοτε χρήσιμοι ηλίθιοι οπαδοί τους δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι μειωτικό για την προσωπικότητα των “ινδαλμάτων” τους και για όσα υποτίθεται πρεσβεύουν!Τουλάχιστον οι “χουντικοί” του ηγετικού πυρήνα ήταν πιο αξιοπρεπείς στην στάση τους. Όπως πιο αξιοπρεπής στέκεται ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος από την 17Ν, αλλά κατά παράδοξο τρόπο,το σύστημα αξιών της αριστεράς επιλέγει ως πρότυπο της τον Κουφοντίνα. Με ότι αυτό υποδηλώνει…
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε καραιβαζ έλεος... εντελως παραπληροφοριακο αρθρο.... εξεγερση.gr ?! Ουτε καν το ανεβασαν οι εφημεριδα των συντακτων ή βαξεβανης ...