Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από την ΑΚΙΔΑ


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η εθνική και κοινωνική Επανάσταση του 1821αποτελεί ορόσημο στην σύγχρονη ελληνική ιστορία και κορυφαία πράξη αντίστασης στη σκλαβιά, την ανισότητα και την αδικία. Οι αγωνιστές εμπνεόμενοι από τις ιδέες του Διαφωτισμού για ελευθερία, ανεξαρτησία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, ανθρωπισμό, ορθολογισμό και πρόοδο, έδωσαν τη ζωή τους μην υπολογίζοντας τα μεγέθη και το συσχετισμό δυνάμεων της εποχής και κατάφεραν να επικρατήσουν αποτινάσσοντας το ζυγό της υποδούλωσης.  

    Η συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου μας διδάσκει, μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα, την εμπορευματοποίηση και εργαλειοποίηση της αξίας του ανθρώπου. Με διαρκή αγώνα θα καταφέρουμε να έχουμε σταθερή πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον.

    Σε αυτή τη δύσκολη εποχή για τη χώρα μας κι ολόκληρο τον κόσμο, λόγω του κορονοϊού, οι αστυνομικοί δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κι έχουν όλο το βάρος του ελέγχου εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας. Οι αστυνομικοί είναι οι σύγχρονοι ήρωες αγωνιστές, που εκτίθενται σε κίνδυνο και χρειάζονται έμπρακτα τη στήριξη της Πολιτείας. Χρόνια Πολλά!

 

Η Γραμματεία της Α.ΚΙ.Δ.Α.









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ελπίζω ότι ο τίτλος της Ένωσης σας,δεν αφήνει υπονοούμενα ότι ειστε οι μοναδικοί δημοκράτες αστυνομικοι.Εαν Ναι,καλό θα ήταν να μας εξηγήσετε απο που προκύπτει αυτή η μοναδικότητα σας.Απο την πρώτη γραμμή της ανακοίνωση σας φαίνεται η απεγνωσμένη προσπάθεια σας να ταυτιστειτε με τη θεωρία της πάλης των τάξεων.Απ'οσον γνωρίζω,όλοι οι πρωταγωνιστές της επαναστάσεως μιλούσαν για εθνικό,υπέρ πίστεως και πατρίδας,αγώνα.Παρακατω,αναφέρετε πολυ ωραίες λέξεις.Εκει που λέτε:"εργσλειοποιηση της αξίας του ανθρώπους,μου έρχεται στο νου αυτό που βιώσαμε την περίοδο 2015-2019,με την εργαλειοποιηση των ανθρώπων που έστελνε κρυφά(λαθραια) ο τουρκος και οι κυβερνώντες,τότε,μας εξηγούσαν τον τρόπο με τον οποίο"λιαζονταν","εξαφανίζονταν","επένδυαν","συνέβαλαν στη λύση του δημογραφικού" και προσπαθούσαν να εκβιάσουν αλλά κράτη της Ευρώπης.Συμφωνω,ότι η επανάσταση μας εμπνέει για να λύσουμε τα σύγχρονα προβλήματα της εποχής.Ενα από αυτά είναι ο αριστερόστροφος εθνομηδενισμος.Οσο για την καταπολέμηση της φτώχειας,μακάρι να λυθεί.Χρονια πολλα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ως προς το Δημοκράτες, που αναφέρει το προηγούμενο σχόλιο, σίγουρα δεν υπάρχει αυτή η υπόνοια, αλλιώς θα εγκαλούσαμε ακόμα και τους Δημοκρατικούς της Αμερικής, διότι δήθεν υπονοούν ότι είναι οι μόνοι δημοκράτες.