Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90 eurobank

Μήνυμα του Λευτέρη Οικονόμου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821


Η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί ένα σπάνιο ιστορικό γεγονός και γι’ αυτό ενετάχθη στις μεγάλες στιγμές της ανθρωπότητας. Μια αναμφισβήτητα κορυφαία στιγμή στην πορεία του Έθνους μας, ένα καταστατικό στοιχείο της ελληνικής ιστορίας αλλά και ταυτόχρονα πηγή έμπνευσης τόσο για την παγκόσμια πνευματική τάξη της εποχής όσο και για το σύνολο της ανθρωπότητας.

 

Το μήνυμα που αντηχεί η σπουδαία αυτή πράξη ηρωισμού και αυταπάρνησης παραμένει διαχρονικά επίκαιρο:

 

Η προάσπιση της ελευθερίας δεν είναι ζήτημα απόλυτων αριθμών στην αρένα μιας στρατιωτικής αναμέτρησης.

 

Είναι προπάντων καρπός της διαρκούς αφοσίωσης ενός λαού στα υψηλά ιδανικά και στις αξίες που τον εκφράζουν.

 

Ξεχωριστή θέση στη μακρά, γεμάτη προκλήσεις πορεία του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους κατέχει η Ελληνική Αστυνομία. Ήδη από τα πρώτα χρόνια της Ανεξαρτησίας του Έθνους η ανάγκη διαφύλαξης της παρακαταθήκης της Επανάστασης αλλά και η διασφάλιση της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας αποτέλεσαν τον καταλύτη για την ίδρυση του αστυνομικού θεσμού στη χώρα μας. Αρχικά, το 1833 μέσα από την Ελληνική Χωροφυλακή, μετέπειτα και με την Αστυνομία Πόλεων και στη συνέχεια από την Ελληνική Αστυνομία, ο θεσμός της αστυνόμευσης συμπορεύτηκε, μετεξελίχτηκε και εκσυγχρονίστηκε σε πλήρη αρμονία με την πρόοδο του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους.

 

Το ένστολο προσωπικό πορεύτηκε διαχρονικά με πυξίδα τόσο το πατριωτικό καθήκον του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στους εθνικούς Αγώνες, όσο και την κοινωνική του ευθύνη απέναντι στους πολίτες.

 

Η προσφορά του υπήρξε σπουδαία σε κρίσιμες στιγμές της πατρίδας μας.

 

Η σημερινή ιστορική επέτειος των 200 χρόνων, αυτός ο έπαινος του παρελθόντος, βρίσκει και πάλι όλους εσάς γυναίκες και άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας στην πρώτη γραμμή έτοιμους να αντιμετωπίσετε τις σύγχρονες προκλήσεις Ασφάλειας που ανακύπτουν μέσα σε ένα εξαιρετικά ευμετάβλητο περιφερειακό αλλά και παγκόσμιο περιβάλλον.

 

Εύχομαι η σημερινή ημέρα να αποτελέσει μία ακόμη ευκαιρία να αναλογιστούμε τα σημαίνοντα μηνύματα που εκπορεύονται από αυτό το γεγονός το οποίο θα πρέπει να αποτελεί μία διαρκή υπενθύμιση ότι όλα τα μεγάλα προέρχονται από την ανάταξη της ψυχής, της καρδιάς και του πνεύματος.

 

Διότι, όπως γράφει και ο μεγάλος Ποιητής:

 

«Ἡ μεγαλοσύνη τῶν ἐθνῶν δὲ μετριέται μὲ τὸ στρέμμα.

 

Μὲ τῆς καρδιᾶς τὸ πύρωμα μετριέται καὶ τὸ αἷμα.»
Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για αυτό μας τίμησε η κυβέρνηση. Ούτε στεφάνι δεν ήθελαν να καταθέσουμε Τέτοια τιμή !!!!!!!!! Συγχαρητήρια σε όλους σας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
200 χρόνια φαγοπότι, ρεμούλα, μίζα. Για να κυβερνά η ολιγαρχία, να ευημερεί η μπίζνα και κάποιοι απόστρατοι αξιωματικοί και συνταξιούχοι δικαστικοί να εξαργυρώνουν την αφοσίωση τους στην ελίτ. Άλλα 200 θα περάσουν, εμείς δεν θα είμαστε εδώ, αλλά αυτοί ακόμα θα τρώνε. Εις υγείαν λοιπόν και χρόνια πολλά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα μήνυματα μας μάρανανε! Δύο χρόνια στις καρέκλες για την αστυνομία το απόλυτο μηδέν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε τράβα για περισσο μεριά γιατί είσαι εκτός τόπου και χρόνου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να αγιασει το χέρι σου. Απλά δε θα χορτάρι Ουν ούτε ως τα γεράματα εκεί θα γλείφουν....κ θα αβανταρουν δε θα ξανάρθουν Κυριάκο εκλογες
Ο χρήστης Unknown είπε…
Πραγματικά ρε φίλε, υπουργεία γενικές γραμματείες , ανενεργές καβαντζες κτλ κ εκείνοι που τραβάνε κουπί δε βλέπουν καμμία βοήθεια.. Τα ίδια και τα ίδια. Εν πάσει παριπτωσει ας είμαστε αισιόδοξοι. Χρόνια πολλά